Marmaray, Üsküdar'ı değiştirecek...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Marmaray Projesi ile birlikte Üsküdar'ın çehresinin değişeceğini söyledi.

Marmaray, Üsküdar'ı değiştirecek...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Marmaray projesinin en önemli duraklarından bir olan Üsküdar Meydanı'nı ve Üsküdar'ı yeniden yapılandırmak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Marmaray'ın açılışı için öngörülen 2013 yılından önce kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceklerini belirten Kara, "Ancak Üsküdar'da ne yaparsak yapalım toplumsal mutabakat içinde yapacağız. Projelerimizi halkımızla el sıkışarak hayata geçireceğiz." dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, başkanlığı döneminde Üsküdar'da hayata geçirdikleri ve gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeleri hakkında bilgi verdi. Üsküdar'ın çehresini değiştirmesi beklenen Marmaray projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Kara, Marmaray'ın önce Üsküdar'ı yeniden yapılandıracaklarını belirtti. Marmaray'ın önemli duraklarından biri olan Üsküdar meydanında çalışmaların sürdüğünü bildiren Kara, "Burası gelip geçilen değil yaşanılan bir yer olacak." dedi.

Marmaray'ın GAP'ın ardından en büyük devlet projesi olduğunu vurgulayan Mustafa Kara, "Marmaray'ın açılışı için 2013 yılı öngörülüyor. Biz 2013 öncesinde Üsküdar'ı yeniden planlıyoruz. Kentsel dönüşüm yapacağız. Bunu yaparken toplumsal mutabakatla yapacağız. Esnafla bölge sakinleri ile bir araya geleceğiz. El sıkışarak ortak projeler gerçekleştireceğiz. Üsküdar'a yakışır bir meydan yapacağız. Bunu yaparken kimseyle kavga etmeden herkesi sürece dahil ederek yapmak istiyoruz. Demokrasi meydanı olarak bilinen bu alan kısa süreli projelerimiz için yeterli. Ancak 10 yıl sonraki planlama için burada yeni bir düzenleme gerekebilir. Ancak bu Üsküdar'da yıkım var anlamına gelmiyor. Esnafımızla konuşarak ortak bir mutabakatla burada bazı yeni düzenlemeler yapacağız." diye konuştu.

Ramazan ayında yapılan etkinlikler hakkında da bilgi veren Kara, Üsküdar'ın Ramazan'da da bambaşka bir havaya büründüğünü belirtti. Ramazan etkinliklerinde Üsküdar'ın tarihi ve kültürel birikimine vurgu yaptıklarını belirten Başkan Kara, "Üsküdar bu konuda biraz daha önde ve öncü. Üsküdar'da yaşamış manevi dinamiklerimiz var. Türk siyasi ve kültürel hayatına yön veren, ressamlar, şairler, ilim ve bilim adamları Üsküdar'da yaşamış. Bizlerde onların torunları olarak şimdi Üsküdar da yaşayanlar olarak onlara layık olmaya çalışıyoruz.

Yine Üsküdar'ın öncü olma rolünü sürdürmeye çalışıyoruz. Üsküdar adeta bir açık hava müzesi gibidir. Bu kalplerin, ruhların şenliğidir. Bu insanlarımızın şenliklerle arınmasıdır. Bunun yanında insanın içindeki çocukluğu yansıtmak, çocuklukta yaşanan Ramazanları ön plana çıkartmak için 'Çocukça ramazan' diye programlar hazırladık. Bu programlarda bizim çocukluğumuzda yaşadığımız güzellikleri bu zamanın çocukları da yaşasınlar diye meddahlar, Hacivat-Karagözler, orta oyunları, Çanakkale destanı ile ilgili şiir ve söyleşiler yaptık. Bunları yaparken de Türkiye'deki en iyi isimlerle çalıştık. Üniversite hocalarımız, konferanslarda ramazanı, paylaşmayı anlattı. Bunları yaparken büyük bir ilgi ile karşılaştık. Toplantılarımızda, konferanslarımızda beklediğimizin üzerinde kitlelere ulaştık. Ramazan Üsküdar'da huzur ve güven içinde geçti." şeklinde konuştu.

"Üsküdar KÂTİBİM ŞENLİKLERİNE HAZIRLANIYOR"
Üsküdar'ın uluslararası Kâtibim şenliklerine hazırlandığını aktaran Başkan Mustafa Kara, müzik festivallerinin yanı sıra Türk müziği ve sanatının geleceğinin konferanslarda ele alınacağını söyledi. Kara, "25 Eylül'de 21.Uluslararası Katibim Şenlikleri başlıyor. Bu şenliklerde sadece eğlence yok. İçinde Türk Sanatlarının ileriye taşınması, Türk sanatının geleceğinin tartışılacağı paneller, Çengelköy'den boğazın tuvale yansıtılmasını ihtiva eden resim yarışması, Üsküdar'da zaman konulu fotoğraf yarışması, beraberinde gençleri ve çocukları çekmek için Tür sanat müziği pop müzik ve Türk halk müziği folklor ekipleri olan dolu dolu bir şenlik düzenleyeceğiz. Ayrıca daha çok Üsküdar ile alakalı kitapların yoğun olduğu kitap fuarı düzenleyeceğiz." diye konuştu.

Üsküdar 34

Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir