Dönüşüm programında 'sosyal' devrim

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sosyal yaşam ve iş hayatında devrim niteliğindeki dönüşüm programının üçüncüsünü açıkladı.

Dönüşüm programında 'sosyal' devrim
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstihdam, sağlıklı yaşam gibi konuları içeren üçüncü gruptaki öncelikli dönüşüm programı 380 eylem planından oluştu. ''Bu programın hedefi işsizler ve işgücü piyasasına giremeyen kadınlar'' diyen Başbakan Davutoğlu, ''Bu program ile işsizliği düşürmeyi hedefliyoruz. Kadınların işgücü piyasasında daha etkin olmalarını amaçlıyoruz. Program sonunda kadınların işgücüne katılım oranlarını her yıl 1 puan arttırmayı planlıyoruz'' açıklamasını yaptı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, ŞU BAŞLIKLARI SIRALADI

''Esnek çalışma planlarını arttırmayı hedefliyoruz. Kadın girişimciliği arttıracağız. Aktif işgücü için bir izleme sistemi kuracağız. Programların takibini 81 il üzerinden gerçekleştireceğiz. Kıdem tazminatı için gerekli mevzuati düzenlemeleri yapacağız. İşsizlik sigortalarında yararlanma sürelerini uzatıp yararlanma koşullarını esneteceğiz. Sosyal yardım bilgi sistemini geliştireceğiz. Sosyal yardım ile istihdam arasında bağlantı kuracağız.''

KADINLAR TERCİHE ZORLANMAYACAK

Davutoğlu, ''Kariyer ve aile arasında tercih yapmasının önüne geçeceğiz. Programla kadınların işgücü katılım oranını her yıl bir puan artırmayı hedefliyoruz. Çocuk sahibi kadınlarımızın esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştırmayı planlıyoruz'' şeklinde konuştu. Davutoğlu, işgücü hedefleriyle ilgili şunları söyledi: ''43 adet eylem planı var. Uzaktan eğitim sistemi kuracağız. Kıdem tazminatı için gerekli mevzuat düzenlemesi yapılacak. İşsizlik fonundan yararlanmak için çalışma sistemleri daha esnek hale gelecek.'' Davutoğlu ayrıca, artan sosyal yardımların istihdamı bazen olumsuz etkilediği eleştirilerine karşın sosyal yardımla istihdam arasında bağlantı kuracaklarını belirterek, ''Sosyal yardım alanlarını özel sektörler de belli bir teşvik uygulanacak. Önümüzdeki bir iki hafta içinde açıklayacağız'' dedi.

TERSİNE GÖÇ İÇİN ''TURKUAZ KART''

Ahmet Davutoğlu, ''Nitelikli insan gücü için çalışma izni 'Turkuaz kart' sistemi ile özellikle gelmelerini arzu ettiğimiz kişiler için ara alan oluşturacağız'' açıklamasında bulunarak, tersine göç konusunda Amerika'nın uyguladığı 'Greencard' benzeri uygulamanın da müjdesini verdi. Davutoğlu, Üniversitelerde, bir dönem uygulamalı, iki dönem akademik eğitim içeren 'three master', yani üç sömestr uygulamalarını yaygınlaştıracaklarını söyledi.

KIDEM TAZMİNATI SEÇİME HAZIR

Başbakan Davutoğlu ayrıca, kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemenin seçime kadar çıkacağı bilgisini de verdi. Dün Ankara Palas'ta açıklanan program kapsamında, yasal süreleri aşan şekilde fazla çalışma yaptıranlara para cezası verileceği açıklandı.


İstanbul Ajansı


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir