İstanbul'un fethi Haliç'te kutlandı.

İstanbul'un fethinin 557. yıl dönümü, Haliç üzerinde ışık, su, ses, lazer ve görüntü teknikleri kullanılarak hazırlanan gösteriyle kutlandı.

İstanbul'un fethi Haliç'te kutlandı.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul'un fethinin 557. yıl dönümü, Haliç üzerinde ışık, su, ses, lazer ve görüntü teknikleri kullanılarak hazırlanan gösteriyle kutlandı. Haliç sahilini dolduran binlerce İstanbullu müthiş gösteri ile coştu.

Gösteriler için Balat sahilinde özel bir platform oluşturuldu. Yaklaşık 1 saat süren kutlamaları, Haliç sahilini dolduran binlerce İstanbullu, ellerinde Türk bayraklarıyla izledi.

Bu özel şov, Avrupa'nın en büyük gösterilerinden biri olan ses ve su gösterisiyle başladı. Ardından sudan oluşturulan perdede, İstanbul'un fethinin anlatıldığı ''İstanbul fetih filmi'' gösterildi.


Haliç üzerine kurulan platformda ise Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze ve Kültür Sitesi Mehteran Bölüğü konser verdi.

Finalde, 10 bin adet havai fişeğin kullanıldığı ışık, su, ses, lazer ve havai fişek gösterisi İstanbulluları büyüledi.

TOPBAŞ, GÖSTERİLERİ ÇOCUKLARLA BİRLİKTE İZLEDİ
Kutlamaya, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanan İstanbul Valisi Muammer Güler ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

Topbaş, gösterilerden önce yaptığı konuşmada, Muammer Güler'e katılımından dolayı teşekkür ederek, İstanbul'da 7 yıl 3 aydan fazla bir zaman dilimi içerisinde birlikte çalıştıklarını ve bu törenin, Güler'in resmi olarak katıldığı son tören olduğunu vurguladı.

Fetihle İstanbul'da yaşayan her kimlikteki insana özgürlüğünün verildiğini kaydeden Topbaş, İstanbul'un gerçek anlamda dünyanın barış kenti özellikleri taşıdığını ifade etti.

Topbaş, asırlardır farklı dil, inanç ve kültürdeki insanların İstanbul'da sokak, cadde ve apartmanları paylaşarak birlikte yaşadıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Adeta bir dünya kolonisi İstanbul. Bunu da dünyaya haykırdı. Böyle bir kentle birlikteyiz. İşte bizim kendi değerlerimiz arasında bu fetih, Türk milleti için ne kadar anlam taşıyorsa aynı şekilde dünya için de bir anlam taşımakta. Bu fetih, Orta Çağ'dan Yeni Çağ'a geçişin adı esasında. Bir yönetim mantığının değişmesi. Bir militarist olay değil, öyle algılanmaması gerekiyor.

İstanbul'daki yönetim anlayışı, bugün dünyada hümanist dediklerinin çok ötesinde insancıl, insanlara değer veren bir yönetimin ve anlayışın dönüm noktasıdır. Böyle bir tarihi sürecin geride bıraktığı 557 yıldan bu yana bu şehirde aynı yönetim devam etmektedir.''


Topbaş, İstanbul'un bu topraklarda yaşayan herkese huzur ve mutluluk verdiğini belirterek, herkesin bu şehir ve ülkede güven içinde yaşaması gerektiğini, kendilerine düşen görevin de bunu sağlamak olduğunu kaydetti.

Kadir Topbaş ve Muammer Güler, gösterileri çocuklarla birlikte Türk Bayrağı sallayarak izledi.


Haber 7


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir