Üsküdar kara listede..!

İstanbul genelindeki girilmesi zor toplam 2 bin 476 sokak geçit vermiyor.

Üsküdar kara listede..!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul genelindeki girilmesi zor toplam 2 bin 476 sokak geçit vermiyor. 276 dar sokak ile Fatih ilk sırayı alırken, 262 sokakla Üsküdar ikinci, 216 sokakla Beyoğlu üçüncü sırada yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir İtfaiyesi'nin yaptığı tespitlere göre, Anadolu yakasında 1617, Avrupa yakasında da 859 olmak üzere toplam 2 bin 476 sokak geçit vermiyor. Birçok ilçede sokaklar dar, bazılarında merdivenli, bazılarında ise sokaklar normal olsa bile yanlış araç parkından dolayı, itfaiyecilerin korkulu rüyası oluyor. İstanbul'da en çok  276 dar sokak ile Fatih ilk sırayı alırken, 262 sokakla Üsküdar ikinci, 216 sokakla Beyoğlu üçüncü sırada yer alıyor.

ZAMAN KAYBI OLUYOR

Dar sokaklar, itfaiyenin yangın söndürme araç ve su tanklarının geçişine izin vermediği gibi üst katlarda mahsur kalanların kurtarılması için hizmet veren merdiven araçlarını da engelliyor. Bu sokaklar nedeniyle zaman kaybı yaşanırken, olay yerine hortum döşenerek ulaşılmaya çalışılıyor.

4 BİN 200 YANGIN MUSLUĞU

Dar sokaklarla ilgili alternatif güzergah planlarını belirleyen İstanbul İtfaiyesi buralardaki sıkıntıyı, 4 bin 200 noktadaki hidrant (yangın musluğu) ve ''yengeç'' denilen dar alan 15 itfaiye aracı ile aşmaya çalışıyor. Kısa bir süre içerisinde, 7 bin yangın musluğunun daha belirlenen noktalara konulması planlanıyor.

Asıl sıkıntı geniş sokaklarda

İtfaiye yetkilileri, asıl sıkıntıyı dar sokaklarda değil, girilebilir sokaklarda yaşadıklarını belirterek, şunları söylüyor: ''İstanbul'un elbette dar sokakları var. Sonuçta 3 bin yıllık bir kent. Biz dar sokakları biliyoruz ve buralardaki yangına müdahale için alternatif güzergahları belirliyoruz. Ancak girilebilir olarak görülen sokaklarda, bir köşeye bırakılan ve sokağı daraltan araçlar bize geçit vermiyor. İtfaiye aracı bu durumda, sokaktan çıkabilmek için uzun bir süre manevra yapmak zorunda kalıyor. Sürücüler, araçlarını park ettiklerinde, itfaiye aracı geçebilir mi diye mutlaka düşünmeliler.''


Stargazete.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.01 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir