Otobüsle başladı anadolu'ya yayıldı

Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ihtiyaç sahiplerine yardım, çocuk ve kadınlara eğitim veriyor.

Otobüsle başladı anadolu'ya yayıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın desteğiyle kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ihtiyaç sahiplerine yardım, çocuk ve kadınlara eğitim veriyor.

Yoksullara yardım amacıyla 2005'te Üsküdar Belediyesi bünyesinde kurulan TOGEM, ''Veren ellerle, alan elleri buluşturmak'' ilkesiyle temizlenip onarılan ikinci el eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak işe başladı. Hayırseverlerin destekleriyle her geçen gün biraz daha büyüyerek eğitime de el atan TOGEM'in Üsküdar'da bir otobüsle başlatılan ''Gezici Ana Okulu'' projesi Anadolu'nun dört bir yanına yayıldı. Proje kapsamında 77 kalıcı, 17 gezici anaokulu, bir otistik ve bir de spor kompleksi açıldı.

''BALIK TUTMAYI ÖĞRETTİK''
TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran yaptıkları çalışmaları SABAH'a anlattı. Emine Erdoğan'ın ağabeyi Hasan Gülbaran'ın eşi olan Saadet Gülbaran, TOGEM'in Üsküdar'dan dünyaya açılan ''iyilik kapısı'' olarak tanınan bir kurum olduğunu belirterek, ''İnsani özelliklerin varlığı, toplumsal hayatın, birlik, beraberlik, kardeşlik; yardımlaşma ve dayanışma içerisinde şekillenmesine imkan sağlar. Eksikliği ise, toplumları savaşa, ölüme, yalnızlığa, mutsuzluğa götürür. Bunlar bütün insanlığın ortak, evrensel değerleri olmakla birlikte, özellikle bizim toplumumuzun en belirgin hayat felsefesidir'' dedi.

SERTİFİKA ALDILAR
Gezici Anaokulu Projesi'nin ilk göz ağrıları olduğunu ifade eden Gülbaran, ''İhtiyaç sahiplerine yardım çalışmaları ile işe başladık. Ardından Yardımcı Ev Hanımı Projesi ve Gezici Anaokulu Projesi'ni hayata geçirdik. İlk mobil anaokulu Üsküdar Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu bahçesinde kurduk. Proje 22 öğrenci ile başladı. 2005'ten bu yana anaokullarında eğitim alan çocukların bugün 5. sınıfa geldi. Kadınlara ise insan ilişkileri, içecek, yiyecek, hijyen, ütü teknikleri gibi konularda 3.5 ay eğitim verdik. MEB onaylı sertifika aldılar. Kadınlara balık vermeyi değil, balık tutmayı öğrettik'' dedi.

ANNELERE DESTEK
''Annenin işe giderken çocuğunu emin ellere bırakacak bir yuvası olmalı'' diyen Gülbaran, ''Çalışmak isteyen kadınlar, çocuklarını bırakacak yer bulamadığı için çalışamıyor. Hayalimiz 3-6 yaş arası kreş ve çocuk eğitim merkezi etüt sınıfını da içinde barındıracak bir proje'' diye konuştu.


Sabah



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir