Japon Kardeşlerimiz Üsküdar'da...

Kardeş şehrimiz olan Japonya'nın Shibuya kentinden bir heyet Üsküdar'a geldi.

Japon Kardeşlerimiz Üsküdar'da...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır 2005 yılında kardeş şehrimiz olan Japonya'nın Shibuya kenti Belediye Başkanı, Belediye Meclis Başkanı, meclis üyeleri ve müdürlerinden oluşan bir heyeti makamında ağırladı.

Shibuya Belediye Başkanı Toshitake Kuwahara ve beraberindeki heyetle Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıda Belediye Başkanı Mehmet Çakır "Sizleri Türkiye'de görmekten çok mutluyum. Bizim Japonlarla olan ilişkilerimiz Osmanlı Devleti zamanına dayanmaktadır. Ertuğrulgazi gemimiz Japon sularına giderek orada muhtaç olanlara gereken desteği vermiştir. Bize hediye ettiğiniz deprem simülasyon aracı ile 25 bin öğrencimize deprem tatbikatı yaptırılmıştır. Ayrıca Japonca dil kursları başlatılıp ilçemizin en prestijli caddelerinden birine Shibuya adı verilmiştir. Biz bu kardeşlik ilişkilerimizin başından bu yana artarak devam eden ilgi alaka ve işbirliği sürecinin milletimiz var oldukça devamından yanayız" dedi.

 
Shibuya Belediye Başkanı Toshitake Kuwahara da konuşmasında "Önceki ziyaretlerimiz, Japonyada düzenlenen Türk Yılı etkinlikleri ile Shibuya halkı olarak da Türkiye'ye olan ilgi ve sevgimiz artmıştır. Bu ziyaretlerimiz sonucunda umarım sevgi ve barış dolu bir dünya kurarız. Şimdiye kadar yapmış olduğumuz iletişimin devamını dilerim" dedi.
Gün içinde Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Demiröz'ün eşlik ettiği Japon Heyet; Toplumsal Gelişim Merkezi'ni (TOGEM), Zeynep Kamil Bilgievi'ni, Cemil Meriç Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni, Shibuya Caddesi'ni, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'ni ziyaret etti. Deprem Simülasyon aracının öğrencilere yönelik eğitimini de izleyen heyete depreme yönelik çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

İftar yemeği için Adile Sultan Kasrına geçen heyete Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri eşlik etti.
İki şehrin kardeşlik protokolü uyarınca bu güne kadar karşılıklı kültür alışverişine yönelik olarak hazırlanan bir protokolün imzalandığı gecede Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır "Ben sizlerle kardeş olduğuma çok seviniyorum. Umarım sizlerde bizim kadar bu durumdan mutlusunuzdur" dedi. Shibuya Belediye Başkanı Toshitake Kuwahara ise "bugün önemli yerleri ziyaret ettik ve böyle güzel bir yerde yedik. Sizlere teşekkür ediyorum. Togem ve okul ziyaretimizde kültürlerimiz arasındaki farkları gördüm. Karşılıklı sorular sorarak ve sohbet ederek sizin manevi kültürünüzü tanıma fırsatı buldum. Bu dostluğumuzu resmiyetin dışına çıkarıp halkımıza da yayarak büyütmek dileğimdir" dedi.
 
Kaynak : Üsküdar Belediyesi
 

Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir