15 Temmuz Darbe Girişimi Püskürtüldü

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı Yurta Sulh Cuntası tarafından ülkemiz ve demokrasimize karşı düzenlenen darbe girişimi vatandaşlarımızın ve devletimizin kahraman polisleri ve askerlerinin kahramanlıklarıyla püskürtüldü.

15 Temmuz Darbe Girişimi Püskürtüldü
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

15 Temmuz 2016 Cuma gecesini Cumartesi gününe bağlayan gecede önce saat 21.00 sularında Beylerbeyi'nde polisle asker arasında bir gerginlik olarak ortaya çıkan küçük haberlerin ardından Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Atatürk ve Sabiha Gökçen Hava Limanlarıyla birlikte İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok il ve ilçede önemli noktalara tanklar ve askeri araçlarla birlikte askerlerin mevzilenmesiyle birlikte bunun bir darbe kalkışması ortaya çıktı.

Kalkışma girişimiyle bilikte İstanbul başta olmak üzere ülkemizin önemli polis noktarını ve askeri üstlerini cuntacı askerlerin elegeçirmek istemesi ve sonrasında Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın haber kanallarına canlı bağlantı yaparak bunun bir kalkışma olmasını ifade etmesi ardından ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yine facetime uygulaması ile haber kanallarına canlı yayında bağlanarak bunun bir darbe kalkışması olduğunu kendisinin ülkenin başkomutanı olduğunu ve kendisinin böyle bir talimat vermediğini söyledi ve halkımızı demokrasimizi korumak için sokaklara çağırdı.

Cumhurbaşkanımızın bu açıklamalarının ardından saat gece yarısını gösterdiği sırada TRT binasına giren darbeci askerler kanalın güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdikten sonra TRT'nin tüm kanallarından korsan bildiri yaparak Yurtta Sulh Komitesi'nin ülkenin yönetimine el koyduğunu açıklaması yapıldı. Aynı dakikalarda ülkemizin başkomutanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlarımızı sokaklara ve meydanlara çağırması kahraman vatandaşlarımızdan karşılık görerek askerlerin el koyduğu Atatürk Havalimanı başta olmak üzere bir çok noktada Özel Harekat Polislerimize destek olarak darbeci askerleri tutuklamasıyla birlikte olayın seyri değişmiş oldu.

Aynı dakikalarda ise İstanbul ve Ankara darbeciler F16 uçakları ve savaş helikopterleriyle şehirlerin üstünde alçaktan uçarak vatandaşlarımızı korku ile sindirmeye çalışıyordu.

Üsküdar'da ise darbenin baskı ve etkisini en yoğun şekilde hissetti. Üsküdarımızda Çengelköy başta olmak üzere bir çok noktada vatandaşlarımız askerlerle çatışan polislerimizle birlikte olarak darbecilere karşı durdular. Darbeciler Acıbadem Mahallesi'nde bulunan Telekom Binası'na yaptıkları baskın sırasında vatandaşlarla tartışan askerlerin arasına giren Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş'ı gözlerini kırpmadan öldürdü. Çengelköy'de ise Kuleli Askeri Lisesi'nden çıkan bir gurup asker polis karakolunu elegeçirmeye çalıştı fakat direnen polislere Çengelköy esnafı destek verince ilk saldırı püskürtüldü. Saldırının hemen ardından kaçan askerler bu sefer daha kalabalık ve ağır silahlarla gelerek vatandaşların üzerine hedef alarak ateş açtılar ve ilk ateşte Çengelköy Muhtarı Can Cumurcu kasığından vurularak yaralandı. Yine aynı ateşte ölenlerde oldu.

Üsküdar'da bulunan çevik kuvvet binasınada askerler tarafından baskın yapıldı. Polis ve askerler arasında uzun süren çatışmalar oldu. Üsküdar merkezine çok sayıda tank ve asker indirildi. Üsküdarlılar tanklara karşı dik duruş gösterdiler bir vatandaşımız aynı cadde üzerinde ard arda 2 tankı durdurmaya çalıştı ama 2 tankda vatandaşımızı ezmek pahasına durmadı ve üzerinden geçti.

Kısıklı'da bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin önünde ise vatandaşlar etten duvar ördüler. Aynı sırada Boğaziçi Köprüsü'ne yürüyen vatandaşlar köprüde bulunan askerleri ikna etmeye çalıştı. İkna çabaları sırasında askerler vatandaşların üzerine ağır silahlarla ateş açarak bir çok vatandaşımızı öldürdü. Yine Boğaziçi Köprüsü'nün direklerine tırmanan bir asker keskin nişancı silahı ile bir çok vatandaşımızı öldürdü ve yaraladı.

Çengelköy Polis karakolunu ele geçiren askerler polisler ve vatandaşlarla çatışmaya başladı.

Haber kanallarına devletimizin dimdik arkasında durun 1. Ordu Komutanı ve Özel Harekat yetkilileri bu darbe kalkışmasına karşı vatandaşlarımızı sokağa davet etti ve 1. Ordu Komutanı kendi emrinde olan tüm askerleri kışlalarına dönmeye çağırdı.

Sabah saatlerine kadar darbecilere karşı yürütülen çalışmalar sonuç vermeye başlamış ve TRT ve Atatürk Hava Limanı'nları darbecilerin elinden alındı. Ardından darbeciler özel televizyon kanallarından CNN Türk'ün ve Hürriyet Gazetesi'nin binalarına girdi ve yayınlarını durdurdu. Aynı dakikalarda ise Ankara'da da askerle çatışan polislere destek veren vatandaşlarımızın üzerine savaş helikopterlerinden ateş açıldı. TBMM'e bomba atıldı, Özel Harekat binasına bomba atıldı ve Genel Kurmay Karargahı darbeci cunta generalleri ve askerleri tarafından ele geçirildi ve Genelkurmay başkanı Hulusi Akar olmak üzere çok sayıda kuvvet komutanu alı konuldu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Marmaris'te tatilde bulunduğu otelden darbeyi öğrenir öğrenmez ayrıldı ve İstanbul'a doğru yola çıktı. Cumhurbaşkanımıza saldırı düzenlemek isteyen 40-50 civarında komando Cumhurbaşkanımızın bulunduğu otele baskın düzenleyerek korumalarını öldürdü.

İlerleyen saatlerde ise darbecilere karşı vatandaşlarımızın kahramanlıklarıyla birlikte ilerleyen polislerimiz ve askerlerimiz İstanbul'un bir çok noktasında çok sayıda darbeci askeri ve komutanı yakaladı ve gözaltına aldı. Sabahın ilk saatlerinde Atatürk Hava Limanı'na inen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan burada onu bekleyen mahşeri kalabalığa seslenerek meydanları boş bırakmayın ve mücadeleye devam edin çağrısıyla meydanlarda nöbet tutmaya başladı.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte yurdumuzun dört bir yanında darbeci askerlere karşı yürütülen operasyonlarda vatandaşlarımızında desteğini alan güvenlik güçlerimiz ülkenin yönetimini geri aldı.

Üsküdar'da ise Acıbadem Mahalle Muhtarımız Mete Sertbaş'ı öldüren Yüzbaşı kaçtığı zırhlı araçta ölü elegeçirildi. Çengelköy'de sabah saatlerine kadar 20 ye yakın vatandaşlarımızı öldüren askerlere karşı Özel Harekat Polislerimiz düzenledikleri operasyonda askerleri Kuleli Askeri Lisesi'ne kadar kovaladı ve öğlen saatlerinde okulda bulunan tüm komutan ve darbeye karşan askerleri gözaltına aldı.

Ülkemizde yaşanan bu darbe girişiminde çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Bizde Üsküdar 34 Haber Sitesi olarak Çengelköy'de bilahare darbeci askerlere karşı yürütülen çalışmalarda bulunduk ve sizlere sosyal medya üzerinden bilgilendirme yaptık.

Bu süreçte haberlerin yayınlanması noktasında ise öncelikle ulusal basını bizlerde sizler gibi takip ettik. Çengelköy'deki darbe girişiminde yaşanan çatışmalarda 3 hemşehrimiz hayatını kaybetti. Çengelköy'de 20'den fazla hemşehrimiz hayatını kaybetti.

Allah ülkemize ve devletimize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın...

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir