Bülent ŞİRİN

Başbakan'ın Sağlık Durumu?

[email protected]
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu sık sık ülke gündemini işgal ediyor.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu sık sık ülke gündemini işgal ediyor. Sadece son ameliyatlar değil, hatırlanacağı üzere birkaç yıl önce de kapısı kilitli kalan makam arabasında bir kriz yaşamıştı.

Toplumun endişelenmesi ve bir takım söylentilerin çıkması normal bir durumdur, çünkü bizim devlet geleneğimizde devletin zirvesindeki yöneticilerin ciddi sağlık problemlerini halktan saklamak gibi adetler vardır ve halk da bunu bilir. Yakın ve uzak tarihimizde birçok örneği vardır, teker teker hatırlatıp da tatsız anıları canlandırmayalım. Bu anıların tatsız olması benim nazarımda sadece o liderlere duyulan hayranlık ve aidiyete bağlı değil. Bu ''saklama'' eylemi bana halkı adam yerine koymamak gibi gelir. Halkın kendine malik olmayan kara kalabalıklar muamelesi görmesi olarak algılar ve çok sevimsiz bulurum. Ancak realite budur, geçelim.

Sayın başbakanın rahatsızlığının ciddiyeti nedir, tam olarak bilmiyoruz. Ancak bildiğimiz bazı şeyler var, ortalama vatandaş olarak. Mesela her nefsin ölümü tadacağını ve bunun zamanını Allah'tan başka kimsenin bilmediğini biliyoruz. Bu da demek oluyor ki kimsenin yarına çıkacağının garantisi yoktur, Sayın Başbakan da dâhil. Yani kendisine Hak vaki olacaksa, bu mutlaka mevcut rahatsızlığı nedeniyle değil başka bir vesileyle de olabilir. Dediğim gibi, bu bütün faniler için geçerlidir.

Bana göre devlet geleneğimizde eksik ve yanlış olan bu ''saklama'' âdetinden ziyade, liderlere fazla bağımlı olma zaafıdır. Geçen yıl davetli olduğum bir AK Parti toplantısında, toplantıyı yöneten kişi konuşmasının yüzde seksenini Sayın Başbakan'a övgüler düzmeye ayırınca söz alıp ''AK Parti Tayyip Erdoğan sonrasına kendini hazırlıyor mu?'' şeklinde bir soru sormuştum da ortalık buz kesmişti. Bu ameliyat olayı da ortada yoktu henüz.

Bizde kitleleri arkasından sürükleyen karizmatik liderlerin bir gün öleceği o kitleler başta olmak üzere kimsenin aklına gelmez. Özellikle ani ölümlerde bu durum daha fazla kendini belli eder. Turgut Özal ve Alparslan Türkeş'te bunu çok açık bir şekilde gördük. Geride bıraktıkları kurumların nasıl bir sürece girdiklerini de. Entegre olmaya çalıştığımız, kurumlarını kendimize örnek aldığımız Batı'da böyle şeyler yaşanıyor mu? Hayır. Liderler ya görevlerini başkalarına devrediyor ya da görev başında vefat ederlerse yerlerine bir başkası geçiyor ve sistem aksamadan yürüyüp gidiyor. Bu da sistem içinde yöneticilerin önemsiz varlıklar olduğu anlamına gelmiyor.

Allah Sayın Başbakan'a hayırlı, sağlıklı ve uzun ömürler versin. Hiçbir topluma bizim yaşadığımız gibi liderini kaybettiği günlerin sonrası savrulmaları yaşatmasın. Hiç kimse de kimin fani, kimin baki olduğunu unutmasın.


Bülent ŞİRİN


Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.01 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir