Olta balıkçıları Üsküdar Sahilini tercih ediyor.

Hem stres atmak hemde balık mı tutmak istiyorsunuz? O halde buyrun Harem'den Çengelköy'e hatta Küçüksu'ya kadar uzanan Üsküdar sahiline...

Olta balıkçıları Üsküdar Sahilini tercih ediyor.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Onlarca noktadan olta sallayın, Stresden kurtulun...

İstanbul Boğazı’nın Anadolu Yakası’nda balık tutulacak pek çok nokta var. Bu yerlerin başında ise Üsküdar ilçesinin sahil şeridinde bulunan semtler geliyor. Salacak sahili, Paşalimanı, Beylerbeyi, Çengelköy, Kuleli ve Kandilli en bilindik yerler....

Bu mevsimde istavrit, çinekop az da olsa lüfer, izmarit ve mezgit tutulabiliyor. Üsküdar Salacak Sahili’nde Semsi Paşa Camii’nin önündeki yoldan marmaray inşaatı nedeniyle araç geçmiyor. Poyraz estiğinde rüzgar alsa da çinekop için uygun nokta. Tabi Boğaz hattında çalışan motorlar buraya yanaşmaz iseler...

Üsküdar’dan Karadeniz yönüne 10 dakikalık yürüyüşle Paşalimanı’na ulaşırsınız. Sahildeki parkta güzel havalarda piknik yapıp, balık tutulabilir. Bu mevsimde istavrit, çinekop ve lüfer çıkıyor.

Biraz daha ileride Beylerbeyi Camii’nin önünde balık tutacak alan bulunuyor. Akıntı Çengelköy istikametine doğru olduğundan burayı daha çok tecrübeli balıkçılar tercih ediyor.

Çengelköy sahilindeki irili ufaklı parklarda balıkçıların uğrak mekanlarından... Kuleli Askeri Lisesi civarı, biraz daha ilerideki Kandilli sahili de olta balıkçıları için uygun kıyılar. Kuleli sahilinde yol denize yakın olduğu için olta sallamak zor olsada, akıntının bu noktaya doğru olmasından dolayı olta balıkçılarının en çok tercih ettiği mekanların başında geliyor. Hafta sonları ve sabahları bu kıyılarda yer bulmak neredeyse imkansız.

Karadeniz’e doğru ilerlediğinizde, Beykoz'a bağlı Kanlıca ve Çubuklu sahilinde rahatlıkla balık tutulabilisiniz.

Olta balıkçıları nelere dikkat etmeli?
Balık tutmaya İstanbul Boğazı gibi akıntılı bir yere gidecekseniz yanınıza irili ufaklı değişik gramajlarda kurşun olmalı. Yoksa kurşun dibe inmez. Yedek olta bulundurmayı unutmayın. Bu mevsimde yanınızda mutlaka yağmurluk bulundurmalısınız. Oturmak için küçük bir tabureyi de unutmayın. Kamış ve makineden oluşan oltalar artık hayli ucuzladı. 15 TL’den 200 TL’ye kadar makineli kamış bulunabiliyor.

Yeni bir olta alacaksanız orta boy bir makine ve en az 3 metrelik kamış alın, kamışınız en az 150 gram kurşun atabilecek dayanıklılıkta olsun. Daha ince kamışlar, akıntılı bölgede ağır kurşun kullanmanız gerektiğinde kırılabilir. Küçük yapay balıkların fiyatı 1,5- 2 TL’ye kadar indi. Kalamar yakalıyorsanız, yapay balığı birkaç atıştan sonra değiştirmeniz gerekebilir. Karagöz, çipura, mırmır gibi balıkları yakalamak için de kalamar ideal yemlerden biri. İri ve keskin dişli balıklar için misinanın bir bölümünde çelik tel kullanılıyor.

Haydi rastgele...
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir