Üsküdar'a Ramazan-ı Şerif Bereketi geldi

İstanbulluların hayallerini süsleyen Üsküdar'da ''Hayallerimizdeki Ramazan'' başlıyor

Üsküdar'a Ramazan-ı Şerif Bereketi geldi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbulluların hayallerini süsleyen Üsküdar'da ''Hayallerimizdeki Ramazan'' başlıyor
Üsküdar Belediyesi'nden aldığımız bilgilere göre daha öncede Türkiye'de belediyeler arasında ilk iftar çadırı geleneğini başlatan Üsküdar Belediyesi, bu yılki iftar yemeklerini başta Üsküdar iskele meydanı olmak üzere 9 ayrı noktada verirken, her gün toplam 20 bin kişi çorba, Üsküdar'ın meşhur etli ve nohutlu pilavı, tulumba tatlısı ve ayrandan oluşan menü ile iftarlarını yapacak. Ramazan süresince 600 bin kişi Ramazan'ın bereketinden faydalanacak.

Üsküdar'da İskele Meydanı, Harem, Zeynep Kamil, Yavuztürk Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Ferah Mahallesi, Selimiye, Ünalan ve Bağlarbaşı'nda olmak üzere toplam 9 noktada oluşturulacak dağıtım merkezlerinde günlük olarak 3 bin kg et, 2 bin kg pirinç, 2 bin kg tulumba tatlısı, 20 bin adet ayran, ekmek, hurma ve diğer gıda ürünlerinin dağıtımı yapılacak.

Öte yandan belirlenen 9 merkez dışında artık gelenekselleştiği üzere Üsküdar vapur iskelesinin yanında bulunan dubada her gün vatandaşlar boğaz manzarası eşliğinde yemek yiyebilecekler. Üsküdar İskelesinin yanındaki dubada her gün 3 bin kişi iftar sofrasından faydalanacak.

Bu yıl başlayan yeni uygulama çerçevesinde; Üsküdar genelindeki 20 mahallede oluşturulan Ramazan sofralarından mahalle sakinleri hep birlikte gelenekleri canlandırarak yemek yiyecekler. Her biri 200 kişilik olan mahalle iftarlarına Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'da katılacak ve mahallelinin dertlerini paylaşıp sıkıntılarını gidermeye çalışacak.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir