Yağmur Anadolu Yakasında Etkili Oluyor!

İstanbul'da 190 ev ve işyerini su bastı. İstanbul'da yağışlar daha çok Anadolu yakasında etkili oldu... Başkan Topbaş, İstanbul'da zarar gören bölgeleri açıkladı...

Yağmur Anadolu Yakasında Etkili Oluyor!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da etkili olan sağanak yağışta can kaybı ve yaralanma olmadığını belirterek, gelen ihbarlara göre 190 ev ve iş yerinde su baskını yaşandığını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kenti etkisi altına alan sağanak yağış, Anadolu yakasında etkili oldu. Sultanbeyli Uzundere ve Kartal Bülbül Deresi taştı, E-5 kara yolu bir süre trafiğe kapandı. Alarma geçen Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ve İSKİ ekipleri, su baskınlarına müdahale etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş da bir süre AKOM'un çalışmalarını yönetti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Topbaş, metre kareye 85 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

Kadir Topbaş, şunları kaydetti:

''Dün başlayan, bugün de yoğunlaşan yağmurun etkisi altındayız. Yağış, daha çok Anadolu yakasında etkisini gösterdi. Kartal Cevizli'deki Bülbül Deresi ile Sultanbeyli Uzun Dere'de yağış etkili oldu. Bize gelen ihbarlara göre 190 ev ve iş yerinde su baskını yaşandı. Çok yoğun yağmasına rağmen ciddi bir problem yaşamadık. Ekipler çeşitli noktalarda tedbirlerini alıyor. Yarın öğleye kadar devam edeceği bilgisini aldık. Şu ana kadar can kaybı ve yaralanma olmadı, çok yoğun bir sel baskını da olmadı. Sultanbeyli'de etüt yapılan bir okulda su baskını olduğu ihbarı geldi. Bahçe duvarı yıkılarak biriken su tahliye edildi.''

Belediye olarak her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Topbaş, ''Ekipman olarak çok güçlüyüz. Gerektiğinde tüm İstanbul genelinde müdahale yapabiliriz. 100 araç ve 300 personel görev alıyor'' dedi.

Topbaş, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda yağmur hareketliliğinin takip edildiğini dile getirerek, yağmurun bastıracağı yerlerde ön çalışmalar yapıldığını aktardı.

E-5'te yağmur sularının tahliyesi için yapılan menfezlerin yetersiz kaldığını belirten Topbaş, menfezlerin yerlerinin tespit edildiğini ve bu menfezlerin genişletileceğini bildirdi.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir