Çayelililer Üsküdar'da güç birliği yaptı.

Çayeli Şairler Deresi Derneği ve İncesırt Köyü Derneği, düzenlenen görkemli bir törenle Üsküdar'daki yeni binalarında faaliyete başladılar.

Çayelililer Üsküdar'da güç birliği yaptı.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Çalışmalarını birlikte yürütme kararı alan Çayeli Şairler Deresi Derneği ve İncesırt Köyü Derneği, geçtiğimiz ay düzenlenen görkemli bir törenle birlikte Üsküdar merkezdeki yeni mekanlarında faaliyete başladılar.

Hayli yoğun bir ilgiye mazhar olan açılış töreni, tulum sanatçısı Ali İhsan Sandıkçı eşliğinde Çayeli Vakfı minikler folklor ekibinin horon gösterisiyle başladı. Daha sonra dernek başkanları Reşat Sarı ve Hasan Caner'in birlikte kestikleri kurdelayla mekana giren davetlilere börek, tatlı ve ayran ikram edildi.

Dernek başkanları Reşat Sarı ve Hasan Caner, günebakış'a özel açıklamalarda bulundular. İncesırt Köyü Derneği Başkanı Hasan Caner, ''Derneğimizin merkezi Ümraniye'deydi Ümraniye'de rahat değildik, merkezimiz Üsküdar'da İstanbul'un orta yerinde olsun istedik. İstanbul'un her yanında üyemiz var. Ümraniye'deki yerimize örneğin Kaynarca'da olanlar gelebiliyor ama Avcılar'da olanlar uzak olduğu gerekçesiyle gelemiyordu. Biz de Reşat Sarı başkanla ortaklaşa bir karar aldık ve resmen olmasa da gayri resmi olarak aynı mekanı kullanmak ve birlikte faaliyetler düzenlemek için bu alanı kendimize mekan seçtik. Birbirimizin deneyim ve bilgilerinden yararlanacak, omuz omuza vererek faydalı işler yapacağımıza inanıyoruz.'' derken, uzun yıllar yurt dışında kaldığını ve orada sivil toplum örgütlerinin ne kadar güçlü ve etkili olduğunu yakından müşahede ettiğini vurgulayarak söze başlayan Şairler Deresi Derneği başkanı Reşat Sarı, sözlerine şöyle devam etti. ''Oralarda hiçbir devlet ya da siyaset kurumu sivil toplum örgütlerinin karşı çıktığı bir işi yapma şansına sahip değildirler. Ben de Türkiye'ye döndükten sonra hiçbir zaman kopamadığımız ve unutamadığımız Çayeli'mizde işlerin eskisi gibi olmadığını, örneğin o zaman önemli bir gelir kaynağı olan çayın artık bu özelliğini kaybettiğini ve dolayısıyla işsizliğin had safhaya çıktığını gördüm. Neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde sivil toplum örgütleri vasıtasıyla halkın ihtiyaçlarına çözüm üretmek fikrini benimsedik ve yola çıktık. İncesırt köyü'nün de bir kısmı Şairler Deresi'ndedir. Eğitim, kültür ve ekonomik amaçlı kapsamlı çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.

Başkan Sarı, ayrı bir mekana çıkmanın Çaydef ile herhangi bir ayrılık gayrılık getirmeyeceğini, böyle bir amaçlarının asla olamayacağını söyleyerek konuşmasını şöyle noktaladı. ''2009 Şubat ayında kurulduk, mayıs ayında Çaydef'e masamızı koyarak orada faaliyete başladık. Oradaki arkadaşlarımıza, kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Ancak daha merkezi bir muhitte bulunan bir mekana ihtiyacımız vardı. Çaydef çatısı altında bazı projelerimiz halen devam ediyor, bundan sonra da devam edecek.''

Açılışta Çayeli Vakfı Başkanı Ali Fuat Albayrak, Çaydef Genel Sekreteri Şükrü Yönetim, Kesmetaş Derneği başkanı Ali Şenkal, Çomoğlu Derneği Başkanı İbrahim Çom, Kemer Derneği Başkanı Muammer Kemerbaş, Yeşiltepe Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Yeşildağ, Baltacılar Derneği başkanı Abdullah Baltacı, Çayeli Şairler Vadisi Derneği başkanı Canfer Kuru, Orhanlı Rizeli İş Adamları Derneği Başkanı Mustafa Çepni de Şairler Deresi Derneği ile İncesırt Köyü Derneği'ni yalnız bırakmadılar. Ayrıca Şairler Mahallesi Muhtarı Hilmi Dayı, Sarısu Muhtarı Ahmet Ali Çakır, Yamaç Köyü Muhtarı İbrahim Baltacı, Sırtköyü Muhtarı Yaşar Kara, Şairler Vadisi Derneği Başkanı Cafer Kuru, bir günlüğüne açılışta bulunmak için İstanbul'a geldiler...


Gunebakis.com.tr



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir