Üsküdarlılar Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne akın etti

15 Temmuz'da FETÖ'cü hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, bir milleti topyekun ayağı kaldırdı.

Üsküdarlılar Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne akın etti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

15 Temmuz'da FETÖ'cü hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, bir milleti topyekun ayağı kaldırdı. Ayağa kalkan millet, 7 Ağustos Pazar günü tek yumruk halinde 5 milyona varan tarihi sayıyla, Yenikapı'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılarak dosta güven verirken düşmana korku saldı.

15 Temmuz'da FETÖ'cü hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, bir milleti topyekun ayağı kaldırdı.

Direnişin ve Diriliş'in kalbi olan Üsküdar da belediyemizin öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda coşkulu bir şekilde Yenikapı'ya akın etti.

Direnişin ve Diriliş'in kalbi olan Üsküdar da belediyemizin öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda coşkulu bir şekilde Yenikapı'ya akın etti.

Üsküdar Belediyesi'nin yeni hizmet binasında toplanan binlerce Üsküdarlı, önce ellerinde bayraklarla Üsküdar sahiline yürüdü. Bu demokrasi yürüyüşünün ardından aziz Üsküdarlılar, meydana kurulan platformda kendilerine seslenen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in konuşmasını büyük bir coşku ve heyecanla dinledi. Başkan Türkmen konuşmasında, tarihi bir ana tanıklık ettiklerine vurgu yaparken, dirilişin ve direnişin merkezi Üsküdar'ın verdiği şanlı mücadeleden bahsetti.

Üsküdarlılar, Üsküdar iskelesinde kendisine bekleyen ve ay-yıldızlı bayraklarla donatılmış gemilere binerek Yenikapı'ya doğru yola çıktı.

GEMİLERLE YENİKAPI'YA

Ardından Üsküdarlılar, Üsküdar iskelesinde kendisine bekleyen ve ay-yıldızlı bayraklarla donatılmış gemilere binerek Yenikapı'ya doğru yola çıktı.

Üsküdarlılar, Üsküdar iskelesinde kendisine bekleyen ve ay-yıldızlı bayraklarla donatılmış gemilere binerek Yenikapı'ya doğru yola çıktı.

5 MİLYON VATANSEVER KATILDI

Yenikapı'da düzenlenen ''Demokrasi ve Şehitler Mitingi''ne yaklaşık 5 milyon vatandaşla rekor düzeyde katılım olduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra Türkiye'nin farklı şehirlerinden yoğun katılımın olduğu ''Demokrasi ve Şehitler Mitingi'' şölen havasında geçti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopterle havadan yapılan denetimde, metrekareye düşen kişi sayısı analizi sonucunda yaklaşık 5 milyon vatandaşın miting için Yenikapı'ya geldiği ve bu rakamın bugüne kadarki mitingler dikkate alındığında rekor bir katılım anlamına geldiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Devletinden, milletinden, haktan ve hakikatten yana olan herkes burada, Yenikapı'dadır. Buradan 80 vilayete selam olsun. Buradan 79 milyona selam olsun.'' dedi.

BAŞKOMUTAN ERDOĞAN: DEVLETİNDEN, MİLLETİNDEN, YANA OLAN HERKES YENİKAPI'DADIR

Türkiye'de gelinen noktada safların gayet net olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bir tarafta tüm kurumlarıyla, tüm siyasi partileriyle, tüm kesimleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır. Diğer tarafta ise kimi etnik istismar, kimi dini istismar, kimi ideolojik sapkınlık içinde olan terör örgütleri vardır. Onların arkasındaki karanlık güçler vardır. Devletinden, milletinden, haktan ve hakikatten yana olan herkes burada, Yenikapı'dadır. Buradan 80 vilayete selam olsun. Buradan 79 milyona selam olsun.'' dedi.

Yenikapı'da düzenlenen ''Demokrasi ve Şehitler Mitingi''ne yaklaşık 5 milyon vatandaşla rekor düzeyde katılım olduğu bildirildi.

VERİLERLE TARİHİ MİTİNG

Miting alanına ulaşım için 7 bin otobüs, 203 tekne, 10 vapur ücretsiz hizmet verdi. Silivri, Bakırköy, Yenikapı, Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ile Adalar iskelelerinden deniz araçları hareket etti. Engelli vatandaşlar için 50 adet otobüs tahsis edildi ve engelli araçları için araç sayısı kadar engelli tabelası hazırlandı.

Miting alanına 1 milyon watt gücünde ses sistemi kuruldu. Bunun, bugüne kadar Türkiye'de kurulan en büyük ses sistemi olduğu bildirildi. Alana kurulan ses sistemiyle 1,5 kilometre mesafeye ses iletimi sağlandı. Miting alanına 300 kişilik ekibin 3 gün süren çalışma sonucu kurduğu ses sisteminin enerji ihtiyacının 54 jeneratörle sağlandığı ve alana 22 Led ekranın kurulduğu kaydedildi.

Miting alanında ses ve görüntü aktarmaları vinçler üzerine çekilen çelik halatlarla yapılırken, bu amaçla 6 bin metre halat çekildi. Görüntü aktarma ise 5 bin metre fiber hatla sağlandı.

''Demokrasi ve Şehitler Mitingi''ni takip etmek isteyen yabancı konuklar ve gazeteciler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin akıllı uygulaması tarafından ''İBB SİMULTANE'' hizmeti verildi. Başta İngilizce ve Arapça olmak üzere farklı dillerde, cep telefonları üzerinden online olarak simültane çeviri hizmeti sunuldu. Mitingde 48 kişilik canlı yayın ekibi görev aldı.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir