12 Eylül'de sandıktan EVET çıktı.

5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un halk oylamasında sandıkların tamamı açıldı.

12 Eylül'de sandıktan EVET çıktı.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Açılan sandıklardan yüzde 58 ''Evet'', yüzde 42 ''Hayır'' oyu çıktı.

Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla tamamlanan oy verme işleminin ardından oyların sayımı bitti.

Açılan sandıklarda 38 milyon 285 bin 745 seçmen oy kullandı. 37 milyon 541 bin 793 geçerli oyun bulunduğu sandıklardan yüzde 58 ''Evet'', yüzde 42 ''Hayır'' tercihi çıktı.

Halk oylamasına seçmenlerin yüzde 77,4'ü katıldı.

Türkiye Geneli Referandum Halk Oylaması İllere Göre Oy Dağılımı

Referandumla ilgili sonuçlar hemen hemen netleşmeye başlarken ortaya çıkan ''Evet'' - ''Hayır'' haritasın da sürpriz olmadı. 2007 Genel ve 2009 Yerel Seçimi'nde ortaya çıkan haritaya benzer bir harita referandum sonuçlarında da ortaya çıktı. Kıyı illeri ve Trakya ''Hayır'' oylarını temsil eden kırmızı renge boyanırken, Doğu, Güneydoğu, Karadeniz, İç Anadolu bölgeleri ''Evet'' oylarını temsil eden yeşil renge büründü. ''Hayır'' oylarının ağırlıkta olduğu kırmızı iller arasında iç bölgelerde Eskişehir, Bilecik ve Tunceli 'de var.

Anayasa Değişikliği Paketi için yapılan referandumda oy verme işleminde açılan sandık sayısı neredeyse tamamlandı. Anayasa değişikliğine halkın yüzde 58'i 'evet' oyu verirken, yüzde 42'si 'hayır' dedi.

DOĞUDA SANDIĞA GİDEN 'EVET' DEDİ
Ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu illerinde ezici üstünlükle 'evet' oyu çıktı. En çok “evet” oyu veren il yüzde 96’yla Ağrı oldu. Bu ili yüzde 95 ile Siirt izledi. Daha sonra sırasıyla onu yüzde 95 Batman, yüzde 95 Bingöl, ve yüzde 94 Diyarbakır geldi.

SAHİLLER 'HAYIR' DEDİ
Referandum sonuçlarının harita görüntüsü ise 2007 Genel Seçimleri ve 2009 Mahalli İdareler Seçimleri'ndeki gibi. Hatay'dan başlayan kıyı şeridi Edirne'ye kadar uzanan iller 'hayır' dedi. Erdoğan'ın sahillerin partisi diye suçladığı CHP, bu kesimler üzerindeki hakimiyetini sürdürdü.

Trakya illeri, Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli, Muğla ve Aydın'da 'hayır' oyları uzak ara önde çıktı. Kenan Evren ve Arınç'ın memleketinde 'hayır' kılpayı önde. Tunceli'de 'hayır' oyu yüzde 81 oldu. Onu yüzde 74 oyla Kırklareli takip etti.

GÜNEYDOĞU'DA BOYKOT VARDI
En düşük katılımın olduğu il Hakkari'ydi. BDP'nin boykot çağrısıyla birlikte uzun süredir tartışılan katılım oranı, yüzde 6'da kaldı. Şırnak'ta ise katılım oranı yüzde 22'ydi. Şırnak bu sonuçla en az katılımın yaşandığı ikinci il oldu. Baydemir'in Diyarbakır'ında ise katılım oranı yüzde 33'e çıktı. Urfa, Bingöl ve Bitlis'te katılım oranı yüzde 70'lerin üstüne çıktı.

ÜÇ BÜYÜK ŞEHİRDE DURUM
Üç büyük ilde sonuçlar beklendiği gibi çıktı. İstanbul yine Türkiye'nin aynası oldu. İzmir yine CHP'nin yıkılmaz kalesi oldu. Ankara'da ise hayır oylarında ciddi bir artış gözlendi. İstanbul'da 'evet' oyu 55.97 'hayır' oyu ise 44.03 oldu. İzmir'de 'hayır' oyu 63.24, 'evet' oyu 36.76 oldu. Ankara'da ise 'evet' oyları 53.8, 'hayır' oyu 46.2'ye yükseldi.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir