İstanbul Avrupa'nın kültür başkentidir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''2010 yılı için Avrupa Kültür Başkenti kabul edilen İstanbul, bana göre 1453 yılından beri 'Dünya Kültür Başkenti' dir ve bundan sonra da öyle olacaktır'' dedi.

İstanbul Avrupa'nın kültür başkentidir.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''2010 yılı için Avrupa Kültür Başkenti kabul edilen İstanbul, bana göre 1453 yılından beri 'Dünya Kültür Başkenti' dir ve bundan sonra da öyle olacaktır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'un Fethi'nin 557'nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, eşsiz güzelliğiyle dünyanın en eski ve en gözde şehirlerinden olan İstanbul'un fethiyle tarihin akışının değiştiğini, bir çağın kapandığını ve yeni bir çağın başladığını ifade etti.

27 yüzyıllık tarihi boyunca Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarına başkentlik yapan, Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul'un, insanlığın ortak medeniyet mirasında çok özel bir yere sahip olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Fatih Sultan Mehmet, hoşgörü ve adalete dayanan, yeniliklere açık yönetim anlayışıyla İstanbul'u, farklı inanç ve kültürlerin barış içinde bir arada yaşadığı bir bilim ve kültür merkezi haline getirmiştir.

Bugün de bu özelliğiyle insanlığın en çok özlemini duyduğu 'Medeniyetler İttifakı'nın sembol şehri olan İstanbul, yüzyılların birikimini yaşatarak geleceğe taşımaya ve insanlığa ışık tutmaya devam etmektedir.

İşte bu nedenle diyorum ki 2010 yılı için Avrupa Kültür Başkenti kabul edilen İstanbul, bana göre 1453 yılından beri 'Dünya Kültür Başkenti' dir ve bundan sonra da öyle olacaktır.

İstanbul, farklılıkların bir arada barış içinde yaşadığı bir dünya idealinin, ulaşılabilir bir hedef olduğunun en canlı göstergesidir.

Doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve tarihi dokusu korunarak İstanbul'un gelecek kuşaklara aktarılması, hepimizin ortak sorumluluğudur.

İstanbul'un fethinin 557'nci yıl dönümünü kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum.''


Zaman.com.tr


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir