Üsküdar'da ''mükerrer oy'' iddiası

Türkiye Komünist Partisi referandumla ilgili çok çarpıcı bir bir iddiada bulundu; ''Üsküdar'da bazı polisler mükerrer oy kullandı''

Üsküdar'da ''mükerrer oy'' iddiası
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Türkiye Komünist Partisi referandumla ilgili çok çarpıcı bir bir iddiada bulundu. ''İstanbul'da skandal: Polisin 'referandumu' başlıklı açıklamada bazı polislerin mükerrer oy kullandığı ileri sürüldü. TKP'nin sandık müşahhitleri tarafından tespit edildiği bildirilen mükerrer oy kullanımlarıyla ilgili yasal başvurularda bulunulduğu da belirtildi.

Açıklamda ''Tespit ettiğimiz usulsüzlüklerin başında organize bir şekilde, görevli polislerin birden çok seçim sandığında oy kullanması olmuştur. Neredeyse İstanbul'un bütün ilçelerinde karşılaştığımız bu tablo seçime büyük bir gölge düşürmüştür. Tarafsız kalması gereken ve görevi güvenliği sağlamak olan polis teşkilatının organize bir şekilde birden fazla sandıkta 'görevli kağıtlarını' göstererek oy kullanmaları büyük bir skandaldır.

Türkiye Komünist Partisi'nin görevlendirdiği Sandık Müşahitleri tarafından tespit edilen durum bu usulsüzlükler ilgili sandık kurullarına ve ilçe seçim kurullarına bildirilmiştir. Aynı zamanda partimiz bu duruma dair yarın savcılıklara suç duyurusunda bulunacaktır'' denildi. Açıklamada mükerrer oy kullandığı iddia edilen çok sayıda polisin isimleri ve oy kullandıkları sandıklar da yer aldı.

Üsküdar İlçesi
Üsküdar ilçesinde bir minibüs dolusu polis memurunun ellerindeki görev kâğıtlarını kullanarak oy kullanmak istedikleri görülmüştür. Bu polisler aynı araçla başka okullarda da oy kullanmaya çalıştıkları tespit edildi. Bunun üzerine araştırma yapan partimiz bu polis memurlarının gerçekte oy kullanmaları gereken sandıklarda da oy kullandıklarını tespit etti.

Polis memuru Erdem Aldemir, görev belgesi ile Üsküdar Nusret Fuat İlköğretim Okulu 2125 no'lu sandıkta oy kullanmış iken; TC kimlik numarası ile kayıtlı olduğu Kadıköy İhsan Sungu İlköğretim Okulunda 1315 no'lu sandıkta 202 sıra numarası ile oy kullanmıştır.

Polis memuru Zeki Buldur, görev belgesi ile Üsküdar Nusret Fuat İlköğretim Okulu 2125 no'lu sandıkta oy kullanmış iken; TC kimlik numarası ile kayıtlı olduğu Pendik Lisesi 2156 no'lu sandıkta oy kullanmıştır.

Ayrıca; 34 A 63612 plakalı polis minibüsü Üsküdar Ahmet Keleşoğlu İ.Ö.O'na gelerek grup halinde oy kullandı. Daha sonra Üsküdar Lions İ.Ö.O'nda tekrar oy kullanmak isteyen ekip hakkında tutanak tutuldu. Polis ekibinin buradan Kısıklı Karakoluna geri döndüğü görülmüştür.


Haber3.com



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir