Çocuk Parkına Baz İstasyonu Konduruldu

Üsküdara'daki bir çocuk parkına kenarına elektrik direği görünümünde ''Baz İstasyonu'' kondurulduması mahalle halkının tepkisine sebep oldu.

Çocuk Parkına Baz İstasyonu Konduruldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Selami Ali Mahallesi, Şehit Üstteğmen Halil Ögel Sokak'ta bulunan Kerpiçhane park'ının kenarındaki kaldırıma, yaklaşık 2 ay önce gece yarısı saat 02:00 sıralarında elektrik direği görünümünde ''Baz İstasyonu'' konduruldu.
 
Tabelasıda olmayan park mahalle sakinleri tarafından ''Karlıdere Parkı'' olarakta biliniyor. Elektrik direği görünümündeki baz istasyonun, hemen parkın yanına konulması mahalle halıkın ayağa kaldırdı. Baz istasyonu yüzünden neredeyse iki aydır çocuklarını parka getirmediklerini, balkonlarına çıkamadıkları hatta camlarını bile açamadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, “Baz istasyonlarının sağlığa zararlı olduğunu tüm bilim adamları söylüyor. Fiziki bir zararı olmasa bile bizim psikolojimizi bozdu. Evden çıkamaz olduk, kaldırılmasını istiyoruz” şeklinde şikayetlerini dile getiriyorlar.
 
Buna Kim İzin Verdi? Kaymakamlık mı? Belediye mi? Bakanlık mı?
 
Baz istasyonunun kaldırılması için Selamiali Mahalle Muhtarı Zeki Hacıosmanoğlu önderliğinde imza kampanyası başlatan mahalle sakinleri, baz istasyonunun gecenin bir yarısı kurulduğunu belirterek, “Ne yapıyorsunuz diye sorduğumuzda ‘trafoda arıza var, onun için geldik’ diyerek bizi kandırmaya çalıştılar. Biz bunun buraya konmasına kimin izin verdiğini merak ediyoruz. Bunlar kimden izin aldı da elini kolunu sallayarak, çocuklarımızın parkının dibine baz istasyonunu kurdular? Yetkililerin bunu açıklamasını bekliyoruz” diye konuşuyor.
 
Parka gidemez, Balkona bile çıkamaz olduk.
 
Yasalarda baz istasyonlarının kamu binaları, okul, hastane, kışla, kreş ve park gibi alanlarda kurulmasının yasak olduğunu hatırlatan vatandaşlar, “İstasyonun yanı başında park var. Arka sokakta okul var. Parka 7’den 70’e kadar insanlar gelip oturuyordu. Bunca apartmanın içinde nefes alabileceğimiz tek alan burasıydı. Ama şimdi kimse gelmez oldu. İnsanlar korku içinde. Balkonlara bile çıkamaz olduk” şeklinde konuşuyor.
 
Mahalle muhtarı Zeki Hacıosmanoğlu'da toplanan imzaları kaymakamlığa teslim edip, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.04 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir