''Üsküdar yeteri kadar hizmet alamıyor''

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya ile yapmış olduğumuz röportajın 3. ve son bölümü...

''Üsküdar yeteri kadar hizmet alamıyor''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
12 Eylül'de yapılacak olan referandum CHP genel başkanının ve sizin ilk ciddi sınavınız olacak. Nasıl bir sonuç bekliyorsunuz? Örgüt olarak seçime hazır mısınız?

CHP ilçe örgütü olarak sayın il başkanımında başkanlığında tüm İstanbul yapılacak her seçime heran için hazır. Şuanda bizim tüm sandıklarımız, tüm okul görevlilerimiz, kat görevlilerimiz hazır. Şimdi bu sorunuzada şöyle cevap vermek isterim. Şunu Üsküdarlıda tüm halkımızda bilmeli; Bu siyasi partilerin seçimi değil, bu 73 milyon Türkiye insanının seçimi. Burada kimse muhtar olmayacak, kimse belediye başkanı olmayaca, kimse millet vekili olmayacak. Bu halkın seçimi. Kimsenin sınavı değil. Biz sadece bu seçimde kendimizi sandıkta test edeceğiz. Sandıklarımıza ne kadar sahip çıkarsak o kadar başarılı olacağız. Çünkü geçmişte böyle bir eksikliğimiz var. Onuda söylemek istiyorum. Sandıklarımıza yeni bir model uyguluyoruz ''Üzüm salkımı modeli''. Genel başkanımın bize talimatı kılcal damar örgütlerimiz. Biz bir tek bunu test edeceğiz. Burada eksiklerimiz göreceğiz. Fazlalığımızı göreceğiz. İnşallah fazlalığımızı göreceğiz. Bunun yanında bu seçim ne CHP'nin, ne benim nede sayın genel başkanımın seçimi değil, bu bir test değil. Nüfusumuz 73 milyon hatta doğacak yavrularımızın, ana karnındaki ceninin seçimi. Bu anayasa bizim geleceğimizi belirleyecek. Türkiye vatandaşını seçiyor. Halkın seçimi bu. Dilerim ki ''Doğrusu Hayır'' diyecek.


Üsküdara tekrar dönersek, geçmişte yerel tecrübesi olan birisi olarak Ak Parti'li Üsküdar Belediyesi'nin yeni dönemdeki bir yıllık icraatlarını değerlendirebilir misiniz?

Hareket eden bir cismi, bir eşyayı, bir aracı eleştirmek kolay. Neden kolay? Hızı çok dersiniz, az dersiniz. Rantable dersiniz veya çok iyi çalışıyor dersiniz. İnanın ben Ak Parti Belediyeciliğini eleştiremiyorum. Çünkü birşey yapmıyorlar. Sizde bende Üsküdar'ı çok iyi biliyoruz. Ben Üsküdar'ın şehir mobilyalarına bakıyorum 15-20 sene önceki mobilyalar. Ki bir şehir için şehirli için hoş olmamasına rağmen bizim belediyeciler son zamanda tretuvar yerine kazık dikmeyi meziyet saydılar. Her yerdede görüyorum hiç hoş değil. Bakıyorum 10 sene 15 sene önce yapılanlar onlar bile değişmemiş boyası bile yapılmamış. Üsküdar'da Üsküdarlıyı rahatlatacak bir parkı görmüyorum. Ama bazı park açılışlarını duyuyorum, ben Üsküdar'da hizmet ettim biliyorum Üsküdar'ı. Eski park yenileniyor, adınada yeni park yaptık deniyor. İkincisi Türkiye'de belediyecilik şuana kadar 3 boyutlu geliştirildi. 1980'lerden önce belediyecilik ''fiziki belediyecilik''ti. 1980'den sonra fiziki belediyeciliğin yanına bir ''sosyal belediyecilik'' ilave edildi. Kömürler dağıtılıyor, torbalar dağıtılıyor, şu yapılıyor bu yapılıyor. Şimdi bir şey var eğer siz o yönettiğiniz kentin ekonomisini yönlendiremiyorsanız, kusura bakmayın siz belediyecilik yapmıyorsunuz. Allah aşkına Çengelköy'ün o sahil kesimleri bir iki nokta hariç 8 saat yaşayan bana bir Üsküdar sokağı söyleyebilir misiniz?

- Bu soruyuda ben size soruyorum?
- Yaşamıyor! Belli bir saatten sonra Üsküdar ölüyor.

İkincisi Capitol sinemaları hariç, plazalardaki ya da alışveriş merkezlerindeki bir iki sinema hariç, mesela şehir tiyatrosundan başka Üsküdar'da tiyatro biliyor musunuz?

Yani Üsküdar Belediyesince açılmış tiyatro yok. Üsküdar iskele meydanına gidelim bir iki tane heykelle bir şeyler göreceksiniz. Bir saat var, bir top var vs. Allah aşkına nedir onlar?

Değerli arkadaşlar kent deyince akla müze gelir, kent deyince heykel gelir. Kentler şehirler canlı organizmalardır. Bir şehrin anısı vardır, bir şehrin boşaltma sistemleri vardır, bir şehrin damarları vardır, bir şehrin akciğeri vardır, bir şehrin beynide vardır. O beyinde yerel yönetimdir. Akciğerleri parklarıdır, korularıdır. Boşaltım sistemleri kanalizasyonlarıdır. Anıları tarihi eserleridir. Şimdi Üsküdar'da Yılmaz bey döneminde bir bina vardı müze yapıldı. Gittim müzeyede benzemiyor.

- İkincisi Üsküdar'da yeşil ne kadar arttırıldı?

Allahtan mezalıklarımız ve birde Fethipaşa korumuz var. Şimdi sayın Mustafa Kara şurada bir hükümet konağı yapılıyor, Üsküdar Belediyesi'nin amblemini koymuş, belediyenin buraya katkısı nedir? Bunu yapan bakanlık belli. İkincisi bu asfalt Üsküdar Belediyesi tarafından yapılmıştır. Bakkal Mehmet atmayacak ki asfaltı! Belediye olarak sen atacaksın. O pankartı neden asıyorsun? Sayın belediye başkanımız beşeri ilişkilerinde çok iyi bir insan. Bunu burada itiraf etmek gerekiyor. Ama sayın belediye başkanım beni bağışlasın. Eğer Üsküdar'a hizmet anlamında birşey varsa, şehire hizmet anlamında birşey varsa, çokda onu göremiyorum. Belediyeyi eleştirecek bir şey bulamıyorum. Ancak Üsküdar'da olması gerekenleri söyleyebilirim. Onlarda yok.


Üsküdarlıya vermek istediğiniz son mesajınız nelerdir?

Hasbel kader Üsküdar'a hizmet etmiş, yine Üsküdar'da CHP gibi siyasi bir partide ilçe başkanlığı yapma fırsatı bulmuş bir kişi olarak Üsküdar'ın sorunlarını biliyorum. Dolayısıyla sosyal demokrat olarak biliyoruz. Üsküdar'a baktığımda Türkler İstanbul'a girmeden Türk-Kürt, Fatih Sultan Mehmet'in topları Edirnekapı, Topkapı surlarını döverken o zaman ki Üsküdarlı Türkler Çamlıca tepesinden o topların ateşini görüyordu. Yine İstanbul'da kara parçası olarak Üsküdar'a baktığımda boğazla, Marmaray'la kıyısı olan tek ilçe, Avrupa yakasını bağlayan Boğaz Köprüsü'yle bağlayan ilk ilçe, İstanbul'un iki tane terası var; Küçük Çamlıca ve Büyük Çamlıca Üsküdar'da. Tarihi eserlerine bakarsanız; Çeşmesiyle, camiisiyle, tekkesiyle, kütüphaneleriyle yüzlerce, bir birinci ordu var, Mimar Sinan'ın bir sürü eseri burada. Bir tarihi dokusu var, bir kültürü var, topoğrafik bir yapısı var, yine kısmen boğazın kenarındaki ilçelerimiz biraz iner ama Üsküdar denize dik iner. Siz Üsküdar'da ciddi bir plan yaparsanız inanın kimse kimsenin manzarasını, kimse kimsenin güneşini kesmez. Dünya'nın hiç bir yerinde böyle bir topografya yok. Üsküdar'ı sosyal demokrat bir belediye kadrosu yönettiğinde inanın Üsküdar İstanbul'un çekim merkezi olur. Çünkü Üsküdar'da bu yapı var. Camii, sinagog, kilise sırt sırta vermiş kaç kara parçası var? Ermeni mezarlığı var, yahudi mezarlığı var, müslüman mezarlığı var, ingilizlerin mezarlığı var, rum mezarlığı var, bülbül deresi var, azerilerin var böyle bir kara parçası böyle bir kent böyle bir şehir Üsküdar. Önce şehirci olarak şehre bakmasını bileceksiniz. Ona baktığımızda da şehri geleceğe taşırsınız. Bunuda sosyal demokrat kadrolar yapar. Üsküdarlılara yine acilen, referanduma giden anayasa, toplumunda, bireyinde, kurumlarında hiç bir sorununu çözmeyecek. Ve gelecektede sıkıntılar gelecek artacak. Yani bu Ülkeye hayırı olmayacak faydası olmayacak, ''Doğrusu Hayır'' diyeceklerine inanıyorum. Sevgili Üsküdarlı hemşerilerimden, doslarımdan kardeşlerimden bekliyorum.


Sayın başkanım bize bu yoğun gündeminizde ve günlerinizde bu röportajı yapma fırsatını verdiğiniz için Üsküdar 34 ekibi adına size teşekkürlerimizi sunarız.


Üsküdar 34 ekibine ben teşekkür ediyorum, Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Röportajımızın üçüncü ve son bölümü 21 Ağustos 2010 Cumartesi günü yayınlanacaktır.


İlgili Haberler
19 Ağustos 2010 Perşembe : 2. Bölüm CHP referandumda neden ''Hayır'' diyor?
17 Ağustos 2010 Salı : 1. Bölüm ''Sandıkta gözümüz var, hedef iktidar''


Üsküdar 34 - Röportaj


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir