Hilmi Türkmen üniversite öğrencilerliyle bir araya geldi

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçe sınırları içerisinde öğrenci evlerinde ve yurtlarda kalan üniversite öğrencilerine kahvaltı organizasyonu yaparak onların sıkıntılarını dinledi.

Hilmi Türkmen üniversite öğrencilerliyle bir araya geldi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde yaklaşık bin öğrencinin katıldığı kahvaltı, Mehmet Özdemir Hoca'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duayla başladı. Başkan Hilmi Türkmen salona girişi sırasında kendisini coşkulu şekilde alkışlayan öğrencilerle yakından ilgilenip sohbet ettikten sonra masasına geçti. Kahvaltının yapılmasından sonra Kütüphane Müdürü Yakup Öksüz, kürsüye gelip kısa bir konuşma yaptı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçe sınırları içerisinde öğrenci evlerinde ve yurtlarda kalan  üniversite öğrencilerine kahvaltı organizasyonu yaparak onların sıkıntılarını dinledi.

Kürsüye çıkan Başkan Hilmi Türkmen bir ilim ve irfan şehri olan Üsküdar'da yaşadıkları için Allah'a ne kadar şükretseler az olduğuna vurgu yaparak, ''Türkiye'de 2000'li yılların başında 75 üniversite varken bugün bu sayı 175'e ulaşmış durumda. Her ilde hemen hemen 1 üniversite bulunurken, Üsküdar'ımızda 8 üniversite bulunmaktadır. Bu da gösteriyor ki; bir kültür ve sanat şehri olan ilçemiz aynı zamanda bir ilim irfan kenti bir açık hava müzesidir'' dedi.

Mimar Sinan'ın en çok eserinin bulunduğu yerin Üsküdar olduğunu belirten Başkan Türkmen, ''Tarihi camileriyle, tekkeleriyle, kasırlarıyla, hamamlarıyla, Kız Kulesi'yle, Beylerbeyi Sarayı'yla, Çamlıca Tepesiyle adeta biraz önce ifade ettiğim gibi açık hava müzesi gibi bir şehirde eğitim görmek, üniversiteli olmak herkese nasip olmaz. Sizler bu konuda şanslı gençlersiniz. Böylesine güzelliklerin olduğu bir şehrin yüklediği bazı sorumluluklar var. Üsküdar herhangi bir yer herhangi bir ilçe değil. İstanbul'un altını dolduran ilçelerden birisi olan bu kadim huzurun diyarı şehirde eğitim görmek bir ayrıcalıktır hele böylesine bir ilçede yaşamak büyük mutluluktur'' diye konuştu.

Hilmi Türkmen üniversite öğrencilerliyle bir araya geldi

Öğrencilere Türkiye'nin herhangi bir vilayetinde eğitim görmediklerini hatırlatan Başkan Hilmi Türkmen, ''Burası ülkemizin ücra bir köşesindeki bir ilçe değil. Bir Hakkari, Yozgat'ta, Muş'ta, Bingöl'de, Van'da eğitim görmüyorsunuz. Burası İstanbul, burası Üsküdar, burada kültür adına, eğitim adına birçok imkan ve olanak var. Bunları sonuna kadar değerlendirmeniz lazım. Eğitim süresince önünüzdeki 4-5 yıla en azından bir yabancı dil sığdırmalısınız. Bir Almanca bir Arapça öğrenmelisiniz. Bu yabancı dil meselesini bu zaman diliminde halledemezseniz bir daha çözemezsiniz. Bunun kıymetini mezun olunca anlayacaksınız'' diye konuştu.

Başkan Türkmen, önceki dönemde yaşanılan, ''su kesintileri, çöp toplama, ulaşım sorunlarına, hava kirliği'' konulara vurgu yaparak, ''Şimdi konuşulduğunda masal anlatıyoruz gibi gelen tüm sorunları çözmüş olmayı bir başarı kriteri olarak saymıyoruz. Başarı kriterimiz, ne kadar daha çok genç kardeşlerimize, öğrencilerimize dokunabilirsek, onları ne kadar iyilik ve iyilerle buluşturabilirsek, ne kadar çok gençle buluşabilirsek, bizim için gerçek başarı budur'' dedi.

AK Partili yönetimler döneminde gençlere yönelik çalışmalarda arzuladıkları noktada olmadıklarını belirten Başkan Hilmi Türkmen, ''Biz bu dönem açtığımız yurtlarla, kiraladığımız evlerle, açtığımız gençlik merkezleriyle, bilgi evlerindeki faaliyetlerimizle ivme yakalamaya çalışıyoruz. Bütün işlerimizi öteleyebiliriz ama gençler konusunda başlattığımız çalışmaları ötelemeyeceğiz. Başlattığımız çalışmalarla örnek alınıyoruz. Bu çalışmalarda biz iddialıyız. Marka işler yapmak istiyoruz. Bu çalışmalara sizlerin de destek olmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

üniversite öğrencileri Başkan Hilmi Türkmen'e çini tabak hediye etti.

Gelecek hedeflerine ancak gençlerle ulaşabileceklerini belirten Başkan Türkmen, ''Bizim amacımız sizleri nasıl daha fazla sosyal hayatta nasıl kültürde, eğitimde buluştururuz. Onun çabasındayız. Her şey sizin için ama asıl yarınlarımız için. Bugünleri iyi değerlendirirseniz yarın güzel günler bizleri bekliyor demektir'' diyerek sözlerini öğrencilerin yeni yılını kutlayarak bitirdi.

Konuşma sonrası üniversite öğrencileri Başkan Hilmi Türkmen'e çini tabak hediye etti.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir