Savaş ŞENEL

Üsküdar ile ilgili güzel bir kitap ve diğer gelişmeler

[email protected]
Gazetemizin kurucusu ve editörü olan Ziya Süzen Beyi ofisinde ziyaret ettiğim zaman gözüme bir kitap ilişti.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Gazetemizin kurucusu ve editörü olan Ziya Süzen Beyi ofisinde ziyaret ettiğim zaman gözüme bir kitap ilişti. ''Üsküdarlı Meşhurlar Ansiklopedisi'' adlı bu kitabı elime alıp-incelemeye başladım. Bu sırada gözlerimdeki ışıltıyı görüp-kendi kitabının akıbetinden endişe eden (!) Ziya Bey, Üsküdar Belediyesini ziyaret ettiğinde, sağ olsun, Benim için de bu kitaptan bir nüsha edinmiş.

Ansiklopediyi incelemeye başladığınız zaman, ''A bu kişi mi Üsküdar'da kalmış?'' diyorsunuz. Gerçi bunu karşılığında elbette: ''Neden olmasın ki?'' sorusu da gayet rahatlıkla sorulabilir. ''Eser Hakkında'' adlı bölümde Sayın Yrd. Doç. Dr. Âlim Kahraman'ın belirttiği üzere, kitapta yer alacak olan kişileri belirlemekte kullanılan ''Üsküdarlı'lık'' kavramını şu ölçülerle oluşturulmuş: Üsküdar doğumlu olmak; adı Üsküdar'la birlikte anılmak; sonradan gelip-Üsküdar'a yerleşmiş olmak; belli bir süre Üsküdar'da memuriyet yapmış olmak; Üsküdar hakkında önemli bir eser ortaya koymuş olmak; Üsküdar'da medfun bulunmak...''

Bu güzel eserin yeni baskıları olacaksa, özellikle ''öldü'' kelimesinin sevimsiz olduğunu, ''vefat etti'' kelimesinin tercih edilmesi gerektiğini hatırlatmak isterim.

Bu aralar Üsküdar'da dikkatimi çeken bir diğer gelişme ise, Üsküdar'ımızı ziyaret etmekte olan yerli-yabancı turistler için Üsküdar İskelesinde birkaç aydır yer alan Bilgilendirme (Information) ofisidir. Bendenizin her yıl yabancı misafirleri olur; bu insanların kaldıkları mekânlar nerede olurlarsa olsun, onları mutlaka Üsküdar'a getirmeye çalışırım veya İstanbul'un neresinde rastlarsam -rastlayayım turistlere Üsküdar'ı görmelerini öneririm.

Üsküdar'ı ziyaret eden çok sayıda yerli veya yabancı misafirin isterlerse bilgilendirilmeleri çok yerinde bir hizmettir. Özellikle, yabancı turistler genellikle ne aradıklarını bilirler, ama yine de soracakları şeyler olabilir veya gezilerinde zaman ve para tasarrufu sağlayıp-verim artırabilecek tavsiyeler onlara için elbette yararlı olur.

Bunun yanında özellikle ''Fatih'in Mahkemesi'' olmak üzere, Üsküdar'daki bütün tarihî mekânlarda Türkçe ve İngilizce olarak broşürler bulundurulmalıdır. İşe yarar bilgiler, bir bardak çay veya bir fincan kahve sonrası verimli bir Üsküdar gezisi turistleri gönüllü turizm elçilerimiz hâline getirebilir. Hatta belediye bünyesinde çalışan ve turistleri isterlerse makul bir ücretle gezdirebilecek mihmandarlar bile istihdam edilebilir.

Üsküdar bütün bu çalışmaları ve daha fazlasını hak eden bir ilçedir.


Savaş ŞENEL

İngilizce Eğitim Danışmanı

& İletişim ve Yazarlık Koçu

[email protected]
[email protected]

Duyuru: ''Az Acılı İngilizce''-Verimli İngilizce Öğrenme Yöntemleri'', ''Yeniden Genç Olsaydım, Neleri Farklı Yapardım?'' veya ''Latif-Ergonomik ve Sohbeti Çekici Bir İnsan Olmak'' adlı seminerlerimle ilgili olarak beni davet etmek istediğiniz takdirde, talebinizi aşağıda verilmiş olan her iki email adresine birden göndermenizi tavsiye ediyorum.

[email protected] ve [email protected]

Daha sonra gerekli bilgiler size ulaştırılacaktır.

-------------

Not: ''Hayatı Iskalama Lüksün Yok!'' adlı kitabımın ikinci ve özel baskısı Neden Kitap Yayınevi tarafından yapılmıştır. Değerli Okurlarımıza duyurulur.

Hayatı Iskalama Lüksün Yok! - Savaş Şenel

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir