İhsan ÖZKES

Allah'la Kandırma Projesi

[email protected]
Sayın Başbakan Kuveyt'te Şeyh el Ahmed Uluslararası Hayır İşleri Ödülü kurulundan 'Üstün Müslüman Şahsiyet Ödülü' aldı.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Allah'la Kandırma Projesi

Sayın Başbakan Kuveyt'te Şeyh el Ahmed Uluslararası Hayır İşleri Ödülü kurulundan 'Üstün Müslüman Şahsiyet Ödülü' aldı.

Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ocak 2004'te Amerika ziyareti sırasında New York'ta Amerikan Musevi Komitesi tarafından ''Yahudi Üstün Cesaret Ödülü'' aldı.

Bu ödülü İslam dünyasından Müslüman devlet adamı olarak sadece Sayın Recep Tayyip Erdoğan aldı. Yahudi Üstün Cesaret Ödülü'nü aldığında sene 2004'ün ilk ayı Ocak idi. Yani seçimler henüz yeni yapılmış ve gelecek seçimlere 3-4 yıl vardı.

Bu ödül esnasında Sayın Recep Tayyip Erdoğan ''Musevi düşmanlığı utanç verici bir akıl hastalığının tezahürüdür?. Musevi düşmanlığının Türkiye'de yeri yok'' diyordu. Yine aynı sıralarda Irak'ta bulunan Amerikan askerleri için ''Amerika'nın kahraman genç askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua ediyorum'' demedi mi?

2009 Yerel Seçimlerine birkaç ay kala aynı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Davos'ta ''One Minute'' diyerek rol kesti.

Şimdi ise 2011 Genel Seçimlerine birkaç ay kala Sayın Recep Tayyip Erdoğan ''Üstün Müslüman Şahsiyet Ödülü'' aldı.

Seçimlere çok zaman varsa farklı söylemlere ve eylemlere, seçimler yakınlaştı ise dini duyguları okşayıcı sözlere ve eylemlere şahit oluyoruz.

Çoğunluğu Müslüman olan bir memlekette 'söz konusu din olunca gerisi teferruat' oluyor, iktidarların asıl yapması gerekenler unutuluyor ve önceliği din alarak seçimler sonuçlanıyor. Hemen her seçim böyle geçiyor ve olan millete, memlekete oluyor. Din üzerinden saltanat kuranlar Karun gibi servet biriktirip sadece ahbap-yaranı memnun ediyor. Bu kirli ve çirkin oyunlar yıllardır sürüp gidiyor.

Din üzerinde oynanan bu oyunlara bakınca birilerine Allah'la Kandırma Projesi Ödülü veya 'Din İstismarında Rekor Kırma', 'İktidar İçin Dini Kullanma' plaketi verilse daha isabetli olur diye düşünüyorum. Tabi ki bunlar özgür bir ülkede mümkündür. İslam ülkelerinin en özgürünün ülkemiz olduğunda şüphe yoktur ama ne derece özgür olduğumuz da malumdur.

''Üstün Müslüman Şahsiyet Ödülü'' almanın ve vermenin İslam'a uygunluğu hakkında bir açıklama yapması beklenenlere sesleniyorum.

Şayet bu ödül Cumhuriyet Halk Partili birine verilse idi; milyonlarca ses yükselir ve böyle bir ödülün İslam'da olmadığı haykırılırdı. Peki, şimdi hiç kimsenin ve hiçbir dini kurum ve otoritenin gıkı çıkmıyorsa, sebepleri üzerinde düşünülmez mi?

Yüce dinimizde ''Üstün Müslüman Şahsiyet Ödülü'' kavramı asla yoktur ve olamaz.

Yüce Allah ''Allah katında en değerli olanınız Allah'a en yakın olanınızdır'' (49. Sure Hucurat Suresi ayet, 13) buyurmuştur.

Peki, Allah'a en yakın olanı Allah'tan başka kim bilir?

Hazreti Ebu Bekir mi, Hazreti Ömer mi, Hazreti Osman mı, Hazreti Ali mi, Sevgili Peygamberimizin ciğerpareleri Hazreti Hasan mı ve Hazreti Hüseyin mi 'Üstün Müslüman Şahsiyet' unvanı iddiasında bulunmuşlardır?

1400 yıllık İslam tarihinde hangi İslam bilgini ''Üstün Müslüman Şahsiyet'' iddiasında bulunmuştur?

İslam tarihinde böyle bir unvan ve ödül hiç duyulmuş ve görülmüş müdür?

Nedir bu din istismarında kural tanımazlık?

Yalan söyleyene, verdiği sözde durmayana ve emanete hıyanet edene ne denir? Bunlar Sayın Başbakan'da zinhar yok mu?

Sayın Başbakan'ın Büyük Ortadoğu Eş Başkanı olarak Irak'ta yıkılan yüzlerce camide, milyonlarca öldürülen Müslüman kanında ve milyonlarca kadının tecavüz edilmesinde sorumluluğu yok mudur? Sayın Başbakan bunlardan masum ve masun mu?

2011 Genel Seçimlerini kaybetmemek için iktidarın elinden geleni yapacağı anlaşılmaktadır.

Cumhuriyet tarihinde din üzerinden siyasetin en yoğun geçeceği belli olan bir seçim sürecindeyiz.

Din istismarcılarının seçimlerde adeta muhalefet ile harp haline girdiklerini, iktidara gelmek için her şeyi meşru gördüklerini ve 'harp hiledir' kuralına sarıldıklarını bilmeyen kimse hala var mı?

Sıffin savaşında harbi kaybetmek üzere olan Muaviye'nin Kuran sayfalarını mızrakların uçlarına taktırdığını, Hz. Ali ordusunun 'Biz Kuran'a karşı savaşmayız' diyerek savaşı durdurduğunu, böylece canını kurtarmakla kalmayan Muaviye'ye halifelik yolunun açıldığını duymayan var mı?

Dini semboller ve söylemler ile iktidara gelen bir partinin iktidardan gitmemek için de dini acımasızca kullanacağı açıktır.

Ancak, şüphe yok ki;

Allah, yüce İslam'ı kimseye siyaset malzemesi olarak göndermedi, yeryüzündeki tüm insanlığa ilahi bir din olarak gönderdi.

Yeter artık din istismarına 'dur' denilmelidir.

Dinine saygısı ve sevgisi olanlar, yüce İslam'ın siyaset malzemesi yapılmasına asla razı olmamalıdır.


İhsan Özkes
CHP PM Üyesi
(Üsküdar Eski Müftüsü)


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir