Üsküdar, Kardeş Shibuya'lıları Ağırladı

Üsküdar, Türk-Japon dostluğunu pekiştirmek amacıyla kardeş şehir ilan ettiği Japonya'nın Shibuya şehrinden gelen misafirleri ağırlıyor.

Üsküdar, Kardeş Shibuya'lıları Ağırladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Bilgi ve kültür alışverişinde bulunmak üzere Shibuya Belediyesi'nden gelen 15 kişilik delegasyon, 15-17 Ağustos tarihleri arasında Üsküdar'da ağırlanıyor. Dostluk ve kardeşlik bakımından da büyük önem taşıyan etkinlik çerçevesinde Japon misafirlerimiz ilk olarak Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı makamında ziyaret etti. Ziyarete Shibuya adına Delegasyon Başkanı ve Shibuya Meclis Üyesi Kenji Someya ile beraberindeki 14 kişilik heyet katıldı. Ziyarette, Belediye Başkanı Mustafa Kara dışında Başkan Yardımcıları Hilmi Türkmen, Ali Rıza Şenbabaoğlu, Şadan Özkaya, Hakan Büker, Ömer Saraç, Hasan Ekmen, Serdar Güleç, Meclis Üyeleri Mustafa Demiral ve Cevdet Keleş ve Başkan Danışmanı Sadık Albayrak da hazır bulundu.

Oldukça sıcak ve neşeli bir havada geçen ziyaret sırasında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, globalleşen dünyada sınırların kalktığını, artık ülkelerin değil şehirlerin ve hatta ilçeler ve belediyelerin yarıştığı ve işbirliği yaptığı bir dünyada bulunduğumuzu, böyle bir ortamda kültürel işbirliğinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Bu çerçevede kardeş şehir Shibuya ile kültürel ve ekonomik işbirliğinin ayrı bir yeri bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Kara, Türkiye ve Japonya'nın talihsiz bir şekilde deprem kuşağında yer alması itibariyle ortak bir sıkıntı yaşadığını, Shibuya Belediyesi tarafından Üsküdar'a hediye edilen deprem simülasyon aracının okullarımızda öğrencilerin depreme karşı bilinçlenmesinde önemli bir fayda sağladığını belirtti. Belediye Başkanı Mustafa Kara sözlerinin sonunda Shibuya ile dostluklarının uzun yıllar boyunca artarak devam edeceğine inandığını söyledi.



Belediye Başkanı Mustafa Kara'dan sonra söz alan Delegasyon Başkanı ve Shibuya Meclis Üyesi Kenji Someya ise konuşmasında, kardeş belediyeleri olan Üsküdar'ı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu, son yerel seçimlerden sonra farklı yüzlerle karşılaşabileceğini düşündüğünü ancak geçen dönem Belediye Meclisi Üyeliği yapan Mustafa Kara ile yeniden bir araya gelmesinin kendisi için ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Someya ayrıca ülkelerin kendi kültürel değerlerini korumanın önem taşıdığını, bununla birlikte kültürel işbirliğinin artarak devam etmesinin daha büyük anlam taşıdığını ifade etti. Geçtiğimiz dönemde Üsküdar'ı ziyaret ettikleri sırada tanışmak ve işbirliği anlamında ilk adımı attıklarını anlatan Kenji Someya, bu ziyaretlerinin ise kültürel değer paylaşımı ve geleneksel Japon kültürünün İstanbul ve Üsküdar halkına tanıtılması ve sevdirilmesi açısından önemli olduğunun altını çizdi. Someya sözlerinin sonunda, kendi memleketine gelmiş gibi mutlu olduğunu, gösterilen misafirperverlik ve nezaket için çok teşekkür ettiklerini söyledi. Someya ayrıca Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Shibuya Festivali'ne davet etti.

Konuşmalardan sonra Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Kenji Someya'ya Üsküdar'ın sembolü Kız Kulesi'nin Türk motifleriyle süslenmiş plaketini hediye ederken, Someya ise Mustafa Kara'ya geleneksel Japon motifleriyle süslenmiş özel bir vazo hediye etti. Ziyaret esnasında ayrıca, Shibuya'da faaliyetlerini sürdüren ve Türk çocukları ile Japon çocuklarının birlikte eğitim aldıkları Uluslararası Etkileşim Okulu Shingumae İlkokulu'nun da tanıtımı barkovizyon gösterisi ile yapıldı.
 
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir