İstanbul'da uyuşturucu operasyonları

İstanbul'da, ''uyuşturucu tacirleri''ne yönelik 161 operasyonun birinde 175 kilogram eroini piyasaya sürmek isteyen bir çete çökertildi.

İstanbul'da uyuşturucu operasyonları
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul'da, ''uyuşturucu tacirleri''ne yönelik 161 operasyonun birinde 175 kilogram eroini piyasaya sürmek isteyen bir ''şebeke'', diğerlerinde ise aynı suça karıştıkları belirtilen gruplar çökertildi.

Üsküdar'daki bir çalışmada, özel olarak tasarlanmış bir minibüste detektör köpekleri ile yapılan aramada, Van'dan getirdikleri uyuşturucuyu piyasaya sürmek isteyen 4 kişi, aracın gizli bölmelerine sakladıkları 20 kilo 500 gram eroinle yakalandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son bir ayda yapılan ve toplam 381 şüphelinin 627 kilogram uyuşturucuyla yakalandığı 161 operasyondan birinde, ''şebeke halinde uyuşturucu ticareti yapan'' bir grubu izlemeye aldı.

Yaklaşık 3 ay süren araştırma ve izleme sonucu, ''şebeke''nin bir kamyona yüklediği eroini İstanbul'a getirip Küçükçekmece Halkalı'daki bir evde sakladığı saptandı. Eroinin İstanbul'da dağıtılacağı yönünde de bilgi alan ekipler belirlenen adrese operasyon düzenledi. Operasyonda, 175 kilogram eroin ve bu uyuşturucu madde ile bağlantılı 5 kişi yakalandı. Şüphelilerin tamamı mahkemece tutuklandı.

Tırlara yüklenen yaş sebze ve meyvelerin arasına uyuşturucu saklayarak Hollanda'ya göndermek isteyen kişilere yönelik İstanbul girişinde yapılan bir başka operasyonda da, tıra yüklenen lahanalar arasında 73 kilogram eroin bulundu. Olayla ilgili bazı kişiler yakalandı.

Bu kişilerin ifadesinden yola çıkan ekipler, Kilis'teki bir köyde toprağa gömülen 14 kilo 500 gram eroini buldu ve 6 kişiyi de gözaltına aldı.

İhbar üzerine ülkelerine gitmek isterken Mahmutbey'de durdurulan Slovakya vatandaşı Ladislav M. ile eşi Anna M'nin otomobilinin tampon bölümünde de 18 paket halindeki 9 kilogram eroin ele geçirildi. Çift çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Halkalı'da da aranan başka bir otomobilde, 2 kişi, aracın zulasındaki 72 kilogram eroin ile ele geçirildi.

-HACIHÜSREV VE SARIGÖL'DEKİ OPERASYONLAR-

Narkotik Polisi ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 aylık bir çalışmanın ardından sokak satıcılarına yönelik, ''Hacıhüsrev'' olarak bilinen İstiklal Mahallesi'ndeki önceden uyuşturucu satıldığı gizli kamera ile saptanan 100 kadar eve operasyon yaptı. Helikopter destekli operasyonda 46'sı kadın 105 kişi yakalandı.

Bu kişilerden, 12 kilo 810 gram Hint keneviri, 2 kilo 18 gram toz esrar, 2 adet bilye atar tabanca, 79 adet fişek, 18 bin 831 TL ile 27'şer adet cep telefonu ve sim kart elde edildi. 59'unun değişik suçlardan poliste çok sayıda kaydı olan bu kişilerden 39'u mahkemece tutuklandı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesinde yaklaşık 400 polisin katıldığı başka bir operasyonda da, 1 kilo 306 gram esrar, 18 adet uyuşturucu hap, 2 adet hassas terazi ile 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, Operasyonda da 44 kişi gözaltına alındı.

Kendilerini müşteri olarak tanıtan polisler, Esenyurt'taki bir ilköğretim okulu önünde uyuşturucu madde sattıkları öne sürülen 5 kişiyi önce gizli kamera ile tespit edip, sonra yakaladı. Bu kişilerden de satışa hazır halde 4 pakete konulan esrar elde edildi.

Kaynak: Star

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir