SP Üsküdar: Milli Görüş hep varolacak

Saadet Partisi Üsküdar ilçe başkanı Cihan Tufan, son günlerde partisinde yaşanılan gelişmeler sonrası Milli Görüş davasının bitmiş gibi gösterilmesine yazılı açıklamayla cevap verdi.

SP Üsküdar: Milli Görüş hep varolacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Milli Türkiye Cumhuriyeti Görüşü
Milli Görüş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin millilik vasfının, millet tarafından üstlenildiği misyonudur ki; bu misyon temelini, bin yıllık Türk&İslam geleneğinden almaktadır.

Yüzyıllardır var olmuştur ve yine yüzyıllar boyunca da var olacaktır. Bitmesi, bitirilmesi değiştirilmesi asla mümkün olmayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Velayet-i Fakih esaslarına tabii olan bir Şii Cumhuriyet değildir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Demokratik, Laik, Sosyal bir Hukuk Devletidir ve bütün kurumları görevleri başındadır ve millilik vasfı bütün kurumlarının ortak birleşenidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Yeni Osmanlıcılığın üretim sahası olmadığı gibi, 1800 yıllar sonunda icad edilen Yeni Osmanlıcılığın da eseri değildir.

Türkiye Cumhuriyeti, bu gelinen süreçte, Türkiye Cumhuriyeti'nin gerçekten cumhura ait olabilecek milliliğin gerçek sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti olma sürecidir.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Velayet Sistemini benimsemeyen, Milli Görüş, Milli Duruş ve yüz yıllık ömür biçtiklerini ifade edenlerin rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Milli Devlet olarak varlığını sürdürüp ayrıca D-8 gibi çalışmalarla da ortak paydaların güç birliğini aramakta olan bir hareketin lideridir.

D-8 projesi ne Büyük Ortadoğu projesidir ne de yeni Osmanlıcılık Projesidir. Kanaat Önderliğini Velayet-i Fakih sistemi olarak tatbike kalkıyor gibi sunulan uzakların ya da cemaat-hareket yapısını bu tarzla kontrol etmeye kalkanların bu sistemi geliştirmeleri ve Milli Devleti&Milli Görüşü yok ettiklerini kabul ederek bunu da Yeni Osmanlıcılık ile sunma çalışmaları, Osmanlının bile taşıdığı Milliliği göremeyişlerindendir.

Soruyorum: Gelinen bu noktada kimler Gülen Hareketi ve Milli Görüş Hareketinin çatışması, birinin ötekine galibiyeti veya Mağlubiyeti olarak algılanmasını istiyor olabilir? Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve M.Fethullah Gülen, neden adeta denklemin birer ucuna yerleştirilmiş gösterilmek isteniyor?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Milli bir devlettir ve Milli Görüş hep vardı ve Gülen Hareketi Milli Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Millilik Vasıflı Milli Görüş içinde gelişen bir algılamasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hiç olmayan, sanal,ya da elinde bulunanlara ait olmayan hiç olmamış bir devlet mi ki Gülen Hareketi, bu yok kabul ediş içinde Yeni Osmanlıcılığın tezahürü ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine rağmen sunulma ve kabul ettirilme olgusuyla resmedilmeye çalışılıyor?

Milli Görüş, Milli Görüşü yok saymaya çalışanların kendi varlıklarını ifade etme, anlama ve anlatmasının kendisidir. Milli Görüş Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yok mu edilmek istenmektedir ki Milli Görüş bitmiştir denilmektedir? Milli Görüş ve Saadet Partisi ne Velayet-i fakih ne de İttahat ve Terakki'dir.


Cihan Tufan
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir