Ziya SÜZEN

Üsküdar'da Meraklı Bekleyiş

[email protected]
2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için belediye başkan aday adayları son düzlüğe girdiler.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar'da Meraklı Bekleyiş

2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için belediye başkan aday adayları son düzlüğe girdiler. İstanbul'un hatta Türkiye'nin en çok merak edilen belediye başkan adayı ilçemizden çıkacak. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Üsküdar'da da durum bundan farksız değil. Türkiye'nin tüm dünya'da simgesi olan Kız Kulesi'nin bulunduğu, bununda ötesinde Türkiye'nin başbakanının oturduğu ilçenin belediye başkanının belirleneceği yer olan Üsküdar'da açıkçası fikir yürütmek gerçekten çok zor.

Ben yazımı yazarken Üsküdar'ın muhalefet partilerinden sadece Milliyetçi Hareket Partisi belediye başkan adayını açıkladı. Üsküdarlıların yakından tanıdığı bir isim olan ilçe başkanı Habib Suiçmez aday adayı oldu ve genel merkezde onu aday gösterdi.

Bu sürecin öncesinde ise Üsküdar'da ilk aday adaylarını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi ve sonrasında aday adaylarını açıklayan Adalet ve Kalkınma Partisi cephesinde ise henüz isimler belirlenmiş değil... Üsküdar'da diğer bir faktör ise iki dönem Üsküdar'ı yöneten Saadet Partisi'nin belediye başkan adayının kim olacağı? Şuana kadar eski belediye başkanı Yılmaz Bayat'ın ismi geçse de kendisinin aday olmayacağı belirtiliyor. Eğer aday olursa Üsküdar'da oyların bir kısmının bölüneceği aşikar...

CHP'de ise 17 yıl sonra il başkanlığı tarafından gerçekleştirilen eğilim yoklaması parti tabanında olumlu karşılanırken ilk sırayı İrfan Karacan aldı. Muhtemeldir ki İrfan Karacan ve listeye giren ilk üç aday adayından bir tanesi ipi göğüsleyecek ve CHP'nin Üsküdar adayı olacak.

İktidar cephesinde ise en kuvvetli belediye başkan aday adayı belediye başkan yardımcısı Hilmi Türkmen ve onun ardından ise Behlül Ünver... Hilmi bey teşkilatın yakından tanıdığı ve çok tecrübeli bir isim, aynı zamanda belediye başkanı Mustafa Kara'nın da onu desteklediği biliniyor. Behlül bey ise parti teşkilatında her ne kadar yeni olarak görülse de arka planda gerçekten başarılı çalışmaları olan çok aktif bir insan... Ama en önemlisi ki burası gerçekten çok önemli ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''... Yazımın başında da ifade ettiğim gibi başbakan burada kesinlikle adayı kendisi belirleyecektir. O nedenle fikir yürütmek mümkün değil... Aldığımız bilgiler ışığında AK Parti'nin adayının Hilmi Türkmen olacağı öngörülüyor. Ana muhalefetteki durumu Mv. Mahmut Tanal'a sorduğumuzda ise ''Eğilim yoklaması kesin birşey ifade etmez'' dedi. Dolayısı ile adayın kim olacağı merakla bekleniyor.

Diğer bir konu ise belediye meclis üyeleri AK Parti'de 192, CHP'de ise 82 aday adayı bulunuyor... AK Parti ilçe başkanı Sinan Aktaş, bu sayı için ''Listeler sınırlı olsa da, gönlümüz de sınır yok'' diyerek ne kadar zor bir aşamada olduklarını söyledi.

Üsküdar için şimdeden hayırlısı olmasını diliyorum...


Ziya SÜZEN

Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir