Ziya SÜZEN

Yaşayan şehirde iş yapmak

[email protected]
İşim gereği her gün Üsküdar'ın değişik semtlerinde dolaşıyorum.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İşim gereği her gün Üsküdar'ın değişik semtlerinde dolaşıyorum. Yine Üsküdar'da dolaştığım günlerden birinde kaldırımların belediye işçileri tarafından boyandığını yani boyanması için çabaladığını gördüm. Güzel bir görüntü için yapılan çalışmalarda işçiler oldukça zorlanıyordu. İnsanlar bir yandan geçiyor ve park edilen araçlar ise kaldırımları kapatmış iş yapmayı zorlaştırıyordu. Hayatın aralıksız devam ettiği yirmi dört saat yaşayan bir şehirde iş yapmanın çok zor olduğuna bir kez daha tanık oldum.

Üsküdar son bir kaç yıldır Marmaray inşaatından kaynaklanan sorunlarla boğuşuyor. Üsküdar meydanı'nın büyük bir bölümü kazılar sebebiyle kapalı, son olarak sahile yapılan ''Üsküdar Meydanı Sahil Yolu'' projesi bir nebze sorunlara çare olsada her geçen gün yeni bir sıkıntı ortaya çıkıyor. En başta esnaf olmak üzere Üsküdarlı büyük sıkıntı çekiyor. Otobüs ve dolmuş durakları sürekli yer değiştiriyor. Yaya kaldırımları düzensiz, insanlara geçit vermiyor. Trafik dersen sabah akşam saç baş yolduruyor. Tüm bu sorunların çözüme kavuşması için 2013'e kadar sabretmemiz gerekiyor. Şuan sıkıntısını çekiyoruz, bitiğinde ise sefasını süreceğiz.

Üsküdarlılar olarak düzensiz yapılaşmanın bedelini ödüyor olsak bile, hizmet yapanlarıda anlamak gerekiyor. Sürekli hareket halinde, yirmi dört saat yaşayan 600 bin kişinin yaşadığı ve bir o kadar insanında geçiş güzargahı olan Üsküdar'da insanları mağdur etmeden iş yapmak gerçekten çok zor.

Altta paylaşacağım hikaye ise bu durumu gerçekten çok güzel özetliyor.

* * * * *

Dünyanın en ünlü kalp doktoru;

Dr. Michael De Bakey'ın arabası bozulmuş, arabasını tamirhaneye götürmüş...

Tamirci arabasının kaputunu açmış ve Dr. Michael De Bakey'e dönerek;

Size bir şey soracağım neredeyse ben ve siz aynı işleri yapıyoruz. Mesela ben şimdi itina ile kaputu açacağım bir bakışta problemin nerede olduğunu anlayacağım, kapakçıkları temizleyeceğim, gerekirse kabloları, motor yağını değiştireceğim, hatta çok gerekli ise motoru çıkarıp yerine yenisini takacağım! Söylesenize nasıl oluyor da siz milyon dolarlar kazanıyorsunuz ama ben meteliğe kurşun atıyorum?

Bunun üzerine Dr. Bakey tamircinin kulağına eğilmiş ve şöyle demiş;

Bunların hepsini motor çalışıyorken yapmayı denesene..!

* * * * *

Evet, kıssadan hisse yukarıda anlatıldığı gibi bir işin değeri ancak şartlarınız göz önüne alındığında daha iyi anlaşılıyor. Üsküdar gibi günün 24 saatinde insanların sürekli geçiş güzergahı olan Fethi Gören Şehir Üsküdar'ımızda yaşamakta çalışmakta çok zor...


Ziya SÜZEN


Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir