Ziya SÜZEN

Belediye tamam, vekilliği sağlama almak için devam...

[email protected]
CHP İstanbul Milletvekili ve Emekli Müftü İhsan Özkes, 30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı için aday olduğu Üsküdar'da başa baş götürdüğü seçim yarışını 9 bin oy farkla kaybetti.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Belediye tamam, vekilliği sağlama almak için devam...

CHP İstanbul Milletvekili ve Emekli Müftü İhsan Özkes, 30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı için aday olduğu Üsküdar'da başa baş götürdüğü seçim yarışını 9 bin oy farkla kaybetti. AK Parti'yi salladı, ama yine yıkamadı. Zira 1999 seçimlerinde yine aday olmuş ve kaybetmişti.

Ancak bu kez AK Parti'nin kalesi konumundaki Üsküdar'da CHP'nin göremeyeceği bir oy oranına ulaşması Özkes açısından kayda değer bir başarı oldu.

Üsküdar'daki beklenmedik bu oy oranına CHP'nin değil, İhsan Özkes'in ulaştığını düşünüyorum. Kendisininde işaret ettiği gibi partisi tarafından yalnız bırakılmıştır. Hatta CHP ilçe örgütünden kendisine muhalif olanlara rağmen hiç kimsenin tahmin edemediği oy oranına ulaşarak büyük bir başarı elde etti.

Yanlız burada dikkat edilmesi husus, İhsan bey projelerinden ziyade eski müftü olmasını iyi kullanarak, CHP ile muhafazakar Üsküdar halkı arasındaki buzları eritmeyi başardı. Ayrıca Mustafa Kara'nın aday olmaması da onun için avantaj oldu.

Bu analizden sonra seçimi kaybetmesinin ardından İhsan Özkes'in ulusal medya üzerinden oluşturmak istediği algıya değinmek istiyorum.

Üsküdar'da günlerce sürdürdüğü seçim çalışmasının ardından yarıştan başarılı bir sonuç ile fakat kaybederek ayrılan İhsan Özkes, Hilmi Türkmen ile arasındaki 9 Bin oy farkın kapanmayacağını bilmesine rağmen ciddi bir çalışma yaparak ''Üsküdar'da ben kazandım, Hile yapıldı, Oylar kaydırıldı, Bomba vardı, o oldu, bu oldu vs.'' gazetelere ve tv'lere demeçler verdi, hala da vermekte. Ulusal medyayı iyi kullanarak mağdur edebiyatı üzerinden acitasyon yapmaktadır.

Peki İhsan beyin bu kadar çabasının altında ne olabilir? diye hiç düşündünüz mü?

İhsan Özkes, 2015 yılında yapılacak genel seçimleri düşünüyor olabilir mi? Biraz abartılı olacak ama ulusal medyadan gelecek destek ile hedef Cumhurbaşkanlığı adaylığı neden olmasın?

Seçim sonrası yaşanan süreci görünce bu öngörüleri yüksek sesle paylaşan bir çok insan var Üsküdar'da.

Kendi parti teşkilatı da dahil gelişmeleri yakından takip edenler durumun farklı olduğunu artık yüksek sesle dillendirmeye başladı. Hatta parti içerisinde bile ''Bu İhsan Özkes şov yapıyor artık'' diyenlerin olduğunu biliyorum.

Hilmi Türkmen ile arasındaki 9 bin oy farkın kapanmayacağına inanan bu isimler ciddi anlamda rahatsızlık duyduklarını çevrelerindekilere söylüyorlar. Fakat bazı şeylere güçleri yetmediği için, hatta ''hain'' damgası yemekten koktukları için sadece dillendiremiyorlar. Yani Özkes'in artık belediye başkanlığı tamam ama vekilliği garantilemek ve parti içindeki yerini sağlamlaştırmak için çalışmalara devam ettiğini belirtiyorlar.

Ayrıca sosyal medyada ve bazı yayın organlarında yer alan şu değerlendirmeler İhsan Özkes'in şuanki çabasının çoğu kimse tarafından ''kendi geleceğine yatırım'' olarak görüldüğünün göstergesidir.

İşte bir örnek ''17 Aralık ile başlayan paralel süreç ürünü olan CHP-Cemaat ittifakı olmasaydı İhsan Özkes Üsküdar'da fark atarak belediye başkanı olurdu. Yeni CHP olacaksa İhsan Özkes önemli bir aktör olmalıdır. Ve buna cesaret edebilmelidir.''

Bu arada İhsan Özkes'in Üsküdar'da Mustafa Sarıgül'den daha az oy aldığını ifade etmek gerekiyor.

Şu bir gerçek ki; Üsküdar'da yerel seçimler Hilmi Türkmen'in zaferiyle sonuçlanmış, mazbatayı aldığı andan itibaren resmen iş bitmiştir. Yani atı alan Üsküdar'ı geçmiştir.


Ziya SÜZEN

Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir