Ziya SÜZEN

Acıdan beslenmek

[email protected]
Bu ay ki yazım yoğun gündemle birlikte bir kaç defa değişti. Fakat güncel olaylara kısaca değinerek ana konumu sizinle paylaşmak istiyorum.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Bu ay ki yazım yoğun gündemle birlikte bir kaç defa değişti. Fakat güncel olaylara kısaca değinerek ana konumu sizinle paylaşmak istiyorum.

Ekim ayının ilk haftasında hayata gözlerini yuman Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'in annesi Tenzile Erdoğan hanım akabinde birçok kurum ve kişi gazetelerde taziye reklamı için kolları sıvadı. İşte olay burada başlıyor. Tenzile Hanımın vefat etmesinin ardından muhafazakar kesimin sıklıkla takip ettiği gazetelerde yaşanan reklam fiyatı çılgınlığı(menfaatçilik de diyebiliriz) ve reklamlardan istenen faiş ve astronomik fiyatlar!..

Bu gazeteler muhafazakar kesimin kalesi olarak bildiğimiz gazeteler ve her fırsatta güven tazeleyen ve her kötü durumda arkasında olan bu gücü kullanan ve kullanmaktan çekinmeyen gezeteler olduğunu düşünüyorum. Yayıncılık anlayışlarına saygım ve yayıncılık ilkelerine saygımda bir problem yok ama reklam departmanındaki yöneticiler sanıyorum muhafazakar kesimden(olmak zorunda değil tabi ki) değiller! Benim kızdığım nokta da bu!

Biraz açmak gerekirse konuyu, başta söylediğim gibi Tenzile hanım vefat edince doğal olarak gerek başbakana yakın gerekse onu seven, ailesini seven, yakınları ve tanıdıkları birçok kişi ve kurum gazetelerde ilan vermek istediler. Üsküdar ve çevre ilçelerde yerel gazetecilik yapan bir kardeşiniz olarak yerel cenahtan birçok kurum ve kişi reklam verme isteği ile bana ulaştı. Reklam çalışmaları sırasında gerek bana direk ulaşan bilgiler, gerekse dilden dile ulaşan bilgilerde, bu ulusal gazetelerimiz normalde günlük çeyrek sayfa fiyatlarının o güne özel 1'e 10 katı olması ki bu yine iyi bir rakam 20 katı oldu diyenler yada 7-8 katı sadece istanbul baskısı, 20 katı Türkiye baskısı diyenler, dolar ve euro gibi fiyatları arttırmışlar birde 7-8 katına İstanbul fiyatına Türkiye baskısını isteyenve  rica minnet sürekli çalışılan bir kurum akşam geri aranarak reklam fiyatımız yarın için Türkiye baskısı 20 katı oldu fiyatı arttırdık demek gibi bir gaflettede bulunmuşlar. Yanı sizin anlayacağınız insanların acısını kendilerine menfaat ve gelir kapısı olarak görmüşler. Hadi gelir olarak göremek tamam da normak fiyatı neredeyse 10 katı arttırmak nereden çıktı?

Yani muhafazakar gazete olarak bilinen ve arkasına bu düşüncede insanların gücünü hissetmeyi sürekli isteyen bu gazetelerimizi kimler nasıl yönetiyor? Yada neler oluyor? Başbakan gazetelere reklam vermeyin, vakıflara yardım edin açıklaması da bu nedenle oldu sanıyorum. Başbakan uyarsada gazetelere verilen reklamlar çoktan yayına girmiş baskılar yapılmıştı.

Başbakan bu yanlışı gördü ve gereğini yapacaktır. Sanıyorum ki bazıları insanların acılarından besleniyor!

Son olarak Hakkari Çukurcada hayatını kaybeden şehitlerimizi ve Van merkezli depremde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza allahtan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyorum. Şimdiden hayırlı bayramlar... Aman acemi kasaplara dikkat edelim...


Ziya SÜZEN


Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir