Üsküdar Belediyesi Aylık Haber Bülteni
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Sabah Milliyet
Star Cumhuriyet Radikal
Yeni Şafak Türkiye Gözcü
Akşam Zaman Posta

DÖVİZ KURLARI

USD: 1,8560 TL
EUR: 2,3355 TL
GBP: 2,9070 TL
EUR/USD: 1,2576 TL
ALTIN: 92,24 TL

HAVA DURUMU

Bulunduğunuz Şehri seçiniz.
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler

İstanbul'da taksi ücretlerine zam

Diğer İstanbul haberlerini okumak için tıklayınız
İstanbul'da taksi ücretlerine zam
İstanbul'da taksilerin taksimetre açılış ücreti ve kilometre başına ücrete zam geldi. Yeni fiyatlar;
E-BÜLTEN KAYIT
Ad, Soyad :
E-Posta :
15 Aralık 2011, 17:06
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Paylaş :

İstanbul'da taksilerin taksimetre açılış ücreti 2,50 TL'den 2,70 TL'ye, kilometre başına ücret de 1,60 TL'den 1,73 TL'ye çıkartıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 17 Kasım 2011 tarihli toplantısında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odasının taksi ücretlerine zam talebini değerlendirdi. UKOME, zam teklifini yüzde 8 oranına çekerek, kabul etti.

Buna göre, taksimetre açılış ücreti 2,50 TL'den 2,70 TL'ye, kilometre başına ücret 1,60 TL'den 1,73 TL'ye, 5 dakikadan sonraki 1'er dakikalık bekleme periyotu da 0,25 TL'den 0,27 TL'ye çıkartıldı.

Yeni taksi ücret tarifesi, 17 Aralık'tan itibaren geçerli olacak.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanvekili Ercan Akköprü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 17 bin 416 taksici esnafın bulunduğunu belirterek, bir yılda otomobil, akaryakıt, yedek parça ve geçinme girdilerine gelen zam dikkate alındığında yüzde 8'lik zammın yetmeyeceğini ifade etti.

''Biz fazla bir şey istemiyoruz. İETT'nin yolcu taşımacılığına yaptığı zam oranı uygulansın yeter'' diyen Akköprü, 2 yıldan bu yana diğer illerden daha düşük tarifeyle çalıştıklarını belirterek, gelecek günlerde akaryakıta yapılabilecek bir zammın şartlarını daha da zorlaştıracağını söyledi.

İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanvekili Semih Kaçanoğlu da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım yatırımları nedeniyle taksici esnafın ancak kısa mesafeli yolcu alabildiğini, dolayısıyla da açılış ücretinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, ''İstanbul halkı artık uzun mesafede taksiye binmiyor. 2 yıl sonra açılışa 20 kuruş zam aldık. Bir taraftan korsanla boğuşurken, diğer taraftan bu zammın bizi çok da mutlu ettiği kanaatinde değiliz. Bu zammı yetersiz buluyoruz'' dedi.


Zaman


Bu haber 429 defa okunmuştur.

Kaya Stor Perde
İstanbul genelinde ücretsiz keşif, ücretsiz teslimat ve ücretsiz montaj
kolaylıgı ile hiç bir ek ücret ödemeden perde sahibi olabilirsiniz.
0216 352 82 82
www.kayastor.com

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

GOOGLE ÖZEL ARAMA

YAZARLAR


ASİTANE (Şenol ŞEN)

Ziya SÜZEN

Bülent ŞİRİN

Savaş ŞENEL

Yalçın SOYSEVİNÇ

Ali SÜZEN

KONUK YAZARLAR


Cihan TUFAN

Hacı Bekir ALTUNTEL

Cumhur İSTEKLİ

Zülfikar ÖZKAN

Musa GÜMUŞ

Esra KİRİK

Şerife PAMUK

ANKET

AFET yasası çıktı, DASK zorunlu oldu. Evinizi sigorta yaptırdınız mı?



Tüm Anketler

Paylaş :
Takip Et :

      
Yandex.Metrica
www.uskudar34.com © 2007-2012 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : info@uskudar34.com
Bu sayfa 0.14 saniyede yüklendi.
www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz. Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.