Türk Dünyasının Kalbi Mustafakemalpaşa'da attı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Dünyası Kültür Basın ve Spor Şöleni, Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin ana sponsorluğunda Avrasya Kültür ve Spor İş Birliği Derneği'nin organizasyonuyla yapıldı.

Türk Dünyasının Kalbi Mustafakemalpaşa'da attı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

2. Türk Dünyası Kültür Basın ve Spor Şöleni'ne Kafkaslar, Balkanlar, Orta Asya ve Ortadoğu'dan 16 ülke temsilcisi katıldı. Dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşayan Türk topluluklarının birbiriyle daha yakından tanışması ve kültürde, eğitimde, sporda ve iş hayatında ileriye dönük işbirliklerinin kurulması ve büyütülmesi maksadıyla gerçekleştirilen şölene Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Avrasya Kültür ve Spor İş Birliği Derneği Genel Başkanı Ahmet Tüzün, Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Türkistanlılar Derneği Başkanı Ekber Yassa, BatıTrakyalılar Derneği Başkanı Özkan Hüseyin, Afganistan Türkmenleri Temsilcisi Mustafa Kemal Mahdum, Gagavuzya Temsilcisi Güllü Karanfil, Azerbaycan Temsilcisi Ağası Hun, Irak Türkmenleri Kerkük Temsilcisi Isam Abdukadir ile Türk Dünyasının birçok bölgesinden temsilciler ve misafirler ile basın mensupları katıldı.

Türk Dünyası Kültür Basın ve Spor Şöleni, Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin ana sponsorluğunda Avrasya Kültür ve Spor İş Birliği Derneği'nin organizasyonuyla yapıldı.

Şölen, Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Şeyh Müftü Türbesi'nde yapılan ''Türk Dünyasında Birlik'' duasının ardından Belediye Düğün Salonu'nda Türk dünyasında çeşitli alanlarda işbirliği konulu konferanslar verildi.

Kaymakam Mustafa Masatlı konuşmasında Türkiye'nin dünya coğrafyasında yaşayan Türklere anavatanlık yaptığını belirterek, ''Burada Türk Dünyasının çeşitli ülkelerinden ve bölgelerinden gelen temsilcilerle, kardeşlerimizle bir arada olmaktan gururluyuz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Orta Asya'daki bütün kardeşlerimize kollarımızı açıyoruz. Onlara olan desteğimiz, gönül birliğimiz sürecek. Milletimizin gönlü herkese açıktır. Kardeşliğimiz daim olsun'' dedi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, böyle bir şölene ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu söyleyerek, ''Sınırların artık sadece haritalarda kaldığı bir dünyada yaşıyoruz. Türkiye, soydaşlarıyla artık her alanda buluşuyor. Yeter ki kafamızdaki önyargıları, başkalarının bize dayatmak istediği ayrılık fikirlerini kaldıralım. Güzellikleri paylaşmak için bir aradayız. Kültür köklerimize ait tüm birikimleri geleceğe taşımak için el ele verelim. Devletimizin ve hükümetimizin birçok organizasyonuyla bu alanda çalışmalar yapılıyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi de Türk Dünyası ile ekonomiden kültüre, spordan turizme kadar her sahada artan işbirliğine bu şölenle katkı sağlıyor. Yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimizle kardeşliğimizi pekiştirerek, bunu iş birliğine dönüştürme gayreti içinde olacağız'' dedi.

Avrasya Kültür ve Spor İş Birliği Derneği Genel Başkanı Ahmet Tüzün ise Türk Dünyasındaki iş birliğinin ancak güçlü bir iletişim ağıyla sağlanabileceğini kaydederek, ''Biz burada dünyadaki bütün kardeşlerimizin, akrabalarımızın temsilcilerini bir araya getirdik. Kültürde, sanatta, ilimde, teknolojide, eğitimde ve sporda gönül birliğimizi iş birliğine dönüştürmek için çalışıyoruz. 2. Türk Dünyası Kültür, Basın ve Spor Şöleni milletimize hayırlı olsun, hizmetleri ve faydaları daim olsun. Organizasyonun gerçekleşmesinde gece-gündüz demeden büyük fedakârlıklarla çalışan Avrasya Kültür ve Spor İş Birliği Derneği Mustafakemalpaşa Şubesi'ne; başkanından yöneticisine, üyesinden gönüllüsüne kadar hepsine can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca bize varlığıyla destek veren Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı'na, bize ev sahipliği yapan Mustafakemalpaşa Belediyesi'ne, en küçüğünden en büyüğüne bütün destekçilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Türk Dünyasında kardeşlerin işbirliği için bu tür çalışmalarımız artarak devam edecektir'' şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan misafir ülke temsilcileri ise bu tür organizasyonlarla ülkeler arasındaki yakınlaşmaların daha da artacağı ve kardeşlik şuurunun geleceğe taşınacağı görüşünü dile getirdi.

Türk Dünyasının Kalbi Mustafakemalpaşa'da attı

Konferansın ardından Adnan Menderes Meydanı'nda sportif faaliyetler gerçekleştirildi. Gün boyu süren etkinlikler çerçevesinde aba güreşi, kuşak güreşi ve bilek güreşi ile okçuluk gösterileri yapılırken, Türk kültürüne ait tarihi zekâ ve strateji oyunu mangala yarışmaları da büyük ilgi gördü. Servet Somuncuoğlu'nun obfektifinden ''Taştaki Türkler'' fotoğraf Sergisi açıldı. Şehir meydanında açılan stantlarda ülkelerin millî kıyafetlerinin ve kültürel ürünlerinin sergilediği şölende; daha sonra Türk Dünyası sanatçıları Bünyamin Aksungur ve Melike Nevruz, Mustafakemalpaşalılara Türk Dünyası müziklerinden güzel örnekler sundu. Şölen, Mustafakemalpaşa'nın tarihi ve tabii güzelliklerinin gezilmesiyle sona erdi.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir