Üsküdar'da Ramazan bambaşka

Ramazan çadırlarının öncüsü Üsküdar Belediyesi, bu yılda birbirinden değişik etkinliklerle Üsküdarlılara farklı bir Ramazan yaşatacak.

Üsküdar'da Ramazan bambaşka
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi, ilk kez bu yıl Ramazan Şenliklerini Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek. “Ramazanda Çocuk” temasının ağırlıklı olarak işleneceği etkinlikler, 21 Ağustos Cuma günü Yenilmez Sanat Merkezi’nin sunacağı Karagöz-Ortaoyunu-Meddah gösterisi ile başlayacak. 

Ramazan süresince her gün çocuk eğlencelerinin yapılacağı etkinliklerde ayrıca Ramazan sohbetleri ve şiirler, mehteran gösterileri, İstanbul Sazendeleri, stand-up ve sinema filmi gösterimleri, tiyatral konserler, tasavvuf musikisi, şiir programları, çocuk tiyatrosu gibi etkinlikler ve ağırlıklı olarak Üsküdar’da eski Ramazanların konuşulacağı konuk sohbetleri yer alacak.
 
Ramazanın ilk günü Ramazan Sohbeti Yusuf Ziya Özburun ile gerçekleştirilirken, ilk gecenin konuğu Üsküdar tarih ve kültürünü en iyi bilen tarihçilerden Doç. Dr. Haluk Dursun olacak. Ramazan boyunca ayrıca Prof. Dr. Raşit Küçük, Prof. Dr. Vecdi Akyüz, Doç. Dr. Emin Işık, Doç. Dr. Sefa Saygılı, Dursun Ali Erzincanlı, Engin Noyan, Yusuf Özkan Özburun gibi önemli isimler de sohbetleriyle Üsküdarlılara unutulmaz saatler yaşatacaklar.
 
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın 9 Eylül Çarşamba gecesi konuk olacağı Ramazan etkinlikleri, 18 Eylül Cuma günü yine çocuklara yönelik olarak hazırlanan Hüseyin Goncagül ve İbiş programı ile son bulacak.

Ramazan Sofrası’nda her gün 20 bin kişiye iftar
 
Üsküdar Belediyesi, iftar geleneğini Üsküdar İskelesi’nde kurduğu Ramazan Sofrası’nda sürdürüyor. Üsküdar Belediyesi, bu yıl da Ramazanı Üsküdar İskelesi başta olmak üzere Üsküdar’ın çeşitli mahallelerinde karşılayacak. Her gün 20 bin kişi Üsküdar Belediyesi’nin sofralarında iftarını açacak.

Üsküdar İskelesi’nin Yanı Sıra Mahallelerde de İftar Yemeği

Ramazan boyunca iftar saatinde eve yetişemeyenler, ihtiyaç sahipleri, birliktelik ve paylaşma duygusunu yaşamak isteyenler için Üsküdar sahilindeki Ramazan Sofrası’nın yanı sıra, Harem Otogarı, Üsküdar Belediyesi Yemekhanesi, Bahçelievler ve Yavuztürk mahalleleri ile Altunizade İETT Aktarma İstasyonu olmak üzere her gün 6 farklı noktada, toplam 20.000 kişiye Üsküdar Belediyesi tarafından iftar yemeği verilecek.

Zengin İftar Mönüsü

Daha çok ihtiyaç sahiplerinin doyurucu ve zengin bir mönüyle iftar yapmalarını sağlamak amacıyla yıllardır sürdürülen gelenek bu yıl da bozulmadı . Mercimek çorbası, bol etli nohutlu pilav, ayran ve tulumba tatlısı her akşam Üsküdarlıların iftar sofrasını süsleyecek. Yemekler, belediyenin aşevinde aşçılar tarafından yapılacak. Bir günlük mönü için 1250 kg et, 1.250 kg. pirinç, 250 kg nohut, 300 kg kırmızı mercimek, 350 kg. sıvı yağ,  600 kg. tulumba tatlısı, 20 kg. hurma ve 5.000 adet ayran kullanılacak. Bu gıdaların günlük tutarı yaklaşık 36 bin TL’yi buluyor. Üsküdar Belediyesi, Üsküdar’da yaptığı yardımların dışında Ukrayna Kırım’da her gün ortalama 300 Tatar Türküne de sıcak yemek yardımı yapıyor.

 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir