Hacı Bekir ALTUNTEL

Cemaat'in CHP Planı

[email protected]
Uzun zamandır The Cemaatin siyasi bir çalkantıda olduğunu söylersem çok yanlış bir söylem içinde olmam sanırım.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

CEMAAT'İN CHP PLANI

Uzun zamandır The Cemaatin siyasi bir çalkantıda olduğunu söylersem çok yanlış bir söylem içinde olmam sanırım.

Malumunuz The Cemaatin üst düzey yetkilileriyle AK Parti arasında ciddi gerilimler oldu. Her ne kadar iki taraftan da çıkıp ''yok böyle bir şey işinize bakın'' uyarısı gelse de, hükumetin dershaneleri kapatma çalışması, cemaatinde organize bir şekilde hükumete vuran yayınları bu gizlenen deve kuşunu gün gibi ortaya çıkarıyor.

Fakat iki tarafında yani AK Parti ve The Cemaatin ortak bir sorunu var: SEÇİM!

Yakın zamanda bir seçim yaşanacak. Yerel seçimler AK Parti için çok önemli olsa da The Cemaat yerel seçimleri pek dikkate almıyor. Belediye başkanı kim olursa olsun biz bir şekilde yerelde yolumuzu buluruz güvencesinden midir bilmiyorum ama The Cemaat için aslında yerel seçim bir sonraki seçimde güçlerini tespit edebilmek için bir test ortamı olacak ve muhtemelen The Cemaatin önde gelen aydınları (ki bunun için de Fethullah Gülen'in olduğuna inanmıyorum) bu test ortamının farkındalar.

Farkındalar fakat sorun The Cemaat için büyük! The cemaatin gönüllü çalışan müspet insanları, abileri, ablaları, hayatlarını inandıkları bu ulvi(!) yola adayan -gerçekten değerli bulduğum- insanlar AK Parti'ye oy vermeyecekse kime verecek? Cemaatin sorunu ise; bir seçim anında bu kişilere başka bir partinin adını vermeleri durumunda bu kişilerin nasıl bir tavır içerisine girecekleri... İşin kötü tarafı, AK Parti her yaptığı çalışmayla bu kişilerin gönlünü biraz daha kazanıyor, cemaat gazete ve televizyonlarda hükumeti kötüleyerek bu kazanımı engellemeye çalışıyor.

The Cemaat önce Tayyip Erdoğan'ı itibarsızlaştırıp yerine Abdullah Gül'ü gazlamayı düşündü ve ciddi bir propaganda yaptı. Aslında bu çalışma biraz tuttu da... Cemaatin içindeki ak partileri Abdullah Gül'ü, Tayyip Erdoğan'a tercih eder oldular. Fakat Abdullah Gül'e parti kurdurup AK Parti'nin karşısına geçirme tuzağına Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan düşmedi. Haliyle cemaat önce bu plan üzerine yoğunlaşırken diğer taraftan da başka bir muhalefet aramaya başladı.

Cemaatin yetiştirdiği insanlar hır gürden hoşlanmayan elit kesim diyebileceğimiz insanlar. Haliyle bu insanlar için farklı bir parti MHP olmuyor. BDP ise cemaat gibi ulusalcı bir örgüt için hayli uzak bir parti... Dolayısıyla cemaatin eline elle tutulur bir tek CHP kalıyor.

Cemaat CHP'ye oy verir mi demeyin. 1999′da Merve Kavakçı'yı başörtüsü nedeniyle meclisten kovan DSP hükumetini yine o seçimde Cemaat desteklemişti. Bunu da bütün the cemaat mensupları bilir.

Fakat CHP ve AK Parti, siyahla beyaz gibi ayrıyken, ak partili cemaat seçmenine ''gidin CHP'ye oy verin'' demek hiç mantıklı değil. Cemaat de doğal olarak bunu gidin CHP'ye oy verin diye yapmıyor.

Cemaat bu işi çok organize şekilde yapıyor.

Birinci Hedef Hakan FİDAN!

Önce Hakan Fidan'a sardılar. Yok efendim savcıya hesap vercek yok gizli bilgileri var yok pkk yı o koordine ediyor...
Olmadı İran ajanı, irana bilgi sızdırıyor, Türkiye'yi iranlaştırıyor, Tayyip Erdoğan'dan sonra başbakanlığı, Davutoğlu'ndan sonra dış işleri bakanlığına hazırlanıyor, bık bık bık, bık bık bık

Tabii bu haberleri yaparken Gezi sürecini alttan alttan desteklemeler, yok başbakanın yüzünden böyle oldu. Ilımlı olabilirdi. Yok ağaçlar kesiliyor.
Aynı tutumu ODTÜ için de yaptılar tabi....

İşte bunlar iktidarı ve AK Parti'yi itibarsızlaştırma çabaları...

Bir de bunun CHP'yi cilalama çabaları var.

Camii ve Cem evi projesi ile önce cemaat içindeki kişileri önce alevilere ısındırmaya çalıştılar. Tabi aslında bu bir taşla 2 kuş vurmaktı. Hem cemaati alevilere ısındıracaksın hem de ak parti içinde bu projeye karşı çıkanları alevi düşmanı ilan edeceksin. Mükemmel tuzak!
Sonra CHP'nin okul ziyaretleri Baykal'ın okul ziyaretleri gündeme geldi. ''Chp tü kaka olabilir ama bakın bize destek oluyor'' imajı verildi.
Bugün de haberlere o müthiş haber düştü. Cemaatin reklam yüzü Fetullah Gülen hapisane hatırlarından bahsederken ''Sahabe hayatı yaşan solcular'' demiş.

fethullah_gulenin_ilginc_hapis_hatirasi

İşte bu da solculara cemaatin kalplerini ısındırma...

Tek sözle bitiriyorum.

Yazıklar olsun!!!


Hacı Bekir ALTUNTEL

Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir