''Kahraman Bostan yapılaşmaya karşı''

Kuzguncuklular kalan tek ''Bostanları'' için her on yılda bir mücadele vermek zorundalar. Kahraman bostan, yine betonlaşmaya karşı duruyor...

''Kahraman Bostan yapılaşmaya karşı''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Kamuoyunun bildiği haliyle Kuzguncuk Bostanı, mahallelinin bildiğiyle haliyle İlia'nın Bostanı ve tapu kaydındaki tanımıyla Barakalı Bostan.

Herşey bundan tam 20 yıl önce başladı. Kuzguncuk Bostanı'na betonun gölgesi ilk kez 1990 yılında düştü. Araziyi ''kiralama hakkını'' elinde bulunduran Vakıflar Genel Müdürlüğü önce hastane, sonra da tarımsal amaçlı bir yapı yapmak için girişimlerde bulundu. O günleri Kuzguncuklular şöyle anlatıyor: ''Bundan tam 20 yıl önce, bostana ilk beton gölgesi düştüğünde çoluk, çocuk genç, yaşlı bostanımızı korumuştuk. O zaman yanımızda olan akrabalarımızdan, komşularımızdan bazıları artık bizimle değil. Aradan 10 yıl geçti, 2000'li yıllarda aynı gölge tekrar belirdiğinde yine aynı sabır, metanet ve ısrarla mücadalemizi sürdürdük, geride kalanlar ve yeni gelenlerle. İlk müdahaleden sonra aradan tam 20 yıl geçti, o gün annesinin kucağında bostana sahip çıkan bebekler bugün yine bostana sahip çıkacaktır. Çünkü bostan bize atalarımızdan mirastır ve tıpkı bizim soluduğumuz kokusunu çocuklarımız da soluyacaktır.''

Kuzguncuk Halkı'nın derdi İlya'nın Bostanı'nın bostan olarak kalması, İstanbul mahallelerinin ortak kaderi olan betonlaşmadan kendisini kurtarabilmesi. Bunun için halk kendi projesini üretir. Bostan'da Halka Açık Tarım ve Eğitim Projesi. Bunun için ilk olarak bir kooperatif kurulur. Fakat sözleşme dönemi geldiğinde kooperatif bu alanı kiralayacak finansmana sahip olmadığı için yine bir bilinmezlik dalgası etrafı sarar. Sözleşme tarihi heyecanla beklenir. Ve nihayet Türkiye Organ Nakli ve Yanık Tedavi Vakfı sözleşmeyi yenilemekten vazgeçer. İlia'nın Bostanı'nın yeni sahipleri bu alanı fidanlık olarak kullanacak olan doğa sever insanlar. Kuzguncuk Halkı kendi projesini gerçekleştirecek finansmanını bulamamış olmasına rağmen, Bostanı en azından bir beton yığını olmaktan kurtarmanın gönül rahatlığını, çocuklarına iyi örnek olmuş birer ebeveyn olmanın sevincini ve yaşadığı yerde ''ben de varım'' demenin sorumluluğunu bir arada yaşıyordu yakın zamana kadar.

Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü, yaklaşık 8 senedir Bostan'da faaliyet gösteren kiracı Akdere Peyzaj Mimarlık'a gönderdiği yazıyla, ''söz konusu taşınmazın yap-işlet-devret modeli ile yatırım programına alındığından 2011'e kadar'' terk edilmesi gerektiğini bildirdi. Yani Kuzguncuk Bostanı, yakın zamanda ihaleye çıkarılacak. Son her on yılda bir Kuzguncuk Bostanı için kampanyalar yapmak zorunda kalan semt sakinleri bir kez daha kolları sıvadı.

Kuzguncuk'ta bugünlerde yoğun bir imza kampanyası trafiği yaşanıyor. Mahalledeki bakkal, fırın, manav, ne kadar esnaf varsa her birinin dükkanında imza formları var.

İmza kampanyası bunun dışında www.kahramanbostan.org adresinden de yürütülüyor.

Ntv



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.04 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir