Köyleri belediyeler yeniden inşa edecek

Van'da yaşanan acıyı biraz olsun hafifletmek için Türkiye seferber oldu. Üsküdar Güveçli Köyü'ne sahip çıktı.

Köyleri belediyeler yeniden inşa edecek
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Van'da yaşanan acıyı biraz olsun hafifletmek için Türkiye seferber olurken belediyeler de köylerin yeniden inşa edilmesi için harekete geçti. Üsküdar, Gaziosmanpaşa ve Beyoğlu belediyeleri depremden etkilenen köyleri yeniden inşa edecek Depremden etkilenen Aşağıçökek, Hocaali ve Hacıkaş köylerinin himayesi üstlenen İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi, bu köylerin yeniden yapılandırılması için çalışma başlattı. Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol başkanlığında düzenlenen koordinasyon toplantısında, Aşağıçökek, Hocaali ve Hacıkaş köylerin muhtarları ile görüşülerek bu köylerdeki vatandaşların yaşamlarını sürdürebilmeleri için öncelikleri tespit edildi. Başkan Erol, ''Artık bu 3 köyde Gaziosmanpaşa'nın sorumluluğundadır. Eğitimden, sağlığa, barınmadan gıdaya kadar köylerimiz bir anlamda yeniden inşa edilecektir'' dedi.

Üsküdar Güveçli Köyü'ne sahip çıktı
Üsküdar Belediyesi de depremde büyük hasar gören Güveçli Köyü'ne sahip çıktı. Van Afet Koordinasyon Merkezi ile yapılan işbirliği sonrası belediye, Güveçli Köyü'nde çalışmaya başladı.Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın talimatıyla, ilk olarak Güveçli Köyü'ne 500 metrekarelik mobil çadır, 10 kişilik mobil tuvalet ve iki konteynerde bulunan 12 kişilik mobil duşlar ile depremzedelerin barınmasına yönelik malzeme gönderildi. Yardım malzemeleri dahilinde köye gönderilen 200 Kw ve 64 Kw'lik iki jeneratör sayesinde yaklaşık 10 bin metrekarelik alanı aydınlatacak şekilde aydınlatma sistemi oluşturuldu.

Beyoğlu'ndan 250 konteyner
Van depreminde hasar gören Gedikbulak Köyü'ne Beyoğlu Belediyesi'nce, Talimhane Otelciler Birliği desteğiyle 250 adet konteyner ev kurulacağı bildirildi.Depremde tüm evleri yıkılan 250 haneli Gedikbulak Köyü'ne yardım edilmesi için harekete geçen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ''İnsanların başını sokacağı sıcak bir evi olmalı. Gedikbulak'a hızlı bir şekilde konteyner evler kurulmalı. İnsanlar hayatlarını devam ettirebilmeleri için evlere ihtiyaçları var'' diye konuştu.

Van İçin Rock
Öte yandan, ''Van İçin Rock'' konseri için İstanbul'da bir araya gelen müzikseverlerin depremzedeler için yanlarında getirdikleri yardım malzemelerini Şişli Belediyesi bölgeye ulaştıracak.

Deniz Feneri kent kuruyor
Deniz Feneri Derneği ise Erciş'te evi yıkılan depremzedeler için 150 prefabrik afet evinden oluşan kent kuruyor. Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilciliği Afet Koordinatörü Mahmut Özyurt, ''Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş İşletme Fakültesi'nin bahçesine, 12 metrekarelik prefabrik Afet Evleri'nden 150 tane kuruyoruz. Şu ana kadar prefabrik evlerden 60'a yakınını monte ettik'' dedi.


yenisafak.com.tr



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir