ASİTANE (Şenol ŞEN)

Taksimin Çocukları

[email protected]
99 - 2004 yılları arasında semtimizde Muhtarlık görevi yaptığım günler aklıma geldi.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Taksimin Çocukları

99 - 2004 yılları arasında semtimizde Muhtarlık görevi yaptığım günler aklıma geldi. Göreve geldiğimiz ilk aylarda 99 ekonomik krizi patladı! Peşinden Büyük Marmara Depremi... Yaralarımızı sarmakla mücadele ederken, Şubat 2001 ekonomik krizi!

Taksimin çocukları O yıllarda, ya kreşe, ya da İlkokula gidiyordu...

Ülke, tarihinin en ağır ekonomik buhranı ile karşı karşıya kalmıştı. Bunun ağır yansımalarını görevim başında bizzat yaşadım. Benden önce görev yapan muhtarımdan aldığım ihtiyaç sahibi aile listesi 25 iken, bu rakam o dönem 100 aileye çıktı! Top atsan batmaz! Denilecek adamın eşine kumanya temin ettim... Kapımıza gelip, ''Abicim, eşim işten çıkartıldı, ben şimdi nasıl doğum yapacağım!'' diyen 8 tane kadınımızın doğumuna hayırseverlerimiz vasıtası ile yardımcı oldum! Polisimizin günlük 5 Lt yakıt kullanma hakkı vardı. Hırsızın deposu dolu, Polisin boş olduğu için olaylara müdahale edemiyordu. Osuruktan Reno her daim arıza yapar, tamirciler hayrına bakımını üstlenirdi.

Taksimin çocukları o günleri hatırlamaz...

Ekonomi, % 6 küçülmüş, enflasyon % 70 e ulaşmış, bütçe açıkları büyümüş, Hazine faizleri yıllık ortalama bileşik oranı % 106 ya ulaşmıştı. Bir gün önce 670 bin TL olan dolar, 1 milyonu aşmıştı! Bankalar arası para piyasasında gecelik faiz % 6200 e kadar çıkmıştı! Yapılan bu örtülü devalüasyon ile TL nin değeri %40 civarında düşmüş, Devletin borcuda 29 katrilyon TL artmıştı!

Ve tüm bunların kazığıdır, 32 yaşına kadar ağzına sigara almamış birisi olarak, eşimin dostumun ve mahallelimin düştüğü sıkıntıları yaşayan birisi olarak, O gün bugündür, günde 3 paket sigara içen birisi haline dönüşmem!

12 yıl gibi geçen kısa zaman dilimi içinde, O yılları yaşamış ve bugünleri de görmüş birisi olarak ülkem ve milletim adına seviniyorum! Hızla gelişen demokrasimiz sayesinde O yılların şikâyet konusu olan, işsizlik, ekonomi, faiz, sağlık, İMF, Enflasyon, Terör gibi gündem maddeleri yerine bugün, Özel hayat ve Çevre hassasiyeti taşıyan gündem maddelerini tartışıyoruz.

Peki, bu yaşanan süreci sen nasıl değerlendiriyorsun? Diye soran dostlarıma şu cevabı veriyorum.

6 Temmuz 2010 yılında ''Kılıçdaroğlu, Devlet projesi'' Başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Demokrasilerde en büyük tehlikenin muhalefetsizlik ve a politik gençlik olduğunu bilen Devletimize yön verenler, merkez sağı AKP çatısı altında toplamış, fakat Sol da istediklerini Deniz Bey ile gerçekleştirmeyeceklerini anlayınca, belirttiğim yazımda bahsettiğim gibi, Kemal Bey'i de bir operasyonla CHP nin başına geçirmiştir. Fakat bu boşluk Kemal Bey tarafından tam olarak doldurulamamış ve 12 yıldır yapılan bütün seçimlerden Deniz Bey'in ve Kemal Bey'in CHP sine karşı, AKP nin üstünlüğü ile çıkılmıştır. Önümüzde 2014 gibi kritik bir seçim süreci vardır. Bu sürecin, İktidarıyla Muhalefetiyle, Devletiyle Milletiyle güçlü bir şekilde aşılması gerekir.

Rejimlerin ve sistemlerin devamı için, başıboş a politik bir gençlik, kontrol edilemeyen bir nesil, her zaman tehlikelidir. Burada operasyonun ikinci ayağı tamamlanmıştır. Bu operasyonla, AKP de saflar sıkılaştırılmış, CHP nin altı politize olmuş gençlikle doldurulmuştur. Bakın göreceksiniz. 2014 yılında yapılacak olan seçimler, ülke tarihinin katılım oranı en yüksek seçimleri olacaktır!

Yıllarca biz, ülkenin geleceği adına kırılma noktası olarak iki kayıp nesli gördük. Birincisi, Çanakkale. İkincisi, 12 Eylül öncesi gençlik. Taksimin Çocukları diye adlandırdığımız nesil, bu sefer bir operasyonla kaybedilmekten, yitirilmekten Devletimizin bir operasyonu ile kurtulmuşlardır. Biz görmeyiz, lakin bu nesil sağıyla, soluyla, milliyetçisiyle vd. Ülkeyi 2071'e taşıyacak olan nesildir! Çocuklarımız bu süreçte belki çok gaz yediler, ama Ülke menfaati için yapılan bu operasyon sayesinde güzel gaza geldiler. Bu yüzden Taksimin Çocuklarını önemsiyorum...


Şenol ŞEN

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir