Afiş Müftü'yü kızdırdı

Üsküdar Küçük Çamlıca'daki Subaşı Camiinin kapısına asılan afiş, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrı'cıyı kızdırdı.

Afiş Müftü'yü kızdırdı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kadınlı erkekli bir grubun birlikte cuma namazı kılmaları nedeniyle tanınan Subaşı Camii’ne asılan afiş için Müftü Çağrıcı, ‘Bunlar bize yakışmayan şeyler’ dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanlarından Cüneyd Zapsu’nun eşi Beyza Zapsu’nun da aralarında bulunduğu kadınlı erkekli bir grubun birlikte cuma namazı kıldıkları Küçük Çamlıca’daki Subaşı Camii, bu kez kapısına asılan afişle dikkati çekti.
Camiye asılan “İsrail’i boykot” afişinde, dünyaca ünlü bazı markaların logolarına yer verilerek, “Paranızın nereye gittiğini iki kez düşünün” deniliyor.

 
Üsküdar Küçük Çamlıca’daki Subaşı Camii’nin giriş kapısının hemen yanında dikkati çeken “Akan kana duyarlı olun” başlıklı afişte, ürün fotoğraflarının arasında ölmüş bir çocuğun fotoğrafına da yer veriliyor. Afişin altında da büyük harflerle “Cephane bizden değil!”, devamında ise “Paranızın nereye gittiğini iki kere düşünün! Çünkü siz Müslümansınız” cümlesi bulunuyor. Fotoğrafı yayımlanan ürünlere boykot çağrısı yapılan afişte Teğabun suresinden de alıntı yapılıyor.

“Bize yakışmayan şeyler”
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, söz konusu afişle ilgili sorumuz üzerine, “Haberim yok, hemen indirtiyorum” açıklaması yaptı. Çağrıcı, şöyle devam etti: “Camilerimizin siyasal amaçlar için kullanılmasına izin vermiyoruz. Belli ki iki kişi gelmiş bir afiş asmış ama müsaade etmiyoruz.  Camilerimizi ideolojik amaçlar için kullanamayız. Haksızlarla ilgili yapacağımızı yapar, söyleyeceğimizi söyleriz ama politik amaçlar için camiler kullanılamaz. Bunlar bize yakışmayan şeylerdir.”


“Akan kana duyarlı olun” başlıklı afişte, ürün fotoğraflarının arasında ölmüş bir çocuğun fotoğrafına da yer veriliyor.

 
(Not: Afişte yer alan markalar Milliyet tarafından kapatılmıştır)
 
Kaynak: Milliyet - Gökhan Karakaş

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir