Ziya SÜZEN

Bereketi Paylaştık

[email protected]
Üsküdar her dönemde insanların ilgisini üzerine çeken ve bir çok
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Bereketi Paylaştık

Üsküdar her dönemde insanların ilgisini üzerine çeken ve bir çok insan tarafından da bilinen özelliği ile Kâbe toprağı olarak bilinmektedir.

Üsküdar'ın her dönemde ayrıcalıklı bir konumda bulunması sosyal hayatta da kendini göstermiş, şehrin Müslüman sakinleri Üsküdar'ı bir Kâbe toprağı saymışlar, Museviler tarafından da Kuzguncuk bölgesi Kudüs toprağı diye sıfatlandırılmıştır. Şehrin, Kâbe toprağı sayılmasının sonucu hac yolculuğunun ilk durağı her dönemde Üsküdar olmuştur. Adına Sürre Alayları denen ihtişamlı törenler, her hac döneminde tekrarlanarak bir gelenek halini almıştır. Üsküdar, sosyal tarihimizde kimi ilklerin de şehridir.

Bu bilgilerden sonra asıl konumuza geri dönmek istiyorum. Biliyorsunuz Mübarek bir ayı geride bırakmak ve Ramazan Bayramına kavuşmak üzereyiz. Üsküdar'da yıllardır bir gelenek haline gelen ramazan iftar çadırı geleneği havaların sıcaklaşmasıyla birlikte son yıllarda açık hava iftarları olarak düzenleniyor. Üsküdar Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu senede Üsküdar'ın 33 mahallesinde sokak iftarları düzenlendi ve 7'sinden 70'ine tüm mahalle sakinleri bu iftarlarda aynı sofrayı aynı ekmeği paylaşma imkanı buldular.

Üsküdarlı bir vatandaş olarak yapılan bu çalışmaları çok başarılı buluyorum. Kendi adıma bir misafirim geldiğinde mahallemin ana caddesinde yürürken ben bu cadde üzerinde iftar açtım, yemek yedim ve çay içtim dediğimde çok şaşırıyorlar ve özeniyorlar...

Üsküdar'da 1996 yılında başlayan iftar geleneği herkesi özendirecek derecede başarılı olmakla birlikte her Ramazan Ayı'nda Üsküdar'a yurdumuzun değişik illerinden insanların gelmesini sağlıyor. Kurulan bu sofralarda birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostlukla birlikte bereket paylaşılıyor... Rabbim tekrar kavuşturu inşallah... Hayırlı bayramlar...


Ziya SÜZEN

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir