Ramazan, Üsküdar'da Bir Başka Yaşanıyor.

11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk 3 günü geride kalırken, mübarek ayın coşkusu Üsküdar'da bir başka yaşanıyor.

Ramazan, Üsküdar'da Bir Başka Yaşanıyor.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Belediyesi, iftar geleneğini başta Üsküdar İskelesi'nde kurduğu Ramazan Sofrası olmak üzere, Harem Otogarı, Üsküdar Belediyesi Yemekhanesi, Bahçelievler, Yavuztürk, Ferah ve Ünalan mahalleleri ile Altunizade İETT Aktarma İstasyonu'ndan oluşan 8 ayrı noktada sürdürürken, her gün 20 bin kişi Üsküdar Belediyesi'nin sofralarında iftarını açıyor.



Ramazan'ın ilk günü, Üsküdar İskelesi'ndeki Ramazan Sofrası'nda ilk iftarını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara yaptığı vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Üsküdar manevi havası çok yüksek olan önemli bir "tarih ve kültür kenti" olarak Osmanlı, Türk ve İslam tarihinde önemli bir yere sahiptir. Üsküdar, manevi duyguları çok üst düzeyde olan şahsiyetlere sahip insanların şemsiyesi altındadır. Bizler de Üsküdar'ın Şehr-i Emini olarak bu manevi havayı sürdürmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu manevi yerde mübarek Ramazan ayının başlangıç gününü sizlerle birlikte geçirmekten büyük mutluluk duyuyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu bağışlanma olan bir aydayız. Allah hepimiz için bu mübarek ayı hayırlı eylesin inşallah. Ramazan boyunca mümkün olduğunca bu manevi havanın hayrından, bereketinden ve bağışlanmasından faydalanmaya çalışalım. Allah tuttuğunuz oruçları ve dualarınızı kabul eylesin, daha nice Ramazanlarda bizleri buluştursun."



Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın konuşması ve hocanın duasının ardından Ramazan ayının ilk iftarı, vatandaşlarla birlikte Üsküdar İskelesi dahil olmak üzere 8 ayrı noktada açıldı.



Zengin İftar Mönüsü...

Daha çok, ihtiyaç sahiplerinin doyurucu ve zengin bir mönüyle iftar yapmalarını sağlamak amacıyla yıllardır sürdürülen gelenek bu yıl da bozulmadı. Mercimek çorbası, bol etli nohutlu pilav, ayran ve tulumba tatlısı her akşam Üsküdarlıların iftar sofrasını süslüyor. Yemekler, belediyenin aşevinde aşçılar tarafından yapılırken, bir günlük mönü için 1.250 kg et, 1.250 kg. pirinç, 250 kg nohut, 300 kg kırmızı mercimek, 350 kg. sıvı yağ, 600 kg. tulumba tatlısı, 20 kg. hurma ve 5.000 adet ayran kullanılıyor. Bu gıdaların günlük tutarı yaklaşık 36 bin TL'yi buluyor. Üsküdar Belediyesi, Üsküdar'da yaptığı yardımların dışında Ukrayna Kırım'da her gün ortalama 300 Tatar Türkü'ne de sıcak yemek yardımı yapıyor.

 
 
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir