"Asrın Projesi"nde Son Durum

Marmaray çalışmalarını yerinde inceleyen Başbakan Erdoğan, Üsküdar'da 30 metre derine indi. Başbakan burada süren çalışmalara bizzat katıldı.

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Türkiye'nin prestij, dünyanın ise gözlerini Türkiye'ye çevirdiği önemli projelerden biri olan "Marmaray Projesi"nin en önemli amacı İstanbul'un trafik sorununa çözüm getirmek.

İşte bu nedenle de projenin bir an önce bitmesi bekleniyor. Tüp tünellerin denize indirilmesi gibi önemli bir aşamanın geride kaldığı Marmaray'da çalışmalar hızla sürüyor.

Proje başladığı andan itibaren Türkiye için önemine değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar İstasyonu'nda 30 metre derine indi. Başbakan burada süren çalışmalara bizzat katıldı. Hazırlanan beton parçasını kumandayla yerleştiren Erdoğan, bu parçayı montajladı.

Daha sonra istasyonda incelemede bulunan Erdoğan, şunları söyledi:
"Bu en önemli etaplardan biri. Bu bittiği anda biz 3,5 milyar dolar harcayacağız. Ama bugün de 1,5 milyon insan taşıyacak kapasitede İstanbul'un bir ucundan bir ucuna bu taşımayı sağlayacak. Sadece Anadolu-Avrupa yakası değil, Gebze'den bin Halkalı'ya kadar gideceksin."

Üsküdar istasyonunda 30 metre derinde sürdürülen çalışmalarda 600 metre derine inildiğinde denizdeki tüp tünellerle bağlantı sağlanmış olacak. Yani kara tüneliyle deniz tüneli arasındaki bağlantı tamamlanacak. Bu işlemin 2 ay içinde tamamlanması öngörülüyor.

Yenikapı'da arkeolojik kazıların tamamlanmasıyla burada da delme işlemine başlanacak. Projede diğer istasyonlarda da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Bütün bu çalışmaların sona ermesiyle projenin 2013 yılında tamamlanması bekleniyor.

 

Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir