Hacı Bekir ALTUNTEL

Evlenenlere Tavsiye

[email protected]
Yoğun bir mutluluk çalışmasının son adımı olan nikahı da dün tamamlayarak bugün tekrar sahalara dönüyorum.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

EVLENENLERE TAVSİYE

Yoğun bir mutluluk çalışmasının son adımı olan nikahı da dün tamamlayarak bugün tekrar sahalara dönüyorum. Çok uzun zamandır yazmadığımın farkında olmakla birlikte yazmak için bir çok kez bilgisayar başına geçtiğimi ve bir kısmında kafamı toparlayamadığım bir kısmında da vakit darlığından bilgisayar başından kalkmak suretiyle herhangi bir yazıyı tamamlayıp yayınlayamadım. İnşaAllah bundan sonra gündemin yoğunluğuna binaen zihnimden akanları kelimelere yansıtıp sizlerle buluşturacağım.

Gelelim bu yazımızın konusuna...

Tabii ki EVLİLİK!!!

Öncelikle, bizi(eşim ve ben) bu süreçte hiç yalnız bırakmayan ve maddi manevi desteğini eksik etmeyen, Hacer Beyaz (ablam), Ayşe Gemci(ablam), Münevver Bürkev(Kardeşim)'e çoook teşekkür ediyorum. Evlilik kalabalık gruplarla yapılamayacak kadar private, tek başına yapılamayacak kadar da zor bir iş.

Kimse sormasın nasıl tanıştınız ne yaptınız diye hem uzun hem de anlatsak Leyla ile Mecnun'dan daha komik bir dizi senaryosu çıkar demiyorum :) ama anlatmıyorum da :))

Bugün evliliğin ilk gününde evlenecek gençlere bir takım tavsiyelerde bulunup yazıyı tamamlayacağım.

Madde - 1

Adet diye bişey yoktur. Adet denilen şey birilerinin kendi merakını veya fantazilerini süsleyen durumlara buldukları kılıflar. Zaten evlenen çift muhtemelen daha önce kimsenin evlilik öncesi süreçlerini takip etmemiştir. Ne söylesen ''hee demek öyle tamam o zaman'' diyebilecek kadar zavallı gençlerdir. Bu az önce bahsettiğim birileri de pişmeye hazır hamur gibi gençleri maymuna çevirecek şekli verip fırına sürüyorlar. Söyleseler yapmayacağınız şeyleri ''olur mu bu bizim adetimiz'' deyip gençlere kaktırıyorlar :). Aileler de birbirilerine ne mahçup olmak ne de zor durumda bırakmamak için bu bahsettiğim birilerinin adet kılıfına peki diyorlar.

SAKIN BU OYUNA GELMEYİN!!!

Madde - 2

Evlendikten sonra o evde siz oturacaksınız. Özellikle aileler ''bunlar anlamaz'' diyerek mobilya alışverişlerinde yanınızdan ayrılmak istemeyecektir. Zevkler ve renkler tartışılmaz mobilyacıda kendi zevklerinizle ailenizin zevkleri çatışacak ve belki de çok beğendiğiniz bir ürünü almadan çıkacaksınız densizin birinin söylediği ''bunu mu beğendin''lafına binaen. Kendiniz gidin zaten sadece bir mobilyacıya gitmiyorsunuz. Bir yerde aldığınız bilgiyi başka bir yerde satarak bilginizi artırabilirsiniz. Benim gibi hiç bir şeyden anlamayan adamı şimdi bir mobilyacıya koysanız değme tezgahtarlara taş çıkartan bilgiyi veririm size :)). Dediğim gibi gidin kendi zevkinize en uygun mobilyayı bulmak için kendiniz dolaşın. Beğendikten sonra aileleri de ''dış kapının mandalı'' konumuna düşürmemek için götürün beğendinizi beğendirip aldırın :)).

KENDİ YAŞAM ALANINIZI BAŞKALARININ İNİSİYATİFİNE BIRAKMAYIN!!!

Madde - 3

Kadınlar saçma şeylerden hoşlanıyor. Bu sözüm erkeklere :)). Sakın sizin için saçma gelen şeyleri ?bu ne yaa? deyip atmayın kenara. Kadınlar evlenecek yaşa gelene kadar genç kızların hayatını yönlendirmek isteyen saçma teyzeler tarafından kodlanıyorlar. Nişan, Kına denilen hadise saçma da olsa genlerine kodlanmış bu bilgiler kadınların devresini yakabilir. Emin olun yanmış devrenin kokusu sizin de devrenizi rahatlıkla yakabilir. Aşırıya kaçmayacak şekilde bu olayları atlatmaya çalışın. Unutmayın ki evlenecek kızın üzerinde de yukarıdaki teyzelerin mahalle baskısı olacaktır.

EŞİNİZİ SAÇMA TEYZELERİN BASKISINA MARUZ BIRAKMAYIN!!!

Madde - 4

Evlenecek iki gencin de bilmesi gereken en önemli şey ortak bir aile olunacağıdır. Kızın saçma sapan şunu istiyorum bunu istiyorum talepleri her ne kadar erkeğin cebinden çıkıyor gibi görünse de kendi cebinden çıktığını bilmesi erkeğin de şunu aldım şunu da kız tarafı alsın dediği şeylerin alınmaması durumunda evlendikten sonra mecburen kendi alacağı şeyler olduğunu bilmesi gerekir.

MADDİ KONULARDA BİRBİRİNİZİ ZORLAMAYIN!!!

Madde - 5

Düğün günü stres yapmayın. Ben ettim siz etmeyin :)). Her şekilde o gün kahraman sizsiniz. Telefonlarınızı başkasına verin. Bütün işlerle başkaları ilgilensin. Düğünden önce bunu ayarlayın. Güvenebileceğiniz kişilere önemli görevler verin. Çevrenizde bazı kan bağınız olan dingiller peyda olacaktır. ''Ben akrabanım ben dururken niye gidip başkasına iş veriyorsun'' diyebilir. Desin dursunlar. Ellerine yüzlerine bulaştıracaklarına sizi o gün çileden çıkartacaklarına bırakın onlar çileden çıksın. Siz güvendiğiniz sevdiğiniz ve en önemlisi yanınızda bulunmasından mutluluk duyduğunuz kişilerle kendi başınızı kaşıyın.

Hazır yeri gelmişken Konvoyu organize eden varlığından memnuniyet duyduğum yanımda olmasından gurur duyduğum değerli kardeşim UMUT CEYLAN'a,

Oğlan bizim kız bizim diyen ve Gelinin hazırlanmasını üstlenen değerli yol arkadaşım sevgili başkanım Merve KOYUN'a

Ekibi ve özellikle bayanları her daim organize edebilen samimiyetiyle kalbimizde taht kuran Makbule ER'e

Mutluluğumuzun mimarlarından sayılabilecek erkek tarafının sırdaşlarından olan ve lisede böyle bir samimiyet kuramamış olsamda yıllar sonra gerçek bir samimiyet kurduğum aplam Hilal DEMİRBAĞ'a

Eşimden manevi desteğini esirgemeyen kına ve nikahta hep yanında olan ve gelin ayakkabısının altına ilk ismi yazılan (Silinmiş) eşimin değerli kankası (kadınlar için bu kelimeye uyuz olsamda cuk oturuyor) Semra ORAN'a

Sözümde kayseriden buraya biri halının olmak üzere topu topu 8 fotoğraf çekmek için kalkıp gelen ve Düğün günü sabah 6'da istanbula inerek akşama kadar yanımdan ayrılmayan telefonlarıma bakıp arabamı yıkatan, gel dediğimde gelip git dediğimde giden değerli yeğenim Fatih KARAKÖSE'ye

Arabasını süsletip gün boyu şoförlüğümüzü yapan değerli dostum Barut YÜKSEL'e

Nikah şekerlerimizi dağıtırken canhıraş şekilde milletle kavga edip herkese 1 tane veren onlarca nikah şekerimizin elimizde kalmasına sebep olan :)) Betül ALPER'e

Evliliğimizin mimarı bizi tanıştıran ve sonra aradan çekilen (sağa sola hata yaptım diye özür dileyip üzerimizden prim yapmaya çalışan) nikah günü de hatıra defterimize çok güzel anılar yazılmasında bize yardımcı olan KEREM ALPER'e

Teşekkür ediyorum.

Madde - 6

Hiç bir şeyde aşırıya kaçmayın. Doğal olun, siz olun. Gerisini koy verin gitsin. Düğün günlerinde damatla gelini şaklabana çeviriyorlar. Erkek adamın saçlarını dikip jölelerle sabitliyorlar kafasına simler döküp disko topuna çeviriyorlar. Gelinlerin makyajını abartıp palyaçoya çeviriyorlar. Sakın bu oyunlara gelmeyin. Siz zaten normalde de güzel ve yakışıklısınızdır (iltifat ediyorum). Kendinizi apaçiye çevirmeyin.

Madde - 7

Düğün günü takılan takılar hediyedir. Hediyenin borcu olmaz. Çevrenizde ''kim ne getirmiş sen de onlara aynısını götürürsün bil kim ne taktı'' diyenlere itibar etmeyin. Kimin ne taktığını bilmemeniz daha iyi hem arkadaşlarınızı sevdiklerinizi zor durumda bırakmazsınız. Olabilir adamın durumu müsait değildir bir şey takamaz veya küçük bir şey takar en mutlu gününüzde sevdiklerinizi zor durumda bırakmayın. Hee bir de boynunuza bir kurdele takıp da milleti karşınızda iğneyle sınava tabi tutmayın. Kutu en güzeli fikir. Millet hediyesini kutuya atsın siz de misafirlerinizle rahat rahat sarıp kucaklaşın. Fotoğraf çektirin.

Aslında bu maddelerin hepsinden yeni bir yazı çıkar ve maddeler artırılabilir ama ilk gün için bu kadar vakit ayırdığıma şükredin :))

Yazıyı bitirmeden önce tekrar tekrar bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayın değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum.

Selam ve sevgilerimle...


Hacı Bekir ALTUNTEL

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir