Ziya SÜZEN

''Seçim Maratonu'' başlıyor

[email protected]
Evet 4 yıldır umutla beklenen o zamana çok az kaldı. Ülkemizin gündeminin hop oturup hop kalktığı zamanları AK Parti ile geride bıraktığımız 10 küsür yıldır ''hop oturup, hop kalkmak'' eyleminden uzaklaştık.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Evet 4 yıldır umutla beklenen o zamana çok az kaldı. Ülkemizin gündeminin hop oturup hop kalktığı zamanları AK Parti ile geride bıraktığımız 10 küsür yıldır ''hop oturup, hop kalkmak'' eyleminden uzaklaştık.

2011 yılında yapılan genel seçimleri daha dün gibi hatırlıyorum ayrıca unutamayacağım, hayatımda önemli değişikliklerin olduğu bir yıldır... O dönem yine gazeteci olmam nedeniyle partilerin davetleriyle mahalle ve esnaf ziyaretlerine katılarak bolca vaad ve bolca proje dinledik ve ''Akıllandık'' diye tırnak içerisinde belirtmek isterim.

Yine gelip çatan bu seçim sürecinde de ilk izlenimlerim şu şekilde olacak; Ülkemiz son 1-2 yıl içerisinde içeriden ve dışarıdan müdahalelerin yapılmaya çalışılması ile önemli tecrübeler yaşadı ve ülkemizin siyasetine yön veren isimler de bu süreçte ''Akıllandı''... Hani bir tabir vardır ya ''Her Zaman Papaz Pilav Yemez'' evet artık kimse bazı vaadlere kanmayacak...

Yerel seçimlerde epeyce hırpalanan ilçe başkanlıklarında kan değişimleri oldu ve bu süreçler hala devam ediyor. Geçen bu kısa zaman içinde ilçe teşkilatlarını en iyi hazırlayan partiler başarılı olacaktır.

AK Parti için bu seçimler her seçimde olduğu gibi yine ''çok önemli''... İstanbul bölge milletvekili Mustafa Ataş, Üsküdar ilçe teşkilatının bayramlaşma merasiminde bu durumu şöyle açıklamıştı; ''Biliyorsunuz neredeyse her seçimde bunu söyledik ama gerçekten bu defa bu seçim çok önemli... Çünkü liderimiz Ahmet Davutoğlu ile ilk seçimimiz olacak''. Bu doğrultuda ilçe teşkilatında hummalı çalışmalar yapılıyor ve içten içe planlı programlı bir çalışma var ve zamanı geldiğinde bu çalışmaların birer birer ortaya çıkacağını düşünüyorum. Üsküdar İlçe Teşkilatı'nın 26 Şubat 2015 tarihinde düzenlediği milletvekili aday adayı tanıtım toplantısında izlediğim ilçe çalışmalarının tanıtım filminden sonra bu düşüncemin doğruluğuna kanaat getirdim.

2015 seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) için daha farklı olacak nedeni ise örgütün iradesi ile milletvekillerinin bir kısmının belirlenecek olması... Şuan aday adayları ilçe örgütlerine kendilerini tanıtabilmek ve oylarını alabilmek için çaba sarf ediyorlar. CHP'de süreç 29 Mart tarihinde Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) gözetiminde yapılacak seçimlerden sonra gerçek anlamda başlayacak ve aday adayları sahaya inecek. Bunun öncesinde ise CHP milletvekili aday adayları da AK Parti'de olduğu gibi bir düşünceye sahipler onlarda bu seçimin önemli olduğunu eğer kazanılmazsa Cumhuriyetin kaybedeceğini ifade ederek örgütlerini motive etmeye çalışıyorlar. Üsküdar ilçe örgütü ise yeni yönetimi ile gençleşerek daha hızlı ve motivasyonu enerjisi bol bir halde bu ekip 2014 yerel seçimlerinde ciddi çalışmalar yaparak kısıtlı imkanlarla başarılı işler yapabileceğini ortaya koymuştu.

Üsküdar'da faaliyet gösteren diğer siyasi partilerde ise hiç bir hareketlilik yok. Gerek Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), gerekse Saadet Partisi'nde (SP) hiç bir hareketlilik yok.

Bu yıl ilk defa Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) bizimle Üsküdar kongrelerinin haberini paylaştıklarını da belirtmeden geçemeyeceğim.

Bu seçimlerin kaderini ülke genelinde HDP'nin belirleyeceğini düşünüyorum. Eğer parti olarak yüzde 10 olan seçim barajını aşarlarsa Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) koltuk dağılımını alt üst ederek diğer partilerin yaptığı hesapları bozacaklar. Şayet bu olmaz 3 partili bir meclis olursa AK Parti'nin HDP'nin birinci ve ikinci olduğu illerdeki milletvekilli adayları ile TBMM'de yüksek sayıda milletvekili ile temsil edilecek ve ilk sivil anayasa'nın yapılması için önemli adımları tek başına atacağını söyleyebiliriz.

Yerel gündeme dönecek olursak gazetemiz ve bizim için seçimler gelir elde edebileceğimiz ender zamanlardan bu nedenle bizimle çalışmak isteyen aday adaylarına buradan seslenmek ve bir mesaj vermek istiyorum. Gazetemiz ve Üsküdar 34 Haber Sitemiz sesinizi duyurabileceğiniz çok önemli mecralardır.

Yapılan bir haber sizi Ankara'ya, yaptırmadığınız bir haber sizi evinize gönderebilir. Bizi iyi değerlendirin...


Ziya SÜZEN

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.01 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir