Av. Şerife PAMUK

Hukukun Adaleti Kalmadı Üstadım!

[email protected]
Eskiden hukuk fakültesine girebilmek ve bitirebilmek bir marifetti.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Hukukun Adaleti Kalmadı Üstadım!

Eskiden hukuk fakültesine girebilmek ve bitirebilmek bir marifetti. Yani öyle her baba yiğidin harcı değildi. Zaten parmakla sayılacak kadar fakülte vardı. Daha sonra Vakıf Üniversiteleri'nde kurulan Hukuk Fakülteleri türemeye başladı. Önceleri durumu hayli iyi olan ailelerin çocukları girebildi bu fakültelere. Yani orta direk ailelerin çocukları bile PARAYLA hukukçu olamazdı.

Fakat ne olduysa 2005-2006 ve sonrasında oldu, birçok özel üniversitede hukuk fakülteleri mantar gibi bir anda türeyiverdi. E tabi hukuk fakültesi kurmak öyle tıp fakültesi gibi sermaye de gerektiren bir şey değil. Bir kürsü bir anfi ve hoca bu kadar. Yıllık 20 bin TL'ye hukukçuluk dönemine girildi.

Tabi diğer tarafta da; Anadolu'dan gelmiş, bin bir zorlukla ders çalışmış ve devlet üniversitelerinde hukuk fakültesini kazanmış, büyük şehirde yine yurt köşelerinde kalıp bursla okuyan hukukçular var.

Bu iki grup arasındaki ayrım ve paralı hukukçuların kompleksi daha avukatlık staj eğitim merkezinde başlar. Fakat staj bittikten sonrası vahim. Arada kaynayan hukukçular. Onların değerini bilen hukuk büroları yok denecek kadar azdır. Kendileri büro açsalar piyasa acımasız. Ortada haksız rekabet koşulları kol geziyor. Zira parayla diploma alanların son model arabası, plazalarda ofisleri ve kodaman müvekkilleri hazır. Hukuk bilgisi hiç de mühim değil, iyi üniversitelerden mezun olanlar zaten ofis kurup piyasada tutunamadığından bunların yanında maaşla çalışmaya başlıyorlar. Ne de güzel bir denklem değil mi? Her şey parayla satın alındı nitekim hukukçu da!

Diyeceksiniz ki bir kişi gerçekten iyiyse mutlaka hak ettiği yere ulaşır. Fakat avukatlık mesleğini seçmişse zor. İş için hukuk bürolarına başvuran ve mülakata gidenlerin neyle karşılaştığı malum. ''Piyasada çok sayıda avukat var ben sana 1200 veririm çalışmazsan çalışanı var'' derler. Zaten piyasanın % 90'ı icra avukatı arıyor. Hukuk bilgisi ve becerisi gerektirmeyen, salt tahsilât memurları.

Her geçen gün hukuk fakültelerinin sayısı ve kontenjanı arttıkça kaygım da artıyor. Çok sayıda hukuk mezunu, ama hukukçu yok denecek kadar az. Üstadım bir memlekette hukuk ve adalet nicelikle değil, nitelikle sağlanır. Lakin durum vahim. Daha da vahim olacak. 10 yıl sonra o diplomayla temizlik işlerinde çalışılırsa hiç şaşırmayın. Ya da hukuk normunu özümsememiş kişilerin adaleti sağlamaya çalışıp, adaletsizlik dağıtmasına.

Nasıl ki iyi eğitim almamış bir doktorun neşteri altına yatarsanız ölebilirsiniz. Aynı şekilde hukukçu olmayanların adaletine kendinizi teslim ederseniz adaletsizlikten de ölebilirsiniz.


Av. Şerife Pamuk

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir