Taylan Doğuer OÇEM'in açılışı yapıldı.

23 Mart'da Kuleli Mahallesinde Otistik Çocuklar eğitim merkezinin açılışı yapıldı.

Taylan Doğuer OÇEM'in açılışı yapıldı.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
23 Mart'da Kuleli Mahallesinde Otistik Çocuklar eğitim merkezinin açılışı yapıldı. Okulun yeniden yapılışını sağlayan bağışçı Sakine Kalyon un ve Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük'ün, Üsküdar Belediyesi Başkan yardımcılarından Ali Rıza  Şenbabaoğlu'nun Togem in başkanı Saadet Gülbaran'ın ve Mahalle Muhtarı Kenan Birinci ile Can Cumurcu'nun ve mahalle sakinlerinin öğrenci velilerinin Katıldığı törenle kurdele kesilerek resmi açılışı yapıldı. Okulun yenilenmesini sağlayan Sakine Kalyon a böyle bir tesise emek verdiği ve yenilenmesini sağladığı için tüm katılımcılar teşekkür etti. Kurdele kesimi sonrası sınıflara ziyaret yapan katılımcılar öğretmenlerden bilgiler aldılar. İki çocuğa bir eğitmenin düştüğü okul bu konularda eksiklik hissedilen bir konuya el atılmasının ve böyle bir tesisin ne kadar gerekli olduğunu da bizlere hatırlatmış oldu. Okul Müdüründen aldığımız bilgileri siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istedik:

Otizm Hakkında...
İlk olarak 1942 yılında Leo Kanner tarafından tanımlanan otizm, doğuştan gelen ve belirtileri yaşamın ilk üç yılında kendini gösteren bir gelişimsel yetersizlik ve nörolojik bozukluktur. Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de ne kadar çocuğun otizmden etkilendiği bilinmemektedir. Ancak, son yıllarda gelişmiş ülkelerden yürütülen kapsamlı yaygınlık çalışmaları, her 150 çocuktan birinin otizmden etkilendiğini göstermektedir. Bu orana göre otizm çocuklarda rastlanan en yaygın nörolojik bozukluktur. Otizmin genetik olduğu yönünde güçlü bulgular vardır; ancak, otizmden sorumlu olan genler henüz netleştirilememiştir. Ayrıca, genetiğin yanı sıra bazı çevresel tetikleyicilerden de kuşkulanılmaktadır. Otizm 3 alanda yetersizlik göstermektedir. (a) sosyal etkileşim (b) dil ve iletişim, (c) ilgi ve davranışlar. Sosyal etkileşim sorunları; göz kontağı kuramamak, arkadaşlık ilişkileri geliştirememek gibi pek çok sosyal yaşam alanını kapsamaktadır. Dil ve  iletişim sorunları; hiç konuşamamak, sıra dışı konuşma ekolali gibi davranışları içermekte. İlği ve davranış alanındaki takıntılar ise; oturduğu masada öne arkaya doğru sallanma, el çırpmaları ve el sallamaları, bazı rutinlere aşırı bağlılıklardan oluşmaktadır.

Okulumuz Taylan Doğuer OÇEM 2 yıldan beri otistik çocuklara hizmet vermektedir. Okula 6-15 yaş arası çocuklar devam etmektedir. Okulumuzun amacı otistik çocukları performansları doğrultusunda günlük yaşam becerilerini ve sosyal yaşam becerilerini geliştirerek toplumsal yaşama hazırlamaktır. Ayrıca otizmin de en önemli belirtilerinden olan iletişim becerilerini geliştirerek onları günlük yaşamını idame ettirecek iletişim becerileri eğitimi verilmektedir. Bunların yanı sıra müzik, Resim İş beden eğitimi ve akademik beceri dersleri verilmektedir. Okulumuzda 7 sınıf bulunmaktadır. Sınıflarda 4 öğrenci 2 öğretmen bulunmaktadır. Yani 2 öğrenciye 1 öğretmen düşmektedir. Şuan okulumuzda 22 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır. Bunlardan 18 tanesi düzenli olarak okula devam etmektedir.


Üsküdar 34 - Yalçın Soysevinç Özel Haber



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir