Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta, KKTC ve dış temsilciliklerde coşkuyla kutlanıyor.

Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Cumhuriyet coşkusu, Anıtkabir'den başladı, bütün Türkiye'ye yayıldı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 86. kuruluş yıl dönümü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.
 
-ANKARA-

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de yapıldı.

Anıtkabir'deki tören, saat 08.45'te devlet erkanının yerlerini almasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devlet erkanı, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün mozolesinin bulunduğu bölüme geçti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Ulu Önder'in mozolesine, üzerinde ''Cumhurbaşkanı'' yazılı kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Gül, deftere şunları yazdı:

''Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin 86. yıl dönümüne ulaşmasının gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın da göstergesi olmuştur.

Cumhuriyet ile yönünü belirleyen ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için 86 yıldır büyük çaba gösteren Türkiye, yoluna kararlılıkla devam etmektedir. Bugün dünyada sözü dinlenir, etkin ve güçlü bir ülke olmanın gururuyla huzurunuzdayız.

Türkiye, demokratikleşme, insan hak ve özgürlükleri konusunda büyük mesafe katetmiş, uluslararası başarılar, dünya barışına ve istikrara yaptığı katkılarla tüm dünyanın saygısını kazanmıştır. Türkiye, eksikliklerini hızla tamamlayarak gelişimini kesintisiz sürdürecektir. Cumhuriyeti yeni eserlerle güçlendirmeye, çağdaş dünyadaki gelişmeleri izlemeye, demokratikleşmemizi sürdürmeye ve gelecek nesillere daha müreffeh, daha güçlü bir ülke bırakmaya kararlıyız. Bu süreçte 'yurtta sulh dünyada sulh' ilkeniz bizlere yol göstermeye devam edecektir. Cumhuriyet Bayramı'nda millet olarak aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, size minnet duygularımızla birlikte şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun.''

Gül'ün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalamasının ardından tören alanındaki Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve öğrenciler, Atatürk'ün mozolesinin önünden saygı geçişi yaptılar.

Anıtkabir'deki törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuvvet Komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, milletvekilleri, Ankara Valisi Kemal Önal, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TBMM İdare Amiri ve DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, bazı siyasi parti temsilcileri ile diğer askeri ve mülki erkan katıldı.

Anıtkabir'i ziyaret etmek üzere devlet töreninin tamamlanmasını bekleyen vatandaşlar, törenin ardından Anıtkabir'den ayrılan askerleri alkışladı. Askerler de alkışlara selamla karşılık verdi.

CUMHURİYET BAYRAMI DEVLETİN ZİRVESİNİ BİR ARAYA GETİRDİ

Tüm yurtta törenlerle kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, devletin zirvesinde de kutlandı. TBMM'de kutlamaları kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Cumhuriyeti daha ileri götürmek için hep birlikte kararlayız." mesajı verdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı devletin zirvesini bir araya getirdi. TBMM Şeref Salonu'nda gerçekleşen kutlama törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP lideri Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Bakanı Haşim Kılıç, Yargıtay ve Danıştay başkanları, MHP lideri Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları ile çok sayıda büyükelçi katıldı. Törene DTP Genel Başkanı Ahmet Türk katılmazken, DTP'li Sırrı Sakık, Hasip Kaplan hazır bulundu.

Törenden önce Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ protokoldeki yerini aldı. Daha sonra yerine gelen Deniz Baykal ile önce selamlaştı, ardından da tokalaştı. Törenin başlamasına az bir süre kala gelen Başbakan Erdoğan hiç kimse ile selamlaşmadan yerini aldı. Başbakan yanında bulunan Başbuğ'a sadece başıyla selamladı.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra kutlamaları tek tek kabul etti. Törenin ardından basın mensuplarının bayramını tebrik eden Gül, "Kıvançlıyız, gururluyuz. 86 yıl önce büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimizi hep birlikte daha ileri götürmek için kararlayız. Herkesin bayramını kutluyorum." dedi.

Gül, doğum gününü kutlayan basın mensuplarına teşekkür ederken, bir gazetecinin "Bugün bir hayli tokalaştınız, şu sıralar biraz tehlikeli de..." sözleri üzerine gülümseyerek salondan ayrıldı.

-İSTANBUL-

Cumhuriyetin kuruluşunun 86 yıldönümü, İstanbul'da da coşkuyla kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde Vatan Caddesi'nde düzenlenen törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Vatan Caddesi'nde törenlere; İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerine Türk bayrağı alan İstanbullular, Cumhuriyet bayramını coşkuyla kutladı. Vali Güler, Kadir Topbaş ve Orgeneral Iğsız, vatandaşları selamladı.

Törende konuşan Vali Güler, birlik beraberlik mesajı verdi. Güler, "Bugün, 73 milyonluk bir ülke olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmenin ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmenin yegane yolu ülkenin bütün fertlerini etnik kökenlerine ve inançlarına bakmaksızın var olan farklılıklarıyla kabul etmek ve hiçbir ayrım yapmadan birlikte yaşama irademiz ve kararlılığımızı korumaktır. İhtiyacımız olan en önemli husus, birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberlikten anlaşılması gereken; devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne olan inançtır. Tek devlet ve tek bayrak altında özgür ve eşit vatandaş olmanın sevinci ve gururuyla birlikte yaşama arzusudur. Bu anlayışın ülkemizin bütün vatandaşları tarafından benimsendiğini biliyor ve bunun en büyük gücümüz olduğunu inanıyoruz." diye konuştu. (Sürecek) (CİHAN)

 
Başörtüsü, TSK'nın Cumhuriyet Bayramı afişine girdi 
Genelkurmay Başkanlığı, Cumhuriyet Bayramı için de 30 Ağustos'un "Güçlü ordu güçlü Türkiye" sloganını seçti. Genelkurmay internet sitesine konulan afişte, bu sloganla birlikte ordu-millet kaynaşmasını simgeleyen fotoğraf yer aldı. Fotoğrafta, başörtülü vatandaşların da yer alması dikkat çekti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle "Güçlü ordu güçlü Türkiye" yazılı afiş hazırlamıştı. Billboardlara asılan afişlerdeki slogan, tartışmalara sebep olmuştu. Asker, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da aynı sloganda karar kıldı.

Sadece fotoğraf değiştirildi. Büyük Zafer'in afişlerinde, Atatürk'ün mareşal üniformalı fotoğrafı ile Kara, Deniz ve Hava unsurlarının resimleri kullanılmıştı.

29 Ekim afişlerinde ise mareşal üniformalı Atatürk'ün yanı sıra ellerinde bayraklar bulunan vatandaşlar ve bir üsteğmen yer aldı. "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nız kutlu olsun." yazısının altındaki fotoğrafta, başörtülü kadınların olması dikkat çekti.

 
CİHAN
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir