Bülent ŞİRİN

AK Parti'de çatlak mı var?

[email protected]
Son günlerde, hatta aylarda Cumhurbaşkanı ile Başbakan ve AK Parti'nin üst düzey bazı isimleri arasında görüş ve uygulama farklılıkları olduğu yönünde bir kamuoyu algısı gelişti, gelişiyor.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Hakan Fidan'ın aday adaylığı, Merkez Bankası meselesi, son olarak da izleme komitesi hakkındaki farklı görüşler ve birkaç gün önce Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açıktan tavır alması bu algıyı geliştiren görüntüler. Arınç'ın çıkışı normal olarak muhalif mahfillerin büyük ilgisine mazhar oldu, çünkü Cumhurbaşkanı'nın başkanlık hesaplarının bozulması ile AK Parti'nin iktidardan uzaklaştırılabilmesi seçim gibi normal yollardan olacak iş değil. Ancak görüş ayrılıkları ile ortaya çıkabilecek irili ufaklı krizlerin sonucunda böyle bir umut doğabilir.

Bunu muhalif mahfiller biliyor da bin türlü badire atlatmış olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti yetkilileri bilmiyor mu peki? Şüphesiz, çok daha iyi biliyorlardır. İçinden geçilen ve adına Çözüm Süreci denilen dikenli yolda atılan ?ve muhtemelen önünüzdeki dönemde atılacak olan- bir sürü çelmenin sıkıntısını yaşamış ve yaşayacağını bilerek hem de.

AK Parti kurmayları siyasetle uzaktan yakından ilgili herkesin bildiği bir şeyi de çok iyi bilirler: Cumhurbaşkanı yüzünü azıcık başka tarafa çevirse AK Parti'nin oyları tek başına iktidara yetmeyecek oranlara düşecektir. ''Geçmişte atlatılan bir sürü badire'' dedik. Bu atlatılan badireler AK Parti'nin kurumsal gücü sayesinde filan değil, basbayağı o zaman Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel karizması ve gayreti sayesinde aşılmıştır.

O halde neler oluyor? Bize göre yolunda gitmeyen bir şey yoktur. Bunlar etkileri sonradan görülüp anlaşılabilecek taktik manevralardır. Bu coğrafya sadece üzerinde yaşayanların oyun kurdukları, insiyatif aldıkları bir coğrafya değildir. Dünya'nın efendileri diyebileceğimiz çok daha güçlü oyun kurucular vardır ve Ortadoğu onlar için Ortadoğu'da yaşayanların iradesine bırakılmayacak kadar önemlidir. Hatırlarsanız Cumhurbaşkanı bir ''üst akıl''dan bahsetmişti. ''Üst akıl''la nasıl mücadele edilir? Sizden güçlü bir orduya cepheden saldıramazsınız. Haçlı Orduları Anadolu üzerine gelirken Kılıçarslan'ın hangi savaş stratejilerini uyguladığına şöyle bir bakmak yeterli olacaktır bunu anlamak için. Herhalde Cumhurbaşkanı ve AK Parti kurmayları coğrafyanın en zor problemini çözmek için yola koyulduklarında derslerine biraz çalışmışlardır.


Bülent ŞİRİN

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir