Bülent ŞİRİN

Kirazlıtepe Yaşam Merkezi, Boğaziçi Yaşam Merkezi Oluvermiş!..

[email protected]
Hatırlanırsa bir buçuk yıl kadar önce bu sütunda ''Kirazlıtepeliler, Yaşam Merkezi'nize Sahip Çıkın!'' başlığıyla bir yazı kaleme almıştım.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kirazlıtepe Yaşam Merkezi, Boğaziçi Yaşam Merkezi Oluvermiş!..

Hatırlanırsa bir buçuk yıl kadar önce bu sütunda ''Kirazlıtepeliler, Yaşam Merkezi'nize Sahip Çıkın!'' başlığıyla bir yazı kaleme almıştım. Kirazlıtepe'de bir Yaşam Merkezi inşaatı başlıyordu ve Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kara, mahallede yoğun olarak yerleşmiş bulunan Trabzon Şalpazarlıların düzenledikleri dernek gecelerine giderek, her seferinde onlara ''müjde''yi veriyordu. Kirazlıtepeliler çağdaş bir yaşam merkezine kavuşacaklar, bu gibi düğün derneklerini orada yapacaklar, okuyacaklar, yüzeceklerdi.

Ancak Yaşam Merkezi'nin hemen yakınında çok büyük bir de inşaat başlıyordu. Çok geçmeden anlaşılmıştı ki bu inşaat villa inşaatıydı. Bunu öğrenince Yaşam Merkezi'nin tanıtım broşürüne bir daha baktım ve orada fitness salonu ayrıntısını gördüm. Bunun anlamı şuydu: Bu merkez, Kirazlıtepe'nin yakın gelecekteki sakinleri için yapılıyordu. Haydi düğün salonunu, Boğaz'a nazır Cafe'yi ve yüzme havuzunu anladık; ancak Kirazlıtepe'de halen yaşayan insan profilinin fitness ile hiçbir işi olmazdı.

Bu durumu Kirazlıtepe'de yaşayan hemşehrilerimize gerek yazılı gerekse sözlü olarak ikaz ettik, ''yaşam merkezinize sahip çıkın'' dedik. Ebediyete akıp giden bir buçuk yılda bu konuda hiçbir iradenin ortaya konduğunu görmedik. Geçtiğimiz günlerde bir de baktık ki, bizim Kirazlıtepe Yaşam Merkezi'nin adı değişmiş, Boğaziçi Yaşam Merkezi oluvermiş! Biz de ''geçmiş ola'' dedik.

Coğrafi olarak benzer konumda olan Nakkaştepe ya da Bebek-Kuruçeşme sırtları Türkiye'nin en zengin insanlarına ev sahipliği yaparken Kirazlıtepe'nin nasıl olup da Anadolu kökenli alt-orta gelir grubundan insanlara kaldığını evvelinden beri anlamakta zorluk çekiyor ve bunun böyle sürüp gitmeyeceğini tahmin ediyorduk. Fani dünyada her şeyin olduğu gibi toprağın da bir fiyatı vardı ve üzerinde yaşamak için o fiyatı ödemek zorundaydınız. Eh, Kirazlıtepe toprağı da aşırı değerlenince üzerinde yaşamanın fiyatı arttı. Sonunda birileri gelecek ve ''siz ödeyemezsiniz, bize devredin'' diyecekti.

Henüz kimsenin kimseyi bir yere kovaladığı yok. Amma ve lakin alt-orta gelir grubuna hitap etmeyen bir Yaşam Merkezi, hemen yanı başında dikilen villalar bunun ayak sesleridir.

Yapacak bir şey yok, bu başta Üsküdar Belediyesi dâhil kimsenin kabahati değil. Hayatın akışının getirdiği bir gerçeklik.

Yalnız bir hatırlatmayı da borç biliriz: 2011 Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde AK Parti Üsküdar kulislerinde ''Kirazlıtepe bizim için çok değerli, onların sayesinde seçimi kazanıyoruz. Aman oradaki seçmenlerimizi küstürmeyelim'' şeklinde konuşmalar geçiyordu. AK Parti'nin Üsküdar merkezde çok da rahat olmadığı kimsenin meçhulü değil. Gezi olayları sürecinde merkezde -başka bazı semtler kadar olmasa da- tencere çanak sesleri de duyduk, yürüyüşler de gördük. Kirazlıtepe ahalisi galiba başına geleceklerin henüz farkına varmadı. Elbette AK Parti yetkilileri farkına varacaklarını hesap etmiş ve ona göre politikalar geliştirmiştir. 12 yılı aşkın bir süredir onca badireyi atlatan bir siyasi irade yaş tahtaya basmaz herhalde, vardır elbet bir bildikleri...


Bülent ŞİRİN

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir