Üsküdar Haliç ile buluştu...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), Haliç-Üsküdar hattında kullanılmak üzere tasarlanan ve turistik amaçlı hizmet veren Hasköy isimli gemiyi Üsküdar Vapur İskelesi'nde düzenlenen törenle hizmete sundu.

Üsküdar Haliç ile buluştu...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar, ''Seyir Gemileri'' projesiyle Haliç'le buluştu...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), Haliç-Üsküdar hattında kullanılmak üzere tasarlanan ve turistik amaçlı hizmet veren Hasköy isimli gemiyi Üsküdar Vapur İskelesi'nde düzenlenen törenle hizmete sundu. Hasköy gemisi, Kasımpaşa ve Sütlüce gemilerinden sonra Üsküdar-Haliç arasında sefer yapmaya başlayan üçüncü gemi oldu.

Hasköy gemisinin hizmete girmesi amacıyla düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı M. Kadir Topbaş, Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılış nedeniyle bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı M. Kadir Topbaş, İstanbul'un hizmete, kendilerinin de hizmet etmeye doymadıklarını, 6 yıllık süreçte 28 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını, bu paranın Türkiye'nin tüm yatırımlarının yüzde 26'sını oluşturduğunu söyledi. Topbaş, İstanbul'da yapılan yatırımların yüzde 55'ini ulaşıma yönelik yaptıklarını, 5 yılda 100 bin insana iş istihdamı oluşturduklarını ifade ederken, 8500 yıllık tarihe sahip İstanbul'da deniz ulaşımının henüz istenilen noktaya ulaşmadığını belirtti. Kendileri göreve gelmeden önce İstanbul'da ulaşım anlamında günlük hareketin 11 milyon insana yönelik olduğunu ancak yaptıkları çalışmalarla bu rakamı 23 milyonlara kadar çıkardıklarının altını çizdi. Kadir Topbaş ayrıca, görev süreleri içinde İstanbul'da 392 km yeni yol ve 231 adet kavşakla alt geçit yaptıklarını, sadece son 1 yıllık süreçte bu iş için 3 milyar Avro yatırım yaptıklarını söyledi. İstanbul'da sadece yol değil doğanın yeşillenmesine yönelik önemli çalışmalara imza attıklarını ve şehrin atmosferinin değiştiğini de belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, eskiden İstanbul'un sadece 2 mevsimi yaşadığını, baharın unutulmuş olduğunu ancak gerçekleştirilen çalışmalar sonrası artık İstanbulluların 4 mevsimi de yaşamaya başladıklarını, doğada kaybolmaya başlayan arıların yeniden ortaya çıktıklarını ve ekolojinin yeniden canlandığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın deniz yollarında ÖTV'yi kaldırması sonrası deniz ulaşımında bir canlanmanın başladığının altını çizen Kadir Topbaş, İstanbul'da Deniz Taksisi'ni yürürlüğe koyduklarını, 82 iskelede 33 hatta toplam 1300 sefer yapan gemilerin İstanbul'un önemli bir yolcu yükünü çektiğini de ifade etti. Kadir Topbaş konuşmasının sonunda İstanbul'un tarihi kadar eski Üsküdar ile tarihi yarımadayı birleştirecek üçüncü gemiyi sefere koymaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen M. Kadir Topbaş, törene katılan herkesin aslında bir tarihe tanıklık yaptığını, bu hizmete emeğe geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan sonra kürsüye çıkan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise konuşmasına Üsküdar'a sürekli olarak yatırım yapan Kadir Topbaş'a teşekkür ederek başladı. Kadir Topbaş önderliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin denizlerimizde adeta bir şerit yarışına girdiğini belirten Mustafa Kara, Üsküdar-Altunizade-Ümraniye-Çekmeköy hattında yürürlüğe girecek olan metro hattının toplam olarak 1 milyar 250 milyon Avro'ya mal olacağını, bu paranın 500 milyon Avro'luk kısmını ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin temin etmiş olduğu kredi ile gerçekleşeceğini, mevcut hattın tamamlandığında Marmaray'a destek olmak anlamında önemli bir misyon üstleneceğini ifade etti. Mustafa Kara sözlerinin sonunda Ümraniyelilere bir de müjde verdi. Mustafa Kara, denize kıyısı bulunmayan Ümraniye'ye Üsküdar'dan Küçüksu'yu, Beykoz ilçesinden de Yenimahalle'nin verileceğini, böylece Ümraniye'nin artık denize kıyısı olan bir ilçe olacağını söyledi.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy'un konuşması sonrası Üsküdar-Haliç hattında seferlere başlayacak olan Hasköy gemisi, Kadir Topbaş ve Mustafa Kara'nın birlikte butona basmasıyla havai fişekler eşliğinde seferlerine başlarken, törene katılan misafirler teknolojik açıdan son derece modern imkanlarla donatılan gemiyi gezdiler.


İlgili Haberler : İDO ''Seyir Gemileri'' Projesi...


Uskudar.bel.tr


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir