Ramazan ayında belediyeler İstanbul'da servet harcadı

İstanbul'da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ramazan ayı etkinlikleri, kültürel faaliyetler ve sosyal yardımlara hız veren belediyeler bu etkinlikler için harcadıkları bütçelerle adlarından söz ettiriyorlar.

Ramazan ayında belediyeler İstanbul'da servet harcadı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Ramazan ayında düzenlenen etkinliklere en çok bütçe ayıran belediyeler ise söyle sıralandı; Esenler, Üsküdar, Beşiktaş, Başakşehir ve Bayrampaşa Belediyesi oldu.

Haber Aktüel internet sitesinde yer alan habere göre; ramazan ayı etkinlikleri, kültürel faaliyetler ve sosyal yardımların yanı sıra, reklam ve tanıtım harcamalarından oluşan toplam bütçenin 300 milyon TL'ye yaklaştığı tahmin ediliyor. Argetus Araştırma tarafından 2015 yılından itibaren her yıl gerçekleştirilmesi planlanan 'İstanbul Ramazan Hizmetleri' araştırması, 2016 yılında da kapsamı genişletilerek tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin ramazan ayındaki faaliyetleri ilk olarak belediyelerin web siteleri, reklam-duyuru çalışmaları, faaliyet raporları, sosyal medya sayfaları ve Elektronik Kamu Alım Platformu'nda yayımlanan ihaleler incelenerek genel durum araştırması yapıldı. Ardından, hizmet yoğunluğu ve çeşitliliği dikkate alınarak seçilen 25 ilçede 4 bin 32 kişi ile yüz yüze görüşülerek memnuniyet ölçme araştırması gerçekleştirildi ve ramazan hizmetleri değerlendirildi.

Araştırma sonuçları şu şekilde;

- İBB ve 38 ilçe belediyesi tarafından 650 bin dolayında kumanya yardımı gerçekleştirildi.

- 6 ilçe belediyesi tarafından, iftara geç kalacak vatandaşlara 220 bin adet dolayında iftariyelik dağıtıldı.

- İBB ve ilçe belediyeleri tarafından toplamda 35 milyon TL nakdi yardım gerçekleştirildi.

- Belediyelerce 600 farklı noktada 2 milyon 700 bin kişiye sokak iftarı verildi.

- 14 ilçede ise 23 farklı noktada kurulan iftar çadırlarından yaklaşık 100 bin kişi yararlandı.

- 16 ilçede, hemşehri dernekleri ile STK'lara 100 bin iftar verildi. 11 ilçede Tekne Orucu kapsamında çocuklara yönelik 100 bin yemek verildi.

- 'Kardeşlik Sofrası', 'Bereket Konvoyu' gibi etkinlikler ile Balkanlarda yaşayanlara 100 binin üzerinde iftar yemekleri ikram edildi.

- İstanbul'daki 11 ilçede sürekli olarak sahur yemekleri sunuluyor. 13 ilçede ise sürekli olmayan sahur etkinlikleri düzenlenmiş ve toplamda 100 binin üzerinde sahur yemeği verildi.

Tüm bu hizmetler ve kültürel faaliyetler ve sosyal yardımlarla birlikte toplam bütçenin 300 milyon TL'ye yaklaştığı tahmin ediliyor.

RAPORDA YER ALAN VERİLERE GÖRE;

En fazla kültürel etkinlik düzenleyen belediyeler, Fatih, Beyoğlu, Küçükçekmece, Sultanbeyli ve Sarıyer Belediyesi.

Ramazan etkinlik alanı en çeşitli belediyeler, Çekmeköy, Eyüp, Tuzla, Maltepe ve Sultangazi Belediyesi.

Ramazan ayında en fazla sosyal yardım sunan belediyeler, Pendik, Bağcılar, Ümraniye, Kağıthane ve Ataşehir Belediyesi.

Ramazan ayında en fazla yemek (iftar ve sahur) hizmeti sunan belediyeler, Esenler, Üsküdar, Beşiktaş, Başakşehir ve Bayrampaşa Belediyesi oldu.

Kaynak: haberaktuel.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir