Üsküdar Belediyesi mağdur etmedi...

Vatandaşların şiddetli kış koşulları altında evlerinden işlerine, işlerinden de evlerine gidebilmeleri ve sosyal yaşam koşullarından maksimum derecede faydalanabilmeleri adına Üsküdar Belediyesi çalışmalarını 7 gün 24 saat boyunca devam ettiriyor

Üsküdar Belediyesi mağdur etmedi...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et


Özellikle son yıllarda kış mevsiminin yıllık ortalamanın üzerinde soğuk ve sert geçmesi, buna Üsküdar'ın coğrafi yapısının dik ve meyilli oluşu ve hâkim kuzey rüzgârlarının etkisi de düşünüldüğünde kar ve özellikle buzlanma büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu tehdidin ne derece gerçek olduğu da 23 Ocak tarihinde hem İstanbul hem de başta Çamlıca gibi yüksek mevkiler olmak üzere Üsküdar genelinde yağan şiddetli kar yağışı neticesinde bir kez daha ortaya çıktı.

Vatandaşların şiddetli kış koşulları altında evlerinden işlerine, işlerinden de evlerine gidebilmeleri ve sosyal yaşam koşullarından maksimum derecede faydalanabilmeleri adına Üsküdar Belediyesi çalışmalarını 7 gün 24 saat boyunca devam ettiriyor. Özellikle 23 Ocak ile 26 Ocak tarihleri arasında yağan şiddetli kar ve buzlanma olaylarına karşı Üsküdar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik Müdürlüğü tüm personeliyle aralıksız olarak çalışmalarını yürüttü.

Çalışmalar kapsamında gerekli enformasyonun sağlanması adına bölge sorumlularına ait telefonlara, mahalle muhtarlıklarına, Üsküdar Belediye Başkanlığı santraline, Başkanlık Özel Kalem Müdürlüğü'ne ve Zabıta merkez birimine vatandaşlardan gelen şikâyetler anında değerlendirilerek Kriz Masası'na ulaştırıldı. Kriz Masası'ndan yapılan yönlendirmeler sonucu Üsküdar genelinde toplam 1.320 sokakta kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirildi. Toplam olarak 3.200 ton tuz ve 50 ton solüsyon, 22 makine ve 35 görevli araç tarafından sokakların açılması için kullanılırken toplam 98 personel 7 gün 24 saat boyunca görev yaptı. Yapılan çalışmalar esnasında, esnafların gerektiğinde kendilerinin kullanabilmesi amacıyla çok sayıda tuz poşetleri bırakıldı.

26 Ocak Salı günü itibariyle kar yağışının sona ermesine müteakip öncelikli olarak Pazar yerlerinin temizlenmesi amacıyla buralardaki kar yığınları loder ve kamyonlar yardımıyla taşındı. Özellikle yaya ve insan sirkülâsyonunun yoğun olduğu meydan, sokak, cami ve okul sahalarında bulunan kar birikintileri Üsküdar Belediyesi'nin 220 kürekli işçisi tarafından temizlenerek kamyonlarla taşındı. Hızla gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Üsküdar genelinde şiddetli yağışın kesildiği 26 Ocak itibariyle ana arterlerde hiçbir sorun yaşanmazken, ara sokakların da tamamına yakını temizlendi.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir