Dudak çatlamasına ne iyi gelir?

Özellikle kış aylarında maruz kaldığımız kuru ve soğuk havaların etkisi ile çok yaşanan bir durumdur dudak çatlamaları.

Dudak çatlamasına ne iyi gelir?
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Özellikle kış aylarında maruz kaldığımız kuru ve soğuk havaların etkisi ile çok yaşanan bir durumdur dudak çatlamaları. Dudaklarımızda cildimizde bulunduğu gibi yağ bezeleri bulunmaz. Bundan dolayı da kurumaları daha kolaydır. Çok basit bir nedeni olabileceği gibi şeker hastalığı gibi rahatsızlıkların da habercisi olabilir dudak çatlamaları. Sürekli ve geçmeyen dudak kurumalarınız var ise bir uzamana görünebilirsiniz.

En sık dudak kuruluğu nedenlerinden birisi B vitamini eksiklikleridir. B vitamini totalde 7 farklı vitamin grubunu içerir. B vitamini içeriğinden zengin gıdalar tüketerek vitamin eksikliği kaynaklı dudak kuruluklarınızı giderebilirsiniz. Gün içerisinde yeterli miktarda su tüketmemek de bir diğer kuruma nedenidir. Özellikle yazın sıcak havalarda vücut daha fazla su kaybeder ve su içme alışkanlığı olmayan kişilerde kurumalara sık rastlanır. Vücudumuzda bulunan çinko eksikliği de dudak kurumaları ve çatlakları yapabilmektedir. Kullandığınız bazı ilaçların yan etikisi olarak da görülebilir. Hemen hemen çoğu insanın alışkanlık haline getirmiş olduğu dudak yalama ve ısırma hareketleri de dudak kurumalarına yol açmaktadır. Sigara içmek, ağızdan nefes almak, kullanılan diş macunları, stres, güneşe ya da fazla sıcak havalara maruz kalmak, vücutta A vitamininin yüksek olması gibi nedenler de kurumaya zemin hazırlayan faktörlerdir.

Dudak çatlamasına ne iyi gelir?

  • Gün içerisinde tüketeceğiniz su miktarı çok önemlidir. Yapılan araştırmalar sonucu gün içerisinde 2 litre su içmek cilt sağlığınızın korunmasını sağlayacaktır ve aynı zamanda vücudunuzun nemlenmesinde etkili olacaktır.
  • Aşırı sıcak veya soğuk havalar dudak kurumalarına ve çatlaklarına yol açmaktadır. Bunun için böyle havalarda dışarı çıkmadan önce dudaklarınız için krem kullanabilirsiniz.
  • Dudaklarınıza bal ve vazelin karışımı ile oluşturacağınız kremi uygulayabilirsiniz. Gün içerisinde sık sık uygulayabileceğiniz zararsız bir yöntemdir.
  • Dudaklarınızda oluşmuş ölü hücreleri temizlemek için peeling uygulayabilirsiniz. Daha sonra dudaklarınızı nemlendiriciler ile daha yumuşak bir hale getirebilirsiniz.
  • Özellikle ceviz, dereotu, bulgur, süt, et gibi B vitamini açısından zengin besinler tüketerek vitamin eksikliğinden kaynaklanan kuruluklarını önleyebilirsiniz.
  • Sağlık için birçok zararı bulunan sigara tüketimi dudak kurumalarına da yol açmaktadır. Bu yüzden mümkün olduğu kadar aza indirmeli hatta sigara kullanmayı bırakmalısınız.
  • Stresin vücut üzerinde birçok etkisi bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de dudak kurumalarıdır. Stresi mümkün olduğu kadar hayatınızdan uzak tutup sizi rahatlatacak aktivitelere yönelmelisiniz.
  • Odanın nemli olması da dudaklarınızın nemli kalması için önemlidir.
  • Gül yaprakları dudaklarında oluşan tahrişleri giderir ve aynı zamanda daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Bir su bardağı ılık sütün içerisinde yarım saat kadar beklediniz. Daha sonra elinizle ezerek lapa kıvamına getirin ve dudaklarınıza sürün.
  • Özellikle soğuk hava ve kuru havanın etkisi ile oluşan dudak çatlamalarınız var ise bunun için katı hindistan yağını kullanabilirsiniz. Dudaklarınıza nem kazandırmakla kalmaz aynı zamanda iyileşmesini de hızlandırır.
  • Aloe vera jelini direk olarak dudaklarınıza uygulayabilirsiniz. Dudak kurumalarınız ve çatlaklarınız üzerinde kısa süreli iyileşme göreceksiniz.
  • Salatalığın küçük bir dilimini keserek özellikle çekirdekli ve sulu kısmını dudaklarınıza yedirin. Biraz bekleyerek ılık su ile durulayan. Uygulayacağınız bu yöntem çatlayan dudaklarınız için oldukça etkili ve pratiktir.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir